Andy Glynne la One World Romania 2013
Castigatorul premiului BAFTA pentru film documentar, producatorul, autorul si psihologul Andy Glynne vine la Bucuresti pentru a sustine un masterclass in cadrul caruia va vorbi publicului despre cele mai apreciate proiecte ale sale, despre documentarul de animatie si, cel mai important, despre sanatatea mentala si metode de a aborda acest subiect prin intermediului documentarului. Masterclass-ul va avea loc joi, 14 martie, incepand cu ora 12:00, la Centrul Ceh din Bucuresti.
Andy este creatorul si regizorul cunoscutei serii de scurtmetraje documentare de animatie Animated Minds (2003) – un proiect inovator al carui scop este de a ilustra pentru un public larg ce presupune experienta subiectiva a problemelor mentale, plecand de la marturia unor oameni ce s-au confruntat cu acest tip de disfunctii.
Seeking Refuge (2012) este o alta serie de documentare de animatie produsa de Andy, ce exploreaza experientele unor tineri refugiati din Marea Britanie. Este de asemenea producatorul seriei Why Poverty, creata pentru BBC – o compilatie eclectica de scurtmetraje documentare ce abordeaza tema saraciei in Marea Britanie dintr-o perspectiva noua.
Autor al cartii de succes Documentaries and How to Make Them, Andy Glynne este fondatorul si directorul executiv al DFG – Documentary Filmmakers Group, o organizatie nationala ce promoveaza talentul si inovatia in filmul documentar din Marea Britanie.
Pe 15 si 16 martie, Andy Glynne va sustine si un workshop, intitulat The Filmmaker’s Development Toolkit organizat in cadrul One World Romania de DocuMentor, in asociere cu Documentary Filmmakers Group. Participantii la acest atelier vor invata cum sa conceapa strategia de dezvoltare a proiectului lor si elementele cheie care o compun: un proiect foarte bine scris, un pitch captivant si increzator, tehnici de lucru cu casele de productie si modalitati de abordare a diferitelor oportunitati de finantare, printre care din ce in ce mai popularul crowd funding. Discutiile din cadrul atelierului vor pleca de la analize de caz ale unor proiecte comandate si realizate, concentrandu-se apoi pe proiectele participantilor. Mai multe detalii despre workshop gasiti aici.