Să rămân sau să părăsesc mediul de lucru toxic?
Munca ne ocupă un timp semnificativ din viaţă, fie că lucrăm la distanţă, în sistem hibrid sau exclusiv de la birou. Studii asupra satisfacţiei la locul de muncă și a sănătăţii mentale arată de câţiva ani buni cât de important este mediul în care lucrăm, nu doar pentru performanţă, dar și pentru starea generală de bine, stima noastră de sine și calitatea vieţii, în general.
Numim toxică combinaţia mai multor factori recurenţi de stres care ne „golesc” resursele interne de energie, productivitate, motivaţie și, nu în ultimul rând, de optimism. Supraîncărcarea cu sarcini, interacţiuni conflictuale, lipsa de sprijin din partea managerului direct, lipsa demarcaţiei între timpul alocat activităţilor profesionale și timpul personal, feedback‑ul preponderent negativ, toate acestea, și multe alte cauze, pot contribui la crearea unui mediu de lucru perceput drept toxic.
Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei de octombrie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.
Alina Negrea numără peste 17 ani în Dezvoltarea Talentelor, 8 ani în Recrutare, peste 7 ani în Coaching Executiv şi peste 8 ani de leadership în industrii variate şi în consultanţă. A creat, livrat, implementat şi coordonat programe complexe regionale şi a primit premii pentru Inovaţie şi Excelenţă în Educaţie, la nivel de ţară. Alina creează de asemenea cursuri online pentru America de Nord, este autor în publicaţii precum revista Psychologies, creează şi livrează workshop-uri open pe teme precum: Carieră, Motivaţie, HR & People Skills pentru industrii diverse. Este certificată internaţional ca şi Coach pentru Manageri, Coach de Carieră, Trainer & Facilitator, Profesor Virtual, Intervievator Comportamental: Executive Coach US DAVIS University, Virtual Teacher IRVINE University, GCDF Global Career Coach, SHL (CBI) Certified – CEB, E.S.P.E.R.E Communication Method, Transactional Analysis (AT), Neuro-Linguistic Programming (NLP), Certified Trainer & Facilitator-Austrian Chamber of Commerce.