8 activități care te pot deconecta de la rutina zilnică
Rutina zilnică ne afectează pe toți și ține de fiecare dintre noi să încercăm să facem ceva pentru a nu o lasă să ne afecteze psihicul. Iată câteva metode prin care poți sparge rutina zilnică.
1. Fă turism local în zona în care locuiești – Ai luat vreodată la pas, dar fără o destinație anume zona în care locuiești? E ceva ce merită încercat. Nu te uita la ceas, nu îți seta o destinație, doar lasă-te pierdut pe străduțe, printre blocuri sau orice se află în zona în care locuiești. Admiră arhitectura caselor, natura sau pur și simplu încearcă să nu te gândești la nimic. Înainte să pleci de acasă poți căuta să vezi dacă în apropierea ta se află atracții interesante de care nu ai știut până acum. Ai putea fi surprins să afli ce atracții se pot găsi la doi pași de tine.
2. Mergi la un picnic – Dacă vremea îți permite, fă ceva ce poate nu ai mai făcut și care te și poate relaxa. Ia o pătură, ceva de mâncare, o carte bună și mergi la un picnic în cel mai apropiat parc. După ce îți răsfeți papilele gustative cu câteva gustări, urmează partea și mai interesantă. Te poți întinde pe patură și sta să privești copacii în liniște, să citește ceva ce îți place sau să asculți o muzică ce poate completa perfect tabloul în care te afli. Încearcă să te detașezi puțin de gândurile normale, ieși puțin din pielea ta.
3. Pariază pe echipa favorită – Sportul are o mulțime de fani în România, dar poți să ieși și mai mult din rutină în cazul în care pariezi pe echipa favorită. E dovedit faptul că meciurile devin și mai interesante în momentul în care pariezi ca să te distrezi. Din fericire, sunt disponibile o mulțime de opțiuni, indiferent care ar fi sportul tău preferat. Există așadar pariuri online pe fotbal, pe tenis, handbal sau oricare alt sport. Iar românii sunt foarte pasionați de această activitate, potrivit unui studiu realizat de GfK în 2019. Astfel, 25% dintre barbații de peste 18 ani au pariat cel puțin o dată în ultimul an. În privința femeilor, 7% dintre acestea au pariat cel puțin o dată în ultimul an.
4. Pictează – Ai încercat vreodată să pictezi? Nu trebuie neapărat să ai un talent ieșit din comun, nu asta e ideea. În plus, pe Internet găsești multe ghiduri pentru începători. Pictatul îți oferă oportunitatea de a-ți lăsa imaginația să creeze ce vrea, de a te simți liber să pui pe pânză culorile așa cum simți tu, fără limite. Nu trebuie să ai talent, pentru că cel mai probabil nu va urma o schimbare de carieră și nici nu vei avea vernisaje în galerii, ci doar te vei relaxa și vei scăpa de rutină.
5. Încearcă tehnica handmade – Poate nu îți surâde ideea cu pictatul, dar ce ai spune despre a face ceva pentru casa ta chiar cu mâinile tale. Articolele handmade prind din ce în ce mai mult teren și reprezintă și o activitate relaxantă și poate chiar nouă dacă nu ai mai cochetat până acum cu această variantă. În funcție de ceea ce vrei să faci ai nevoie de câteva materiale, Internet pentru inspirație și dorința de a vedea ce iese la final.
6. Urmează un curs de perfecționare – Și pentru că tot vorbeam mai devreme de lipsa de talent în cazul unora dintre noi, un curs de perfecționare reprezintă o idee excelentă pentru a ieși puțin din rutină. Acum depinde de tine spre ce vrei să te îndrepți. Poți urma un curs de fotografie, unul de gătit, unul de pictură sau desen ori chiar actorie. Sau te poți orienta către ceva ce te poate ajuta pe plan profesional. Cum ar fi un curs de SEO sau IT.
7. Jocuri de societate – În ultimii ani, jocurile de societate încep să fie din ce în ce mai căutate. Ce ai spune de o seară cu cei dragi în care să încercați un astfel de joc? Avantajul acestora este că se pot juca oriunde și sunt disponibile pentru toate vârstele, chiar și cu copiii. Așa că depinde de tine dacă vrei să fie cu familia sau cu prietenii.
8. Încearcă un sport nou – De rutină poți scăpa și cu activitate fizică. Indiferent dacă ești o fire sportivă sau nu, mereu poți găsi o activitate fizică, un sport pe care să îl încerci și niciodată nu este prea târziu pentru a descoperi o nouă pasiune. În plus, sportul ajută și când stagnezi în carieră. Așa că, pentru început fă o listă cu ceea ce poți face – poate fi inot, tenis, jogging, squash, mersul pe role, mersul cu skateboard, plimbatul cu bicicleta sau poți încerca chiar escaladă în sală sau, de ce nu, chiar pe stânci. Apoi ia-le pe rând și vezi care ți s-ar potrivi și care te atrage mai mult și oferă-ți șansa de a descoperi ceva nou ce ar putea să îți placă mai mult decât ai fi crezut.