Now Reading
Ce mesaj transmite fiecare camera din casa

Ce mesaj transmite fiecare camera din casa

Revista Psychologies

Intrarea in casa le povesteste musafirilor cat de bine veniti sunt la noi, camera de zi ramane o carte de vizita sociala, decisiva, locul de agrement si receptie, bucataria este necesar sa fie prietenoasa cu musafirii. Afla si alte detalii despre mesajele transmise de camerele casei tale, poate este timpul sa redecorezi!

 

Holul

Stiati ca un hol aglomerat reflecta slaba comunicare dintre locuitorii acelei case? „Casa noastra este un martor tacut al bilantului bucuriilor si suferintei noastre”, a scris psihanalistul Alberto Eiguer, „stie toate luptele si dezamagirile noastre”.

Casa ar fi chiar o „a treia piele” – prima fiind pielea biologica si a doua pielea psihica, iar rolul casei este sa ne ofere sentimentul de securitate. Interiorul casei reflecta nevoile noastre personale si relatiile cu ceilalti.

 

Sufrageria

Pana in ultimii ani a fost responsabilitatea ei sa arate tuturor nivelul nostru social, astazi exprima individualitatea si originalitatea mai mult decat apartenenta la o clasa sociala.

Livingul a devenit un loc de auto-exprimare: fotografii de familie, opere de arta, carti, CD-uri, jucarii, sisteme pentru divertsment.

Decorul este ca un teatru privat iar ferestrele mari si multe ca numar arata o deschidere mult mai mare catre exterior, relaxare si incredere in oameni.

 

Bucataria

Spatiul acesta este din ce in ce mai deschis catre socializare. Copiii fac temele aici, cuplul se intalneste dupa ce vine de la munca iar prietenii si familia iau masa aici.

Bucataria este locul in care apare oralitatea familiei si are ca functii principale locul de a prepara si a manca hrana, dar si zona barului care este destinata pentru discutii si relationare.  De fapt, aspectul acestui spatiu este in continua schimbare.

 

Dormitorul cuplului

Toate studiile indica faptul ca pentru aceasta camera se cheltuieste cel mai putin. Dedicat sexualitatii si  somnului, nu ar trebui sa fie vazut de „straini”, insa stilul de viata al familiei si relatia cu modestia, intimitatea si extimitatea variaza considerabil de la un domiciliu la altul.

 

Baia

Ii se acorda prioritate pentru placere si senzualitate, a devenit spatiul in care ne exprimam cel mai clar tendintele narcisice dupa timpul petrecut in baie/cada/dus.

 

Camera adolescentului

Este adesea o parte bine diferentiata de restul casei prin felul in care arata, caci adolescentul isi aranjeaza spatiul asa cum ii place lui si este opusul salonului frumos decorat de mama.

Respectarea camerei adolescentului spune multe despre capacitatea de acceptare a parintilor.

 

De Alina Iliescu – Fondator ARI Love si Personality Profiler

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top