De câte ori n-ai zis că activitatea x îți omoară neuronii? N-ai greșit deloc! Iată 5 activități care prostesc: îți diminuează creativitatea, spontaneitatea sau viteza de rezolvare a problemelor .
Dacă te-ai amuzat spunând că anumite întâlniri îți omoară neuronii… află că nu ești departe de adevăr! Este demonstrat științific că unele ședinte, reuniuni sau întâlniri inhibă exprimarea naturală a IQ-ului tău.
Aceasta afectează capacitatea noastră de a memora. Și este și firesc să nu simțim nevoia să ținem minte când putem… căuta pe Google. Internetul a devenit astfel o formă de memorie externă.
Te lauzi că îți ajung doar câteva ore de odihnă? Că poți munci fără oprire? Reușești astfel să îți crești tensiunea arterială, să îți sabotezi consolidarea memoriei și să îți alterezi intelectul. Despre dispoziția pe care o ai, nici nu mai vorbim…
Oricum discernământul tău și interesul pentru propria stare de bine sunt puse la îndoială când preferi să consumi junk food. Colesterolul o va lua razna, iar o astfel de dietă îți afectează pe termen lung creierul prin formarea unor depozite responsabile inclusiv de boala Alhzeimer.
Dacă te expui prea mult persoanelor cu o gândire negativă sau celor care se văicăresc fără încetare, sunt șanse să te prostești. Lamentările au un efect de peeling asupra neuronilor din hipocamp, responsabili cu rezolvarea de probleme. Crezi că îi ajuți pe cei pe care îi asculți? Ajută-te pe tine în pimul rând și învață să te distanțezi.
Citește și:
Cum ne identificam si corectam un comportament problematic
Metode sa gestionezi o prietenie toxica
Foto: shutterstock.com