Chillosofia: De ce amâni schimbarea locului de muncă. Profesiile Chillosofilor.
Astăzi, în rubrica Chillosofia vorbim despre muncă. Chillosofii au un set de valori, iar printre aceste valori munca ocupă un loc important.
A fi util societății prin muncă este elementul-cheie în Chillosofie. Chillosofii muncesc cu drag, se dezvoltă, au obiective profesionale foarte bine definite, sunt deschiși la orice formă de feedback. Extraordinar! E atât de frumos să fii numărul 1 în domeniul tău, să ai mereu succes în ceea ce faci, să primești un feedback în permanență pozitiv.
Cum să ajungem Chillosofi într-un domeniu?
Vom folosi triunghiul celor trei inteligențe drept reper, profesia ta se află în mijlocul triunghiului. Studiu de caz Valeria Jalenco.
Vom vedea că psihologia, psihoterapia și chillosofia sunt rezultatul fuzionării celor trei dimensiuni ale Sinelui, iar succesul este rezultatul fuziunii constante între ele. Mentenanța este cea mai grea, e nevoie de golirea bazei de date care se acumulează pe parcursul vieții.
Dacă vrei o analiză completă, într-o sesiune de Chillosofie putem determina cum arată Fuziunea celor Trei Inteligențe la tine. Vei afla de ce muncești mult, dar pe bani puțini.
Chillosofii nu evită feedback-ul negativ
În articolele precedente am descris principiul nepermanenței sub diverse forme: tipuri de inteligență, dinamica relațiilor interpersonale, dimensiuni ale Sinelui, proiecțiile și prelungirile părinților noștri. Acum e momentul să aplicăm principiul nepermanenței în profesie. Dacă aș reformula, principiul nepermanenței este moartea. Vrei să fii plătit pe măsură? Omoară stima de sine scăzută, omoară prețurile nejustificat de mari sau mici. Vrei să fii apreciat? Îmbunătățește produsul tău în permanență! Nu sta pe loc! Feedback-ul negativ este foarte util, el te ajută la îmbunătățirea calității serviciului sau produsului. Feedback-ul este reciclat și transformat într-un testimonial excelent!
Stagnare
Eu am trecut prin moarte clinică și vă spun că moartea adeseori are mai mult sens decât viața. Viața în stagnare este sublimarea morții. Stai pe loc? Mimezi moartea. În timp ce tu mori, Chillosofii trăiesc și devin nr. 1 în domeniul lor.
Ce este moartea?
Eu am accesat moartea în 2016, când am intrat în moarte clinică. Nu este cazul să fim intimidați sau înfricoșați, e vorba de trecerea într-o altă dimensiune, de parcă ești într-un avion ce nu va ateriza niciodată. Moartea este lipsa de disciplină, viața fără scop. Când am creat Chillosofia mi-am propus să vă prezint un sistem prin care vă puteți descoperi talentele datorită procesului psihoterapeutic. Au murit mulți oameni nefericiți în terapie…și în locul lor, aceiași oameni, au descoperit în ei înșiși, un om talentat, fericit, IUBIT.
De ce nu îți schimbi jobul?
Ți-e lene să te iubești. Lenea este non-chillosofică. E mai ușor să te plângi că alții nu te iubesc corect. Cățelușii își doresc să mănânce altceva, decât bobițe, dar când le pui niște vită în bol, mănâncă din frica de a fi încercat doar bobițele.
În linii mari, dacă ești bărbat, schimbarea este amânată din cauza relației cu femeile (cu prelungirile mamei).
Dacă ești femeie, amânarea este provocată de relația cu bărbații (cu prelungirile tatălui).
Ce facem ca să prindem curaj?
La bărbați – angajament voit. Trebuie să ne antrenăm să nu raționalizăm responsabilitățile și obligațiile. Raționalizarea ne face rău fiindcă disociem psihic, corpul e într-un punct, mintea în alt punct. Dacă ne vom ancora în prezent vom deveni siguri pe noi, stabili emoțional și interesanți pentru femei.
La femei – încredere în bărbați. Trebuie să rezonăm cu ideea că și bărbații au dreptate, în felul lor. Trebuie să ne antrenăm să nu îi desconsiderăm. Vom învăța să ne auzim nevoile și vom observa nevoile celorlalți.
Vă invit să ne respectăm și să ne susținem reciproc!
Valeria Jalenco
Chillosof
Valeria JALENCO, psihoterapeut, psiholog clinician, om de afaceri de succes, aduce o perspectivă inovatoare în domeniul comunicării și psihologiei. Cu studii acreditate la prestigioasa Arden University din Marea Britanie, la cei 27 de ani ai săi, Valeria a trăit deja o moarte clinică și a obținut două diplome universitare și două mastere. Originară din nordul Republicii Moldova, s-a stabilit în București de 8 ani. Experiența ei impresionantă de peste 1500 de ore în consiliere individuală definește un expert în psihologie. Valeria abordează terapia individuală cu o viziune hibridă, combinând elemente de psihanaliză, tehnici cognitiv-comportamentale și integrând inteligența emoțională. În calitate de psiholog, Valeria JALENCO nu doar oferă consiliere, ci deschide uși către autodescoperire și vindecare.