Now Reading
Modalitati de lucru cu grupuri de copii

Modalitati de lucru cu grupuri de copii

Revista Psychologies

Centrul de Psihiatrie si Psihoterapie
MINDCARE
(membru al MedLife Group)
Organizeaza in perioada
4 – 7 Iunie 2009
workshop-ul cu tema:

Modalitati de lucru cu grupuri de copii

Ziua 1 – Folosirea simturilor
In acest curs veti descoperi lumea si lucruri placute prin toate simturile. Veti invata modalitati practice pentru a va folosi simturile cu clientii vostri, inclusiv cu copii ce sufera de tulburari de spectru autist sau de alte dificultati senzoriale.

Ziua 2 – Bodywork
Baietii care sufera de probleme emotionale nu isi apreciaza corpurile, folosesc un limbaj negativ si isi neaga puterea. Acest curs va va ajuta sa intelegeti mai bine baietii (si fetele) si va va oferi modalitati amuzante si practice de a lucra cu ei.

Ziua 3 – Folosirea dramei si a mastilor
Drama este o forma de terapie puternica ce permite copilului sa isi spuna povestea si sa rezolve problemele vazand reactiile celorlalti si prin intermediul exprimarii emotiilor. Aceasta incurajeaza observatia, munca in echipa si responsabilitatea personala.

Unele rezultate ale folosirii dramei in terapie, conform Coalitiei Nationale ale Asociatiilor de Terapie prin Arta includ „reducerea sentimentului izolarii, dezvoltarea de noi modalitati si tipare de adaptare, largirea paletei expresivitatii emotiilor, experienta unor interactiuni pozitive si dezvoltarea relatiilor”. Veti invata abilitati de a folosi mastile si drama pentru a lucra eficient cu copiii, dar si cu adultii.

Ziua 4 – Terapia prin joc in grup
La inceput terapia prin joc a fost elaborata pentru terapia individuala, dar este foarte eficienta si in grup. Acest workshop va va oferi o multime de idei creative pentru activitati de grup care sa ajute copiii sa-si rezolve problemele impreuna. Vom explora atat grupurile generale, cat si cele specializate.

In data de luni, 8 Iunie, Roger Day va oferi supervizare in: Play Therapy si Analiza Tranzactionala. Doritorii sunt rugati sa trimita mail la adresa office@mindcare. ro, specificand la subiect „supervizare” . Programul zilei de supervizare si costul vor fi comunicate ulterior.

Dorinta trainerului este ca supervizarea in Analiza Tranzactionala sa se faca cu acordul supervizorului principal (in cazul in care aceasta exista).

Formatori:

Roger Day, formator Acreditat, PTSTA, CTA, Certified Play Therapist, UKCP Registered Psychotherapist.

Roger este un play therapist entuziast si psihoterapeut specializat in munca cu copii si familii, realizand o abordare creativa a terapiei. Este calificat pentru a preda Play Therapy si Analiza Tranzactionala. Este autorul a peste 15 carti, cele mai multe din ele pentru sau despre copii.

Christine Day, Formator Acreditat, NNEB (Educatori), Diploma in Counselling.

Christine este specializata in terapia copiilor prescolari si foarte mici, avand o abordare practica a terapiei si trainingului.

Cursul se adreseaza: psihologilor, studentilor la psihologie, medicilor rezidenti si specialistilor in psihiatrie si psihiatrie pediatrica, medicilor pediatri, educatorilor din gradinite si centre specializate, asistentilor sociali si in general tuturor terapeutilor care lucreaza cu copii, indiferent de tipul de terapie in care s-au format. De asemenea ofera oportunitatea realizarii unor “bucati” valoroase de terapie personala, metodele folosite fiind impactante nu doar pentru copii ci si pentru adulti.

Pentru persoanele care vin din alta localitate exista posibilitati de cazare la preturi rezonabile.

Cursul va avea loc la Colegiul Economic Viilor, Bucuresti, Str. Viilor nr. 38, sector 5.

Durata cursului este de 4 zile.

Programul cursului:

  • joi – vineri (4 -5 Iunie), 13,30 – 20,30 cu doua pauze scurte
  • sambata – duminica (6 – 7 Iunie), 9,30 – 17,00 cu o pauza de masa de o ora si jumatate si doua pauze scurte.

Costul cursului este de 500 RON. Se acorda reducere de 20% pentru studenti, medici rezidenti si persoane care vin din alta localitate special pentru acest curs.
Reducerile se acorda numai pentru persoanele care participa integral la tot cursul.
Pentru cei ce nu pot participa in toate cele 4 zile de curs, se calculeaza costul in functie de numarul de zile de participare la tariful de 150 RON/zi.
Plata se va face direct, in prima zi de curs intre orele 12.30 – 13.30.

Va puteti inscrie trimitand un e-mail la adresa: office@mindcare. ro

Informatii suplimentare : 0753 53 53 85, Ioana Pop

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top