Now Reading
In ajutorul sanatatii tale

In ajutorul sanatatii tale

Revista Psychologies

Cardiologia Interventionala este o simbioza intre cardiologia clasica si chirurgia cardiaca, cu beneficii imense pentru pacient. Asemenea cardiologiei interventionale, si radiologia interventionala reprezinta punctul de plecare in tratarea diferitelor afectiuni vasculare sau tumorale si, totodata, cheia succesului unei interventii cu risc minim pentru pacient.

Fie ca este vorba de boala coronariana, o boala periferica ori afectiuni ginecologice sau ale coloanei vertebrale, interventia in toate aceste cazuri o reprezinta de fapt o simpla punctie. Pacientul se recupereaza mult mai repede, riscul mortalitatii in cazul cateterismului cardiac fiind sub 0,5%.

Embolizarea hemoragiei acute, tratamentul si diagnosticarea afectiunilor neurologice: angiografie cerebrala, nucleoplastie, vertebroplastie, embolizare MAV spinal, tratamentul si diagnosticarea afectiunilor determinate de disfunctii vasculare, tratamentul unor afectiuni ginecologice prin embolizarea fibroamelor uterine, toate se pot efectua acum la Spitalul Judetean Suceava.

Amplasarea centrului (etajul 2, deasupra computerului tomograf, nivel comun cu U.P.U.) ii ajuta pe medici sa intervina rapid in cazul pacientilor cu infarct acut. Proiecul este lansat cu o echipa redutabila de specialisti cu experienta in utilizarea acestui aparat.

Au fost relocati de la Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” din Iasi Dr Roberto Haret, Cardiolog Interventionist, iar de la Spitalul Universitar Bucuresti, Dr. Mihai Creteanu Jr., Radiolog Interventionist carora li se alatura patru asistenti medicali cu experienta in blocul operator.

Cu o investitie de peste 750.000 euro, Centrul medical Med New Life Bucuresti a adus la Suceava doua angiografe, unul pentru proceduri de radiologie, iar celalalt in exclusivitate pentru cardiologie interventionala.

Angiograful este un sistem complex cu ajutorul caruia se investigheaza starea vaselor de sânge pentru a determina cu acuratete zonele de ischemie (intreruperea circulatiei sanguine intr-un tesut sau organ) in vederea stabilirii unui diagnostic.

Interventia se deruleaza intr-o incapere asemanatoare unei sali de operatii. Prin intermediul unui cateter (tubulet de diametrul unui spagheti) introdus in artera femurala se injecteaza o substanta de contrast la nivelul vaselor care urmeaza a fi investigate.

Pe langa diagnosticul care se realizeaza in urma acestei interventii, se poate face si un tratament endovascular al unor afectiuni precum tumorile hepatice, hemoragiile digestive, dilatarile unor stenoze apartinând arterelor periferice (la membrele superioare si inferioare- piciorul diabetic), dar si viscerale (precum cele renale) sau artere coronare care vascularizeaza inima.

Aceste interventii se numesc angioplastii si pot fi completate de insertia unui stent. Procedura este minim invaziva, sub anestezie locala, iar incizia masoara 4-5 mm si nu necesita sutura. Pacientii cu afectiuni ce necesita tratament in regim de urgenta beneficiaza de gratuitate.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top