Now Reading
Înțelepciune ciclică

Înțelepciune ciclică

Modul de viață, gândire și acțiune pre-dominant e despre a merge în exterior și înainte. Liniar, productiv, eficient, predictibil, controlabil, rațional. În ritmul rapid de viață în lumea de azi, tirania lui „a face” cu focus pe performanță liniară și mereu în creștere e apăsătoare și nesănătoasă în special pentru femei care, prin natura lor, funcționează ciclic. Trăim într-o lume neprietenoasă cu această natură ciclică a corpului nostru, în care suntem încurajate să ne ignorăm vocile și nevoile noastre interne. Ne prefacem practic că avem un corp neutru în care ceea ce simțim nici nu contează, de fapt. 

Natura e însă mai puternică și ea este ciclică. Atât în afară cât și în corp. Când o ignorăm și reprimăm plătim un cost mare atât personal, cât și social, prin durere, boală, depresie, neîmplinire, burn-out care oricum ne scot din sistemul de producție eficientă în lumea performanței. Pentru a aduce echilibru din „A fi”, pentru a ne auzi emoțiile care informează toate procesele raționale și acțiunea în lume, e important să recunoaștem că natura din noi, corpul, e mai puternică decât capul. Jocul este de fapt despre echilibru emoție- rațiune-în corp, mai curând despre dominația unui element asupra altuia. 

De ce să fii atentă la ciclul tău?

Urmărirea ciclului menstrual este o modalitate simplă și frumoasă de auto-cunoaștere și împrietenire cu natura feminină. Există mult mai multe învățături în ciclul menstrual decât lecția de biologie care îl explică. Ciclul menstrual este un ciclu în jurul căruia îți organizezi viața, în aliniere cu energia în fluctuație continuă și onorând ceea ce simți în diferitele sale faze. De fapt viața unei femei este profund influențată de ciclul ei menstrual indiferent dacă îi dă atenție sau nu. Când pui atenție însă conștient pe ceea ce trăiești și se repetă ciclic, multe lucruri vor avea mai mult sens și te vei înțelege mai bine.
Învață să-ți urmărești ciclul și să fii atentă la influența zilnică a fazelor lunii în ciclul lunar, la modul în care te simți în diferitele anotimpuri ale Pământului, precum și la anotimpul vieții tale curente. Graficul ciclului tău lunar, făcut consecvent, îți poate dezvălui multe lucruri despre tine.

Citește continuarea articolului în ediția septembrie a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top