Now Reading
10 moduri de a-ti scoate din minte pe cineva sau ceva

10 moduri de a-ti scoate din minte pe cineva sau ceva

Revista Psychologies

Ti s-a intamplat si tie sa nu iti poti scoate din minte o anumita persoana? Ce a spus sau ce a facut? Cateva moduri de a te detasa.

Cand o persoana ne raneste pe noi sau pe cineva drag, cand ne barfeste sau se poarta intr-un mod care ne ia prin surprindere, ramanem blocati in rememorarea incidentului. Ore, zile, chiar saptamani mai tarziu ne trezim blocati in reevocarea evenimentului pe care nu ni-l putem scoate din minte.

Incercam sa gasim alternative situatiei, variante de reactii sau raspunsuri din partea noastra, intr-un mod de gandire ciclic, toxic. Nesanatos atat psihic cat si fizic.

O minte care rumineaza neincetat este nesanatoasa si nefericita. Incerci sa scapi si nu poti. Este mai simplu sa indepartezi alimentatia nociva care dauneaza sanatatii fizice decat de ideile care tulbura psihicul.

Tinand cont de cercetarile asupra tehnicilor de mindfulness (acceptarea deplina de a fi aici si acum) si asupra meditatiei, iata cateva idei care te pot ajuta.

 

Spune mai putine, lasa mai mult timp

Este un motto dupa care te poti ghida atunci cand ai de-a face cu o persoana dificila. Nu trebuie decat sa vorbesti mai putin si sa te distantezi. Cu timpul, ceea ce ne deranja, pur si simplu se estompeaza.

 

Asteapta sa vezi ce urmeaza

De multe ori in situatii dificile sau in fata persoanelor reactive simtim nevoia sa reactionam imediat. Motiv pentru care ne consumam gandindu-ne ce sa facem si ce urmeaza sa spunem. In schimb, putem pur si simplu sa ne permitem sa asteptam si sa vedem ce se intampla in continuare.

 

Distanteaza-te de jocul atribuirii vinei

Incercand sa reanalizezi trecutul si sa gasesti un vinovat (chiar daca esti tu acela) nu este o activitate productiva. Neintelegerile sau supararile apar in urma unei serii de evenimente, precum efectul domino. De cele mai multe ori nu exista un singur vinovat pentru ceva.

 

Ocupa-te in primul rand de cea mai mare problema a ta

Conform adeptilor budhismului, indiferent ce s-ar intampla cea mai mare problema cu care ne confruntam este propria furie. Aceasta creaza un nor de emotii care ne impiedica sa raspundem intr-un mod productiv. Prin urmare, trebuie sa ne concentram in rezolvarea acestei probleme, pentru care putem sa meditam, sa facem exercitii fizice, sa facem o plimbare.

 

Nu incerca sa ii analizezi prea mult pe ceilalti

Pentru asta iti poti imagina un exercitiu: cat de corect ar putea sa te analizeze pe tine altcineva? Crezi ca ar putea ghici corect tot ce gandesti sau ce te motiveaza? Nu ar avea nici cea mai mica idee despre ce e in mintea ta! Sansele sunt ca si tu ca gresesti la fel, prin urmare timpul pe care il petreci in astfel de analize este doar timp pierdut.

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top