Cauți un job ? Piața muncii este extrem de competitivă , iar, uneori, departajarea candidaților ține cont și de anumite detalii. Iată ce nu trebuie să faci la un interviu de angajare .
Asta înseamnă că ai trimis un CV la nimereală. Este important să te informezi în privința postului pentru care aplici, dar și a companiei în care ai vrea să lucrezi. Astfel demonstrezi un interes real.
Dacă ești fumător, ar fi bine să te abții înainte de un interviu, altfel vei mirosi a tutun. Angajatorii nu sunt prea încântați de acest lucru. De asemenea, un pahar de alcool îți poate calma emoțiile, dar în această situație chiar nu este recomandat să procedezi astfel.
De regulă nu ar trebui să existe scuze precum „nu am avut timp” sau „mă grăbeam”, dar cu atât mai mult la un interviu de angajare, nu vrem ca atenția celor cu care discutăm să fie distrasă. Neglijența personală se traduce prin neglijență și în muncă…
Întârzierile sunt un obicei prost, frecvent întâlnit, dar fă tot posibilul să ajungi la timp la un interviu. Altfel, lași impresia că nu iei lucrurile în serios și nici nu respecți timpul potențialului tău angajator. Nici să ajungi prea devreme nu este indicat.
Dacă ai ajuns mai devreme, nu lăsa plictiseala să se manifeste. Un candidat care stă pe Facebook arată doar că ar prefera să fie în altă parte. Răsfoiește o broșură a companiei, dacă găsești vreuna expusă.
Cât aștepți, nu este recomandat să te rujezi, pudrezi sau să mai aplici un strat de rimel. Dacă ții neapărat să faci aceste lucruri, retrage-te în baie.
Se spune „îmbracă-te ca pentru jobul pe care îl vrei, nu ca pentru cel pe care îl ai”. Nu te duce prea relaxat, dar nici extrem de formal. Adună informații despre companie și vezi ce ținută ar fi cea mai porivită.
Dacă te îndoiești de abilitățile tale sau nu te aștepți la un rezultat pozitiv, angajatorul va simți acest lucru. Nu este recomandat nici să vorbești urât de actualul sau fostul loc de muncă. Evită și să dai dovadă de aroganță, în încercarea de a demonstra că ai încredere în forțele proprii.
Două reguli simple: rămâi la subiect și nu îți povesti copilăria. Un interviu nu este momentul să împărtășești prea multe despre tine… Ascultă cu atenție și lasă angajatorul să îți adreseze întrebări.
Cu toții vrem să impresionăm și să părem grozavi la un interviu, în speranța că ne cresc, astfel, șansele. Să fii prins cu minciuna anulează orice alte calități ai avea.
Urmărește și:
Cum iti controlezi anxietatea
7 cazuri de autosabotare
Foto: 123rf.com