Psihologia şi sportul de performanţă
Cum le putem insufla copiilor noştri pasiunea pentru mişcare? Când anume putem vorbi despre sportul de performanţă, dar şi ce presupune acesta? Şi mai ales, ce putem face în cazul în care părinţii sunt, mai degrabă, sedentari însă, îşi doresc pentru copiii lor o viaţă activă? Irina de Hillerin şi Răzvan-Gabriel Zaharia ne ajută să vedem importanţa mişcării în viaţa copiilor noştri şi cum anume o putem integra pentru a forma adulţi sănătoşi, din toate punctele de vedere.
Psychologies: Bine v-am regăsit! Pentru început, aş vrea să diferenţiem sportul şi educaţia fizică. Care ar fi diferenţele dintre cele două?
Irina de Hillerin: Sportul presupune competiţie. Atunci când vorbim de sport, vorbim de concursuri, de tot felul de întreceri între noi. Educaţia fizică presupune dezvoltarea armonioasă a corpului fizic, a psihicului, a mentalului, şi de ce nu, şi a părţii spirituale.
Citeşte articolul integral în ediţia specială Psychologies, SEPTEMBRIE 2020: Viaţa e mişcare.
Simona Nicolaescu este psihoterapeut, terapeut cranio-sacral, susținător al vieții echilibrate în România şi realizator al emisiunii „În căutarea stării de bine”. Desemnată „Antreprenorul anului”, în anul 2013, Simona Nicolaescu și-a dedicat ultimii 9 ani din cariera sa profesională susținerii și promovării vieții echilibrate, prin proiecte creative, adresate mediului de afaceri, derulate în premieră în România. Sub semnătura sa a luat naștere primul program de well-being pentru angajații companiilor. Este autoarea audio-book-ului „Tehnici de reducere a stresului”.