Now Reading
Universitatea din București, investiție pentru reabilitarea a două cămine studențești

Universitatea din București, investiție pentru reabilitarea a două cămine studențești

Revista Psychologies

Universitatea din București, investiție de peste 6,5 milioane de euro pentru reabilitarea și creșterea performanței energetice a două cămine din Campusul studențesc „Măgurele”

Aproape jumătate din investiție, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență

 Universitatea din București (UB) va investi, până la finalul lunii septembrie 2025, peste 6,5 milioane de euro (32.783.325,60 de lei) pentru reabilitarea și creșterea performanței energetice a căminelor G3 și G4 din Campusul studențesc „Măgurele”, județul Ilfov. Investiția, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, va conduce la crearea a 154 de noi locuri de cazare, permițând Universității din București să asigure studenților o infrastructură universitară modernizată.

Obiectivul investiției este reprezentat de dezvoltarea rezilienței campusurilor universitare prin crearea unor spații de cazare moderne, dotate cu săli de lectură și de petrecere a timpului liber, cu respectarea standardelor de siguranță și calitate și adaptate nevoilor studenților cu dizabilități. De asemenea, proiectul va conduce la reducerea nivelului anual al gazelor cu efect de seră și la diminuarea consumului anual de energie. Astfel, prin lucrările de reabilitare și creștere a performanței energetice pentru căminele studențești G3 și G4 din Campusul studențesc „Măgurele” se estimează reducerea consumului de energie pentru încălzire cu cel puțin 50% în comparație cu consumul anual de energie pentru încălzire înainte de renovarea clădirii, precum și reducerea cantităților emisiilor de CO2.

40% dintre locurile de cazare modernizate, alocate studenților proveniți din medii defavorizate

În spațiile modernizate vor fi cazați, cu prioritate, studenți ai Universității din București proveniți din medii socioeconomice defavorizate, cu dizabilități, minorități etnice sau din familii monoparentale. Reabilitarea celor două cămine situate în Campusul studențesc „Măgurele”, județul Ilfov, se încadrează în strategia de dezvoltare a Universității din București cu privire la realizarea obiectivului de modernizare a bazei materiale existente și extinderea acesteia prin reabilitarea și creșterea numărului de locuri de cazare pentru studenți.

Proiectul e-PNRR 295827334 este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul apelului Modernizarea infrastructurii universitare pentru un spațiu academic echitabil, pilonul VI – Politici pentru noua generație, componenta 15 – Educație, investiția 17 – Asigurarea infrastructurii universitare (cămine, cantine, spații de recreere și lectură). Perioada de implementare a proiectului este 19 iulie 2024 – 30 septembrie 2025, iar valoarea totală a proiectului, inclusiv finanțarea, este de 32.783.325,60 lei, dintre care valoarea eligibilă din PNRR este de 13.473.450.

 

 

PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE

PNRR – Fonduri pentru România modernă și reformată!

mfe.gov.ro/pnrr

facebook.com/PNRROficial

 

 

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top