Now Reading
3 ritualuri pentru a-ti incepe ziua bine

3 ritualuri pentru a-ti incepe ziua bine

Revista Psychologies

Daca urasti diminetile si nu iti gasesti energia cand te trezesti, poti schimba acest ritm. Evident, trebuie sa vrei sa incerci lucruri noi, care iti vor imbunatati, de altfel, starea. Iata trei ritualuri pentru un inceput de zi mai spornic.

 

Pregateste-te

Este una sa iti doresti sa iti incepi ziua mai calm si mai pregatita, si cu totul altceva sa si pui acest lucru in practica. Incepe-ti ritualul inca de seara, acest lucru insemnand o odihna corespunzatoare.

Daca deja ai terminat facultatea, noptile pierdute sunt cu certitudine o cauza a zilelor in care nu avem energie pentru nimic. Asadar, asigura-ti 7, 8 sau 9 ore de somn, dupa cum stii ca necesita organismul tau.

Dimineata, cu ochii inca inchisi, imagineaza-ti cea mai recenta situatie in care ai fost calma si ai detinut controlul.

Incearca sa reproduci sentimentul acela, spunandu-ti ca poti sa controlezi lucrurile si sa faci ceea ce ai de facut. setarea mentala este cheia unui inceput promitator.

 

Gandeste proactiv

Doctorul Ron Friedman demonstreaza ca daca iti incepi dimineata raspunzand la emailuri, iti setezi mintea sa lucreze reactiv.

In loc sa iti incepi ziua astfel, acorda-ti spatiu si cateva momente dedicate tie. Atunci cand iti incepi ziua in control si atenta la tine, renunti la tiparul anxios de gandire.

Acesta este de multe ori responsabil pentru iritabilitatea pe care o resimtim. Daca nu stii cum sa renunti la reactivitate, incearca lucruri simple pentru inceput precum sa: bei un pahar cu apa (hidratarea are un rol foarte important), sa gasesti un gand pozitiv, sa citesti sau sa meditezi.

Pentru a medita, poti incerca, spre exemplu, sa stai in liniste, cu ochii inchisi, golindu-ti mintea de preocuparile zilnice si imaginandu-ti un loc placut in care te simti relaxata.

 

Planifica

Dimineata, profita de faptul ca ai mintea limpede si incearca sa fii mai prezenta aici si acum. Acest lucru iti permite sa planifici ziua productiv.

Gandeste-te la ce ti-ai propus pentru ziua in curs, priveste sarcinile dintr-o perspectiva pozitiva si, de ce nu, ierarhizeaza-le. Pentru mai multa claritate, poti face o lista a lucrurilor pe care le ai de indeplinit.

Te va ajuta sa te concentrezi mai bine si sa ai o mai buna perspectiva asupra lor. Evita ganduri legate de ziua anterioara sau grijile pentru ziua urmatoare.

Fii atenta la ceea ce se intampla si ce ai de facut acum. Debarasandu-ne de bagajul intamplarilor trecute deja si al nelinistilor legate de ce va urma, vom fi mai relaxate si calme in abordarea planurilor pe care le avem.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top