Now Reading
Întâmpină luna decembrie cu Madrigal și Cantus Mundi!

Întâmpină luna decembrie cu Madrigal și Cantus Mundi!

Revista Psychologies
întâmpină-luna-decembrie-cu-madrigal-și-cantus-mundi

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi anunță lansarea pe 15 octombrie 2022 a unei noi sesiuni gratuite a cursului de instruire în domeniul Educației muzicale și a dirijatului coral – „Întâmpină luna decembrie cu Madrigal și Cantus Mundi!”. 

Cursul „Întâmpină luna decembrie cu Madrigal și Cantus Mundi!” se va desfășura sub formă de workshop-uri interactive, organizate săptămânal, sâmbăta, în perioada 15 octombrie – 03 decembrie 2022, în intervalul orar 10.00 – 13.00, la sediul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” din București (Aleea Dealul Mitropoliei, nr. 11).

Cele 8 module se adresează cadrelor didactice (educatori, învățători, profesori, coordonatori) cu cunoștințe de bază în domeniul muzical, care au deja un cor de copii sau un ansamblu instrumental sau intenționează să înființeze unele.

Înscrierile se fac prin completarea formularului online  de la https://s9.ro/1olm

Fiecare modul durează 3 ore și este coordonat de specialiștii Madrigal – Cantus Mundi: dirijori, artiști lirici, maeștri co-repetitori, profesori de muzică – profesioniști cu o vastă experiență în domeniul educației muzicale și a dirijatului coral.

În cadrul programului, participanții își vor extinde abilitățile și competențele în domeniul dirijatului coral și al managementului de cor, alegerea și dezvoltarea repertoriului, pregătirea evenimentelor festive, precum și explorarea de noi abordări educaționale. Va fi abordată pregătirea repertoriilor și evenimentelor lunii decembrie organizate cu copii: 1 Decembrie – Ziua Națională a României, sărbătorile de iarnă (Moș Niculae, Crăciun), serbări școlare etc.

Cursul se va încheia cu acordarea de Certificate de participare (pentru prezența la cel puțin 5 module din program).

Noua ediție a Cursului de Educație muzicală și dirijat coral face parte din programul educațional al Corului Național de Cameră „Madrigal – Cantus Mundi” și Programului Național Cantus Mundi și vine în continuarea celor peste 100 de cursuri pe care trainerii Madrigal – Cantus Mundi le-au susținut din 2016 în toată țara, precum și a celor peste 200 de webinarii desfășurate live online în perioada iulie 2020 – aprilie 2022.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut sute de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat brand de țară. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate.

După 59 de ani de activitate neîntreruptă, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, instituţie publică de concerte de importanță națională, aflată în subordinea Ministerului Culturii din România, își continuă parcursul său de diplomație culturală, fiind unul dintre cele mai longevive și apreciate ansambluri corale europene.

Din anul 2011, Corul Madrigal derulează Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, inițiat de maestrul Ion Marin, care reunește în prezent peste 1.800 de coruri în țară și diaspora. Alături de dirijorii lor, peste 60.000 de copii și tineri participă la promovarea cântului coral, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top