Cărțile de dezvoltare personală – cum ne pot veni în ajutor
Cărți dezvoltare personală – cum ne vin în ajutor și care sunt motivele pentru care să le citim. Este bine cunoscut faptul că cititul este foarte benefic și că ne ajută să rămânem conectați la propria persoană și sa ne dezvoltăm din diverse puncte de vedere.
De asemenea, cărțile pot fi privite ca o sursă de motivație și de relaxare. Cu atât mai mult dacă sunt carti de dezvoltare personala.
Din denumirea categoriei ne dăm seama că aceste cărți ne ajută să ne dezvoltăm. Însă avem cu toții nevoie de astfel de cărți? Deși sunt unele persoane care consideră că atât timp cât au o stare de spirit bună și sunt dezvoltați din punct de vedere profesional, nu au nevoie de astfel de cărți. Însă, acestea ne pot ajuta mai mult decât ne putem imagina. În permanență avem lucruri noi de învățat, atât despre lumea care ne înconjoară, cât și despre domeniul de activitate sau despre propria persoană. Iar răsfoind astfel de cărți, ne ajutăm pe noi înșine să devenim o versiune mai bună.
Cărțile de dezvoltare personală ne vin în ajutor în cunoașterea sinelui, îmbunătățirea vieții personale și profesionale, cât și în acoperirea unor curiozități despre varii domenii. Indiferent de vârsta pe care o avem, găsim cărți online care să ne ajute să ne îmbunătățim stilul de viață și chiar performanțele în anumite domenii sau în relațiile interumane.
Care sunt principalele motive pentru care avem nevoie să citim cărți de dezvoltare personală?
- Schimbarea stării de spirit. Lumea în care trăim este adesea agitată, iar stresul își face simțită prezența zilnic, iar acest lucru ne face să fim negativi, pesimiști sau să nu mai acordăm importanță la lucrurile care au cu adevărat valoare pentru noi. Citind o carte pentru dezvoltare personală, ne focusăm asupra unor gânduri pozitive și a unor concepte care au rolul de a ne face să primim lucrurile dintr-o manieră mult mai optimistă. Învățăm așadar să vedem partea bună a vieții și să reducem, ba chiar să eliminăm stresul. Mai mult decât atât, reducem considerabil riscul de dezvoltare a stărilor de anxietate sau a depresiei.
- Depășirea limitelor. Citind diverse cărți ne îmbogățim lista de lectură, vom face tot mai multe lucruri pentru noi și vom crede cu tărie că putem face tot mai mult. Mare parte din aceste cărți de dezvoltare personală sunt scrise de autori care au trecut prin momente grele și au reușit cu forțe proprii să ne depășească. Parcurgând o astfel de poveste suntem inspirați și ne dorim să putem face și noi același lucru. Ajungem astfel în cele din urmă să ne depășim limitele și să ne stabilim altele, mult mai sus.
- Dezvoltare permanentă. Citind evoluăm. Iar acest lucru se întâmplă continuu. Avem prin lectură ocazia de a cerceta aspecte neexplorate încă sau să ajungem să le cunoaștem mai bine. Fiecare carte motivațională este o nouă ocazie de găsire a sinelui și de a ne ajuta să ne cunoaștem mai bine.
- Relaxare. Orice carte din sfera motivațională are la bază un factor de relaxare. Acestea sunt ușor de parcurs și pot fi citite cu ușurință fie din parc, fie din confortul propriei locuințe. Un lucru recomandat este să ne creăm un obicei, ca un ritual special pe care să îl avem în fiecare zi. În aceste fel ne acordăm zilnic timp de calitate și ne putem bucura de liniște și de relaxare.
Cărțile sunt de-a dreptul impresionante prin multitudinea de informații la care nu ne-am fi gândit. Ne oferă perspective și subiecte noi, ascunzând adesea un întreg univers care așteaptă să fie exploatat. Descoperind un nou univers în lectură, reușim să ne bucurăm zilnic de ceea ce ne oferă viața și să apreciem mai mult atât micile minuni, cât și pe cei din jurul nostru.
Cărțile de dezvoltare personală ne ajută să fie la curent cu noi descoperiri din toate domeniile, cât și să ne gestionăm mai bine situațiile prin care trecem. Reușim să dezvoltăm noi abilități și să rezolvăm astfel orice problemă apărută.
În cadrul librăriei online Delfin, găsim peste 500 de cărți pentru dezvoltare personală, de la cei mai renumiți autori internaționali, precum Napoleon Hill, Jacqul Martel, Allan Watts, Dale Carnegie, Jacques Salome și mulți alții.