Este bine sa evitam interzicerea directa
Buna ziua, Multumesc pentru raspunsul dvs. Ca si raspuns la intrebarile dvs pot sa va spun ca prietenul meu nu bea cand suntem singuri sau cand mergem la alte evenimente (nunti, petreceri de serviciu etc), iar cand iesim impreuna doar noi doi nu exagereaza cu alcoolul. Prietenii despre care va vorbeam sunt prieteni din adolescenta, cu care se comporta la fel indiferent daca eu sunt acolo sau nu. Partea buna a acestor lucruri este ca se vad din ce in ce mai rar. Pentru ca ne gandim la un viitor impreuna nu stiu ce situatie de compromis sa gasesc pentru astfel de iesiri. Multumesc mult,
Cristina
Intrebare pusa de: Cristina, 27
Raspunsul psihologului:
Poti inventa diverse pretexte pentru a rari sau chiar anula iesirile cu prietenii din adolescenta. Este bine sa evitam interzicerea directa a acestor iesiri. Eventual ii poti aduce aminte de rezultatele iesirilor si regretele ulterioare. Dar cea mai buna atitudine este cea de a gasi alternative planurilor lui.
Ai totusi grija ca pentru cei care au intr-adevar o problema reala cu alcoolul, sa isi gaseasca un nou anturaj de consum e floare la ureche. Pot fi tovarasi de pahar vecinii, colegii, rudele… sa speram ca el nu se gaseste in aceasta siuatie.
Certificata in: Programul de Analiza si Dezvoltare Personala al SPER; Programul de Sanatatea Reproducerii si Educatie sexuala a Adolescentilor; Programare neurolingvistica, NLP – Reimprinting.
Specialista in:
- psihologie organizationala si de munca;
- psihologie aplicata in securitate nationala;
- psihologia transporturilor.
Certificata in:
- Programul de Analiza si Dezvoltare Personala al SPER (Societatea de Psihoterapii Experimentale sin Romania).
- Programul de Sanatatea Reproducerii si Educatie sexuala a Adolescentilor, sponsorizat de UNFPA.
- Programare neurolingvistica, NLP – Reimprinting.
Psiholog la Centrul Medical Med-As.
Contact:
www.med-as.ro
Call Center: 021.9232
[email protected]