Now Reading
„A iertat-o Dumnezeu!” – CE anume și DE CE

„A iertat-o Dumnezeu!” – CE anume și DE CE

Avatar photo

Nu am înțeles CE anume și DE CE ar fi trebuit s-o ierte Dumnezeu.

Dar așa spunea bunica despre femeile care ajungeau la menopauză.

Și nu este de mirare, dacă ne gândim că de foarte mult timp, li se tot spune femeilor cum ar trebui să se simtă și ce să simtă. Teorii de genul:  „femeia nu are nevoie de orgasm”, „femeia la menopauză nu mai are libidou” , „femeia nu se excită, că ea trăiește dragostea doar emoțional”…

Reproducerea nu este singurul scop al sexualității

Culmea este, că aceste idei au fost emise de bărbați (doctori psihiatrii, psihologi și alții din aceste categorii) – care oricât s-ar strădui să-și dea cu părerea, nu pot trăi ceea ce trăiește o femeie.

Într-o primă fază, cu ani în urmă, femeile le-au crezut teoriile și chiar s-au comportat ca atare, străduindu-se să nu iasă din tipare construite de „specialiști”.

Dar, în timp și mai ales în ultima vreme, femeile și-au dat seama că aceste teorii sunt false, sunt misogine, și caraghioase.

Da, femeia poate pierde capacitatea de procreere după 45 de ani, dar cam atât. Iar reproducerea nu este singurul scop al sexualității.

Dacă femeia s-a bucurat de sex înainte de menopauză, se va putea bucura de el la fel de mult, sau mai mult, după intrarea la menopauză.

Chiar și acele femei care nu au trăit experiența unei satisfacții sexuale depline, au oportunitatea de a ajunge la plăcere sexuală taman atunci când credeau că șansa lor s-a sfârșit.

Și o spun din cazurile reale ale clientelor care au venit în cabinet

Relaxarea după această vârstă, apare din eliminarea acelor surse de neliniște care proveneau din teama de a rămâne însărcinată. În plus, aceste femei sunt mai sigure pe ele, știu ce vor și trăiesc alături de partenerul ales un alt fel de preludiu decât cel de la 20 de ani. Este vorba despre acea intimitate care se creează din discuții interesante la nivel intelectual și emoțional și care face trecerea ușor de la atracția mentală la cea fizică.

În aceste cazuri relațiile sunt mult mai profunde, fiind bazate pe valori mai puțin „perisabile”.

Singura piedică care poate apare, în a-și trăi sexualitatea la vârste înaintate, poate fi doar de ordin social sau religios >>> ambele considerând că după 50 de ani este inacceptabil, rușinos sau trivial de a te mai gândi la sex în loc să te ocupi de nepoți.

De ce este sexul atât de important pentru o femeie?

Din mai multe motive. Pentru că organele genitale ale femeii rămân în stare perfectă de funcționare chiar după 30 de ani de la intrarea lor în „repaus”.

Astea fiind spuse, în cazul în care femeia este deschisă să recunoască adevărul, sentimentul de împlinire pe care îl simte din toate punctele de vedere după orgasm nu poate fi egalat de nici o altă experiență uman.

Specialiștii susțin că nici în cazul folosirii drogurilor nu se poate obține aceeași satisfacție.

Dacă ne uităm în grupuri de femei, putem să observăm clar că unele trecute bine de 50 de ani, au mare interes pentru viață și sunt foarte atrăgătoare pentru bărbați.

Aproape fără excepție, acestea sunt cele care au o viață sexuală lungă, activă și satisfăcătoare.

În timpul fiecărui act sexual, impulsurile nervoase de la clitoris și vagin sunt transmise direct către creier, acționând asupra glandei pituitare. Declanșează astfel producția de hormoni sexuali de către ovare și glandele suprarenale.

La momentul orgasmului, alimentarea cu sânge a ovarelor crește spectaculos și permite intrarea unei cantități mari de estrogen în circuitul sanguin și în organele sexuale.

Se știe care este marele câștig și efectul estrogenului asupra corpului femeii : pielea mai fermă lipsită de riduri, părul suplu, o coloană vertebrală flexibilă, absența părului facial și în general o atitudine din care răzbate bucuria de a trăi și de a fi femeie.

Cu cât o femeie se bucură de actul sexual, cu atât feminitatea și atracția ei crește, indiferent de vârstă

O femeie sănătoasă are aceeași nevoie și dorință sexuală ca un bărbat. Libidoul ei NU scade decât în unele cazuri. Aceste cazuri pot fi de ordin fizic sau psihologic.

–      Fizic : probleme cardiovasculare, diabet, scleroze, anumite medicații pentru ulcer, nicotina, cafeina, sarcini, nașteri

–      Psihologic : anxietatea, depresia, abuz sau traume sexuale din trecut (neabordate terapeutic), lipsa de încredere în partener, anumite prejudecăți care o îngrădesc în manifestarea deplină a sexualității („femeile/fetele serioase nu fac asta..”), lipsa bunei cunoașteri de auto atingere și autostimulare, preludiu insuficient, lipsa de experiență a partenerului în domeniul sexual, etc.

Sexualitatea este unul dintre pilonii pe care se sprijină o căsătorie și în general o relație de iubire. Împletirea dragostei bazată pe actul sexual și prietenia adevărată care se naște între cei doi este importantă pentru sănătatea mentală și fizică a lor.

Atunci când sexul este văzut ca o activitate naturală, plăcută, cei doi se vor apropia mult mai mult și va exista în schimb fizic și emoțional care duce la evoluția ambilor parteneri.

Din acest motiv, am inclus acest subiect în proiectului meu Magia Feminității în Cuplu, în care vei afla:

–      O perspectivă realistă și benefică asupra actului sexual

–      Ce este Sexul cu Continență ? De ce este cel mai satisfăcător pentru amândoi ? Cum îți poți ajuta partenerul să ajungă la această performanță, care poate dura ore în șir ?

–      Pașii firești pentru a face dragoste aproape perfect

–      Beneficiile unei partide de amor reușită, vs. efectele negative asupra sănătății în cazul însatisfacției sexuale

–      Vei afla TEHNICĂ ENERGETICĂ care te poate pregăti pentru o partidă de sex de calitate, chiar și atunci când nu ai chef !

Am început înscrierile la acest proiectcare se va desfășura pe o perioadă de 6 luni.

De ce atât ?

Pentru că antrenamentul va fi foarte amplu și se va desfășura pe mai multe paliere ale vieții femeii pentru a-și (RE)activa ENERGIA FEMINITĂȚII.

Dacă și tu ești pregătită să-ți îmbunătățești viața sexuală de cuplu și să readuci pasiunea în relația ta, te aștept la o consiliere (gratuită) în online, pentru a-ți prezenta întregul program.

Te poți înscrie folosind datele mele de contact, sau mai simplu pe pagina de prezentare a programului (accesând butonul Programează-te Gratuit) AICI

Te îmbrățișez cu drag, Magdalena

 P.S. Dă mai departe informația si vei fi prețuit ca un bun prieten !

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top