Now Reading
10 moduri de a-ti scoate din minte pe cineva sau ceva

10 moduri de a-ti scoate din minte pe cineva sau ceva

Revista Psychologies

Gandurile tale nu sunt fapte

Nu te purta ca si cum ar fi, respectiv, nu crede chiar tot ce gandesti. De multe ori ne experimentam gandurile (anxietatea, teama, stressul) si ca reactii fizice si suntem tentati sa le luam drept fapte. Ne gandim ca nu ne-am simti astfel daca nu ar fi adevarate. Raspunsul este simplu, pentru ca le experimentam, sunt reale, dar nu adevarate.

 

Cum poti invata din asta?

Cand suntem blocati in furie, cand ne simtim lezati, jigniti de ceva ce ni s-a intamplat, cand emitem judecati, adaugam la propriul rezervor de suferinta. Un eveniment + reactia noastra = suferinta. Cand putem sa fim prezenti in mijlocul emotiilor noastre si sa ne intrebam de ce experimentam o reactie atat de puternica si ce ne spune asta despre noi insine, putem invata ceva. Un eveniment+prezenta+analiza personala = crestere si invatare.

 

Nu esti un magician al timpului

Gandindu-ne constant la ce am fi putut face pentru a evita o cearta, o reactie neplacuta, un eveniment nedorit, ruminand constant asupra celor petrecute, nu facem decat sa ne pierdem timpul si energia. Putem incerca sa schimbam ce s-a intamplat acum 100 de ani? Si ceea ce s-a intamplat ieri este la fel de mult in trecut ca ceea ce s-a petrecut acum 100 de ani. Mergi mai departe, nu incerca sa intervii unde nu ai cum.

 

Iarta, de dragul tau

Nu este necesar sa fii devotat propriei tale suferinte. Ne focusam prea mult asupra traumei care ni s-a intamplat. Da, este adevarat, ni s-a intamplat si a fost rau. Dar asta ne defineste? Iertarea nu este ceva ce facem pentru cealalta persoana. Iertam ca sa ne eliberam de suferinta acuta care ne tine blocati in trecut. Prin urmare, iarta pentru tine.

 

Ofera-ti o pauza de 90 de secunde

Nu e mult, nu? Ce ai de facut este sa iti rupi propriul pattern al gandurilor. Neuropsihiatrii spun ca dupa 90 de secunde emotia are soarta pe care o au valurile izbite de tarm. Nu dureaza decat un minut si jumatate sa iti schimbi dispozitia, chiar daca este vorba de furie. Ar insemna sa iti permiti un exercitiu de respiratie, inspirand si expirand puternic de 15 ori, fara sa te gandesti la evenimentul negativ.

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top