Femei ale spaţiului lăuntric: arhetipul Preotesei mistice
Tu știi cine și cum ești în adâncul ființei tale? Care sunt resorturile lăuntrice care îți determină emoțiile, reacțiile, toanele, intuițiile? Reușești să te conectezi bine cu ceilalți și să le percepi sufletul și curgerea interioară?
Nu e deloc ușor să fii o persoană cu senzitivitate empatică ridicată. Să simți emoțiile altora, uneori chiar să le auzi și gândurile, să primești mesaje din interior și să știi cum să le comunici adecvat în exterior sau să (te) ghidezi exclusiv în funcție de ele.
Sensibilitatea și intuiția sunt calitățile de bază ale celei care este Soror Mystica, femeia vizionară, senzitivă, profundă, care poate trăi cu ușurință emoțiile altuia și înțelege lumea interioară a celuilalt mai bine decât el însuși, ajutându-l să aibă claritate și contact mai adânc cu sine însuși. Pentru ea, pârghia motivațională este relația și e foarte atentă și receptivă la ceilalți și la context. Este ușor de contaminat, de saturat cu conținuturile altora și poate ajunge să nu mai distingă propriile granițe și necesități, nu mai știe unde începe și unde se termină ființa ei și se poate pierde ușor pe sine.
Senzitivă, delicată, profundă, cum spuneam, vizionara femeie Persefona poate avea atât o mare claritate interioară, venind din buna conectare cu sinele, cât și multă nehotărâre, îndoială, confuzie, când conștiența ei se difuzează în stimulii și mesajele din exterior. Asta depinde și de validarea primită de la mama ei, care, fie a înțeles și a susținut-o, a încurajat-o să se încreadă în marea ei putere intuitivă, fie (adesea) a negat-o dându-i un intens sentiment de inadecvare și îndoială de sine.
Citește continuarea articolului în ediția dublă decembrie 2021 – ianuarie 2022 a revistei Psychologies.
Cristina Eremia este abolventa Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti. Şi-a început formarea în terapie încă din primul an de facultate în cadrul atelierelor de dezvoltare personală organizate de membrii Societăţii de Psihoterapie Experienţială Română (SPER) pentru studenţii Universităţii Bucureşti. A continuat parcursul formativ cu module de Psihoterapie Socio-Somato-Analitică şi Terapie reichiană, a făcut o formare de 5 ani în Gestalt Terapie, 4 ani Programare Neuro Lingvistică (NLP), 2 ani terapie de cuplu şi art terapie Phronetik. Are un stil eclectic, provenind din diversitatea formărilor şi o manieră de lucru psiho-dinamică. Rezultatele şedinţelor de terapie sunt: gestionarea anxietăţii, stresului, atacurilor de panică; soluţionarea depresiei şi condiţiei de „burn out”; ieşirea din crizele existenţiale şi tipare de viaţă repetitive; autocunoaștere si individuare; rezolvarea unor conflicte interne şi externe; optimizarea relaţiilor familiale sau sociale; reducerea unor simptome fizice; depăşirea unor traume emoţionale; descoperirea şi schimbarea scenariilor de viaţă automate; rezolvarea unor conflicte şi răni din copilărie; obţinerea unei stări fizice şi psihice pozitive; creşterea stimei de sine, valorii personale, încrederii în sine şi asertivităţii; realizarea echilibrului şi congruenţei între sinele autentic, imaginea de sine şi percepţia altora. Mai multe detalii: https://www.psychologies.ro/terapii/o-zi-din-viata-unui-terapeut-cu-cristina-eremia-2174737