Now Reading
Între gândire magică și implicare, tu ce alegi pentru a-ți împlini visurile?

Între gândire magică și implicare, tu ce alegi pentru a-ți împlini visurile?

Nu este prea dificil să îți pui dorințe. Dacă s-ar și împlini doar pentru că ne-am gândit la ele, ar fi perfect. Între gândire magică și implicare, tu ce alegi pentru a-ți împlini visurile?

Citește și:

Stres la muncă: De ce am hotărât să spun stop!

Despărțire: Am încheiat relația cu el, chiar dacă se purta frumos…

Despre priorități

Se apropie cea mai încărcată perioadă din an. Încărcată cu rezoluții, planuri pentru un an mai bun, mai frumos, mai prosper. Începem să ne propunem iar toate acele schimbări peste care trec anii și tot nu se întâmplă. Toți face asta.

Știu și eu de câți ani mă tot las de fumat. Și încep să merg la sală… Și nu mai țin diete ci o să mănânc sănătos. Și o să economisesc! Evident, nu reușesc mare lucru din tot ce-mi propun.

Dacă voi reușiți, bravo vouă. Deși bănuiesc o serie de rezoluții care se repetă în cazul fiecăruia dintre noi. Pentru că schimbarea este dificilă și nu ne place. Ne place zona de confort.

E dificil să luăm atitudine. Culmea, ne obișnuim chiar și cu o situație de care ne văităm. Iar ca exemple avem căsniciile nefericite sau joburile de care ne-am săturat fie din cauza salariului prost sau a șefului asemenea.

Însă, cum și în astfel de situații există beneficii (poate soțul aduce bani în casă sau șeful este mai mult absent), ne agățăm de ele și de zona de confort menționată anterior.

Concluzia este că nu avem priorități, oricât ne-am lăuda cu acest lucru. Și nici nu vedem lucrurile în perspectivă. Cel puțin, nu pe termen lung.

Sunt studii care arată că ne bucură mai mult un câștig mic, imediat, decât unul mai consistent pentru care… trebuie să așteptăm. Sau să facem eforturi. Ne place de-a gata, aia e!

Interesant este că în incertitudinile propriilor vieți, în care din delăsare constatăm că „nu suntem în stare să ne schimbăm”, deseori renunțăm la a mai încerca.

Nereușitele și eșecurile sunt motiv de stres, anxietate și nemulțumire de sine. Ori, nu vrem să perpetuăm astfel de stări, iar în consecință practicăm „băgatul sub preș”. Dacă ignor, poate dispare?

Întrucât sentimentul că nu poți produce mari schimbări este o certitudine pentru tine, nici nu te gândești că nereușitele din microuniversul tău ar putea rezulta în reușite la un nivel mai mare. Național, să spunem. Adică, dacă eu nu pot să mă conving pe mine să fac o schimbare, cum pot produce asta la alții?

 

Porc și cozonac sau situația politică din țară?

De sărbători vrem să ne relaxăm. Să plecăm în vacanță, să ne împodobim bradul și astfel să avem o chestie imensă, multicoloră, care nu se potrivește cu nimic din casă, dar pe care cumva, în perioada asta, chiar ne bucurăm să o găzduim. Cu tot disconfortul spațiului redus brusc.

Vrem să ne facem planurile de Revelion, să mâncăm, să ieșim cu prietenii. De fapt, vrem să uităm de muncă și responsabilități, să lăsăm grijile și să ne putem bucura de câteva momente… altfel.

Evident, iar ne propunem să avem un an mai bun, mai liniștit, cu mai multe reușite. În același context: eu îmi doresc și apoi aștept să mi se întâmple. Gândirea magică bate orice urmă de efort.

Nu muncim pentru multe dintre lucrurile pe care ni le dorim, pentru că e greu. Și pierdem din vedere și imaginea panoramică: situația politică și economică din țară.

Mai mult ca oricând nu mai vrem să auzim de aceste probleme. Dar, la fel ca cele personale, din microsistemul tău, nu vor dispărea. Și te afectează, oricât le-ai ignora. Iar multe dintre rezoluțiile tale se vor bloca în aceste situații grave.

Situația economică nu te va ajuta să economisești, pentru că îți vor crește cheltuielile. Salariul nu va crește și el. Toate neregulile de la nivel național se reflectă în calitatea vieții tale.

Dar alegi sărbătorile pentru că bucuria imediată oferită de ele este mai atrăgătoare decât o satisfacție pe termen lung, oferită de schimbările mari, la nivel național.

Simbolic, dacă tu cea de acum ai sta față în față cu tine cea de peste trei ani, ți-ai da o palmă în loc să te ajuți. Pentru că vrei să te agăți de o impresie acum, pe moment. Fără să îți pese cum și unde vei fi peste trei ani.

Dacă, totuși, îți dorești să ai o viață mai frumoasă, cu mai multe realizări, etc., nu ai vrea să fii mai implicată? Poți să te bucuri de sărbători și dacă ești implicată social. Și nu on-line. Off-line.

Foto: shutterstock.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top