Now Reading
Când învăţarea devine firească

Când învăţarea devine firească

Revista Psychologies

Când învăţarea devine firească sau cum să-ţi ajuţi copilul să iubească limba engleză

Dacă faci parte din aceeași generaţie cu cei mai mulţi Millenials, probabil ai învăţat limba engleză în adolescenţă sau chiar mai târziu, ca adult. Însă – indiferent de vârstă – știm că învăţarea unei limbi străine aduce multiple beneficii, de la dezvoltarea cognitivă sau creșterea încrederii în sine, până la deschiderea unor noi oportunităţi. Iar cei ce învaţă cel mai ușor o limbă străină sunt…. copiii.

În contextul socio-economic actual, învăţarea limbii engleze nu este doar despre a ști să vorbești o altă limbă, ci despre a avea încredere în propriile abilităţi, și despre a oferi copilului tău un avantaj competitiv într-o lume în continuă schimbare. Altfel spus, engleza este o abilitate nenegociabilă astăzi.

Și totuși cum alegi mediul perfect de învăţare pentru copilul tău?

Mai ales că stilul de învăţare s-a schimbatatât de mult, iar noile generaţii nu mai reacţionează la celebrul… tocit, învăţat gramatică, reguli și liste cu cuvinte, care de altfel și-au și dovedit ineficienţa? Îţi spunem cum am ales noi, în redacţia Psychologies.
Am căutat un centru specializat pe limba engleză și cu rezultate bune la testele Cambridge, având în vedere că acestea sunt din ce în ce mai căutate și importante pentru parcursul școlar al copilului. Și am găsit un centru nu doar bun, ci cu o rată de promovare de 100%. Încă de la primele lecţii, am observat cum engleza nu mai era asociată cu …încă un curs pe care trebuia să îl facă. Abia așteaptă să vină ora de engleză. Ne-am întrebat, desigur, ce e diferit la Flying Colours și care este reţeta lor de succes.

Connect before correct

Flying Colours oferă cursuri de engleză pentru copii și adolescenţi, având o abordare bazată pe comunicarea naturală, exclusiv în engleza interactivă, însă ce îi face cu adevărat speciali este aplicarea principiului simplu, când vorbim de lucrul cu copiii și adolescenţii: connect before correct. Aici nu doar se predă un curs de engleză, ci copiii sunt văzuţi și susţinuţi dincolo de ceea ce înseamnă asimilarea limbii engleze. Profesorii știu că învăţarea se produce doar în contextul în care copiii se simt în siguranţă emoţională în acel mediu, că greșeala este permisă și face parte din procesul de învâţare, iar un feedback despre ce poate face copilul mai bine se oferă doar după ce conectarea emoţională s-a produs deja.

Este centrul de engleză unde copiii se susţin reciproc, ies de la curs râzând împreună cu profesorul, se îmbrăţișează și abia așteaptă să revină… În plus, ca părinţi, am apreciat încă de la prima interacţiune transparenţa în ceea ce își asumă ca centru, care este rolul lor, al copilului și al nostru, ca părinţi.
Și, dincolo de experienţa noastră, iată câteva motive obiective pentru care nu avem nicio emoţie în a recomanda cursurile acestui centru de limba engleză:

Grupe create cu atenţie la detalii:

Grupele sunt formate din maximum 10 cursanţi, echilibrul ideal între dinamism și atenţie acordată fiecărui cursant. În plus, primul pas pentru înscriere, indiferent de vârstă, înseamnă o evaluare de nivel oferită de Flying Colours, iar de această evaluare se ţine cont, astfel încât grupele să fie perfect omogene ca nivel de engleză și vârstă. Profesorii adaptează lecţiile în funcţie de nevoile fiecărei grupe, creând un mediu de învăţare în care fiecare se simte confortabil cu el, cu colegii și cu profesorul.

Profesori experimentaţi, care au făcut o alegere din lucrul cu copiii și tinerii:

Majoritatea profesorilor au peste 10 ani de experienţă în predarea limbii engleze, absolvenţi ai Facultăţii de Limbi Straine sau au obţinut Certificarea internaţională pentru profesori Cambridge Celta, ceea ce garantează o metodologie bine pusă la punct și faptul că știu ce fac. Profesorii nu sunt însă doar experimentaţi, ci și pasionaţi de educaţie, de creștere personală, de psihologia copilului și dedicaţi ca fiecare copil să își atingă potentialul maxim. Sunt calzi, foarte implicaţi și zâmbesc mult.

Mediu natural de învăţare:

Activităţile comunicative, specifice fiecărei vârste și faptul că profesorii le vorbesc copiilor doar în limba engleză îi ajută pe aceștia să asocieze învăţarea limbii engleze cu ceva firesc, natural, să aibă accent nativ și să fie fluenţi. Cursurile sunt atent pregătite, coerente, cu focus pe lucru în perechi sau grup, cu o programă solidă, dar subiecte adaptate vârstei, iar învăţarea se produce prin gamification și activităţi interactive.

Un plus pentru părinţi

Copiii și adolescenţii sunt fără îndoială cuceriţi de metoda de învăţare de la Flying Colours, iar pentru părinţi evaluarea și feedback-ul continue sunt un plus esenţial. Am fost mereu la curent cu progresul copilului, știind exact la ce aspecte excelează și unde mai este nevoie de muncă. La finalul primelor trei luni, părinţii beneficiază de întâlniri individuale cu profesorii, iar la finalul anului academic de rapoarte scrise. Pe parcursul anului, însă, am fost mereu informaţi dacă era ceva anume de care să ţinem cont acasă, cum îi putem susţine pe copii, fiind un centru de engleză care pune accent pe comunicarea părinte – copil – profesor, pentru a-și atinge copilul obiectivul maxim.
Și, așa cum menţionam mai devreme, Flying Colours are cu o rată de promovare de 100% la examenele Cambridge (2016-2023) și este un centru premiat în cadrul competiţiei naţionale Preparation Centre Awards. De asemenea, centrul oferă o garanţie unică: returnarea taxei de examen dacă examenul recomandat nu este promovat. Aceste rezultate impresionante reflectă angajamentul Flying Colours pentru excelenţă și succesul fiecărui cursant.

Flexibilitatea și predictibilitatea

Un alt aspect important este flexibilitatea și predictibilitatea. Cursurile se desfășoară atât în sala de clasă, cât și online, iar faptul că poţi accesa un curs de un an înseamnă că profesorii au o privire de ansamblu asupra pregătirii copilului, că vor urmări constant progresul său și că setează obiective pe termen scurt, mediu și lung.

Așadar, Flying Colours nu este doar un centru de limba engleză, ci un loc unde copiii învaţă natural,, într-un mediu sigur și prietenos. Dacă vrei să-i oferi copilului tău un start solid în viaţă, cu o fundaţie puternică în limba engleză, îţi recomandăm cu toată inima să alegi Flying Colours. Vei vedea chiar de la primele cursuri evoluţia sa și cum limba engleză se poate învăţa și relaxat, natural și cu bucurie.

Următoarele cursuri anuale încep pe 16 septembrie, înscrierile au început deja, iar mai multe detalii găsești pe site-ul FlyingColours.ro.
Pe parcursul verii, însă, organizează cursuri de 4 ore, în grădina superbă a sediului lor din Piaţa Romană, București. Detalii pe același site: FlyingColours.ro.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top