’… pleoapele devin grele, foarte grele…”
Sugestiile
Sigur ca nu am reusit de prima data sa ajung intr-un loc superb! Nici macar nu-mi amintesc primele sugestii.
Nici macar nu mi-am simtit picioarele ca de plumb. Nici macar nu mi-a fost greu sa ma trezesc din relaxare.
Insa de la a treia sau a patra sedinta simteam aproape fizic implinirea sugestiilor terapeutului.
Efectul de acumulare a acestor sugestii era atat de puternic!
Senzatia fizica de greutate in genunchi, de usurinta a respiratiei, de bine si de calm, de suspendare a stresului imi devenisera familiare.
Asteptam cu nerabdare sa revin. Erau „minutele mele de magie“.
Era linistire „la minut“ (exagerez de dragul metaforei, nu e totul chiar asa de usor de obtinut daca nu contribui si tu cu rabdare si disponibilitate).
Nici azi nu stiu daca sunt cu adevarat sugestionabila, stiu insa ca am scapat de ticul meu nervos si ca ma simt, pur si simplu, mai relaxata.
Ca orice om, in aceasta perioada „crizata“ am nelinistile mele. Nu pot spune ca ele au disparut cu totul, insa cred ca reusesc sa le tin mai bine sub control.
O terapie de relaxare are o multime de alte beneficii pe langa scopul ei principal, in cazul meu, sa nu mai aud: „Lasa parul!“ din partea mamei sau a celei mai bune prietene.
Cerculetele
„Trebuie sa inlocuim gestul compulsiv cu altceva“, mi-a explicat, la un moment dat, doamna Holdevici.
„Cand va mai «treziti» cu mana in par, desenati imediat un cerculet“. „Genial“, imi venea sa exclam. Haios, simplu si eficient. Perfect logic.
Pentru a aduce in constiinta un gest inconstient, structurat intr-o perioada lunga de viata, el trebuie legat de un mic efort constient.
(Inutil sa descriu cate cerculete au aparut intre timp pe diversele hartii de primprejur…)
Mi se pare amuzant, deja sunt recunoscuta dupa faptul ca cer pix si o foaie de hartie pentru a-mi desena cerculetele, si nu ma mai identifica nimeni dupa gestul meu trade mark, atingerea compulsiva a parului.
Una peste alta am facut o terapie de relaxare Sch¼ltz, pe care o recomand oricui vrea sa scape de gesturi enervante sau pur si simplu de stres.
Si ca de obicei, cel mai pretios dar pe care ti-l faci atunci cand recurgi la o terapie, este timpul acordat in exclusivitate tie insuti.
Pentru doritori, centrul MedAs, Bd. Regina Elisabeta nr. 57 sect. 5 Bucuresti
Tel: 021.313.09.21/23