Now Reading
Carrefour și InspirAction Lansează Ediția 2024 „Gesturi Mici”

Carrefour și InspirAction Lansează Ediția 2024 „Gesturi Mici”

Revista Psychologies

Carrefour România, în parteneriat cu Asociația InspirAction, anunță lansarea celei de-a doua ediții a proiectului educațional „Gesturi Mici pentru Practici Mari”. Acest program promovează economia circulară și energia regenerabilă în școli și grădinițe, încurajând reciclarea și educația pentru sustenabilitate.

Transformarea Reciclării în Energie Verde pentru Școli

Proiectul are două componente esențiale: sesiuni educaționale despre reciclare, susținute de profesori voluntari, și un concurs de reciclare a recipientelor PET, sticle și doze de aluminiu marcate cu sigla SGR. Elevii, profesorii și comunitatea locală pot recicla aceste recipiente în magazinele Carrefour, contribuțiile fiind înregistrate în aplicația mobilă Carrefour România. Unitățile de învățământ cu cele mai multe donații vor fi premiate cu sisteme de panouri fotovoltaice performante.

Beneficii și Implicare Comunitară

„Proiectul «Gesturi Mici pentru Practici Mari» reflectă angajamentul nostru față de educație și comunitate. Investiția în educație este cheia pentru un viitor mai bun. Suntem dedicați să inspirăm schimbări pozitive și să contribuim la dezvoltarea unui mediu educațional mai bun,” a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv, Carrefour România.

Detalii despre Concurs

Concursul a început pe 17 iunie și se va încheia pe 30 septembrie 2024, implicând 18 școli din zece județe. Primele 7 școli din clasament până pe 31 iulie vor fi echipate cu panouri fotovoltaice, urmând ca alte 7 școli să fie premiate la finalul competiției în septembrie. Sistemele fotovoltaice vor reduce costurile energetice și vor reorienta economiile către alte programe educaționale.

Impactul Ediției Pilot

În anul școlar 2023-2024, programul „Gesturi Mici pentru Practici Mari” a premiat patru școli și două grădinițe, care au reciclat peste 62.000 de recipiente PET, sticle și doze de aluminiu. Aproximativ 1.200 de elevi și cadre didactice au participat la concurs, evidențiind impactul pozitiv al educației și colaborării comunitare.

Continuarea Succesului

Primele două sisteme fotovoltaice din ediția pilot au fost instalate în Breznița-Ocol, Mehedinți și Sântana, Arad. Echipele continuă instalarea sistemelor și în celelalte unități premiate.

Pentru mai multe informații despre proiect și participare, vizitați [site-ul oficial](http://www.inspiraction.ro) și descărcați aplicația mobilă Carrefour România.

Despre Asociația InspirAction

Asociația InspirAction contribuie la educația adolescenților din România, dezvoltând competențe pentru o viață sănătoasă. Scopul este de a inspira un milion de tineri, părinți și profesori să devină cea mai bună versiune a lor. [www.inspiraction.ro](http://www.inspiraction.ro)

Despre Carrefour România

Carrefour România oferă experiențe de cumpărături omnichannel, cu aproximativ 450 de magazine în 113 orașe. Retailerul sprijină comunitățile prin programe naționale cu impact pozitiv și se angajează să ofere soluții inovatoare și sustenabile.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top