3 ani de HartaEdu, 3 ani de acțiuni în educație, 3 ani de impact într-o singură galerie de artă
După primii trei ani de HartaEdu.ro, singura platformă din România ce mapează nevoile școlilor publice și mobilizează comunitățile pentru rezolvarea lor, organizația Narada deschide seria evenimentelor ce vor celebra în această toamnă această inițiativă ce a avut impact asupra unui număr de peste 100 de mii de elevi, printr-o expoziție de artă imersivă găzduită de Galateca.
- Narada deschide seria evenimentelor ce vor celebra toamna aceasta platforma HartaEdu, printr-o expoziție de artă imersivă, la Galateca.
- În trei ani de intervenții în educație, organizația Narada a rezolvat 600 de alerte listate pe HartaEdu, ajutând peste 100 de mii de copii, iar valoarea donațiilor investite în aceste nevoi este de aproape 7 milioane de lei.
Luni seară, începând cu ora 19:00, aproape 100 de pasionați de artă, fapte bune și educație s-au adunat la galeria de artă Galateca, la invitația organizației Narada care a sărbătorit trei ani de la lansarea platformei HartaEdu, printr-o expoziție specială. În urmă cu trei ani, mai exact de Ziua Educației, pe data de 5 octombrie 2021, ca răspuns la o nevoie reală pe care o aveau școlile din sistemul de stat românesc și anume aceea de investiții în domeniul educației, organizația Narada lansa acest proiect. A cărui noutate a fost faptul că, cu ajutorul tehnologiei, platforma a reușit să mapeze pe o hartă a României nevoile școlilor. Iar Narada a reușit de atunci să mobilizeze comunitățile pentru rezolvarea lor.
În acești trei ani s-au rezolvat aproape 600 de alerte ce au avut ca beneficiari finali peste 100 de mii de copii, o cincime din numărul total la care Narada și-a propus să ajungă până în anul 2030, iar valoarea donațiilor investite în aceste nevoi este de aproape 7 milioane de lei.
Acest impact era necesar a fi marcat printr-un eveniment dedicat, iar faptul că cea mai recentă campanie a organizației, „1 copil încălțat = 1 destin dezlegat”, desfășurată pe https://descult.hartaedu.ro/ a adus multe elemente din domeniul artistic, a determinat organizarea unei expoziții de artă imersivă prin intermediul căreia publicul să conștientizeze nevoile reale legate de educație, dar și impactul pe care Narada, împreună cu toți oamenii de bine ce susțin această misiune, l-au avut.
„În trei ani de HartaEdu.ro în care am învățat de la cum să lucrăm alertă cu alertă, intervenție cu intervenție și școală cu școală până la a activa comunități la nivel național sau a ține de mână câte un copil preț de șase luni de zile spre a-l sprijini să-și atingă obiectivele de educație, am învățat extrem de multe lucruri. Iar lucrurile învățate, cât și rezultatele ne-am dorit să le expunem într-un fel în care să ne stimuleze simțurile. Și ne-am dorit să facem asta tocmai în centrul Bucureștiului, un oraș care, pe cât de frumos este, pe atât de aglomerat a devenit și ne ține departe de simțuri.
Așadar, am pus laolaltă simboluri din comunitățile noastre și am încercat să aducem comunitatea către cei care trec pragul Galateca în ideea de a încununa trei ani de intervenții în educație, peste 100 de mii de copii la care am ajuns, dar și lecții prețioase pe care le luăm mai departe în proiectele pe care le facem cu obiectivul de a ajunge la 500 de mii de copii pentru care să creăm un impact valoros în educație”, declară Raluca Jianu, președinte Narada.
Vernisajul care a avut loc luni, 16 septembrie, a găzduit printre invitați oameni cu poziții cheie din companii precum Inditex, BRD, Bergerat Monnoyeur, Amazon, Deloitte sau Mastercard.
Fiecare instalație de artă prezentată aici reprezintă rezultatele fiecărui an de HartaEdu, precum și proiectele sau campaniile ce au avut impact în comunitate.
Ultima componentă a galeriei, dar nu cea din urmă, este reprezentată de cea mai recentă campanie a Organizației Narada, „1 copil încălțat= 1 destin dezlegat”, respectiv expunerea fotografiilor făcute de Vali Bărbulescu în comunitîțile nevoiașe din țară și floarea din lână, inițial un boboc legat cu 500 de noduri, care a înflorit cu fiecare donație, asemenea potențialului fiecărui copil, lucrare semnată de artista Irina Dragomir. Toți cei care vor să se conecteze cu misiunea, vor să se implice în educație și să continue să doneze sau sunt pur și simplu admiratori de artă, pot vizita galeria Galateca în perioada 17-18 și 20-21 septembrie. Acest eveniment va fi urmat de alte întâlniri organizate de Narada pentru susținătorii misiunii, dar și de o celebrale oficială a cifrelor ce se vor calcula pe data de 5 octombrie, de Ziua Educației.
Despre NARADA
Organizația Narada a luat ființă în urmă cu mai bine de cinci ani, când co -fondatoarea organizației, Andra Munteanu, a citit un studiu despre motivele abandonului școlar în rândul copiilor. Născută sub umbrela Romanian Business Leaders, Narada are viziunea de a construi o Românie în care fiecare copil are acces la o educație de calitate, care să-l pregătească pentru succesul în viață și în carieră. Cu o echipă multi-disciplinară de profesioniști care abordează problema cu soluții integrate, utilizând tehnologia și transferul de know-how, dar și experiența profesională, cu un mod de lucru tehnocrat și planificat, Narada își propune misiunea de a mobiliza comunitățile pentru a găsi soluții de transformare a sistemului educațional.