Now Reading
Tu cât plătești pentru propriul confort?

Tu cât plătești pentru propriul confort?

eliza-kazan

O temă des întâlnită este silueta.

Aș putea scrie kilometri pe acest subiect.

A avea un corp armonios presupune un nou stil de viață.

Nu există soluții magice. Există doar disciplină, motivație, obiective clare și multă anduranță. Și o raportare corectă la propriul corp.

Există obiective realiste și realizabile, acelea prin care optimizezi ce ai, și nerealiste, atunci când vrei să ai o cu totul altă morfologie corporală decât cea cu care te-ai născut, cum ar fi trecerea de la stilul endomorf la cel ectomorf.

În general, oamenii sunt nemulțumiți de cum arată, chiar și aceia care arată foarte bine. Acest lucru se explică prin abundența de programe/sisteme negative pe care le purtăm în corp și prin influența negativă a minții, care ne face să gândim în detrimentul nostru și să emitem mereu gânduri de vibrație joasă împotriva noastră. Așteptările fiecăruia dintre noi sunt însă, mari. Nu luăm în calcul autosabotajul pe care ni-l facem singuri. Vrem, în schimb, rezultate maxime de la corpul nostru, cu un minim de efort sau chiar deloc.

Așa este construită societatea, cerințe mari, promisiuni de genul că un ceai te poate face să slăbești sau că o cremă îți readuce tinerețea, sau că apa alcalină te ferește de toate bolile. Ori că un bețișor parfumat și niște talismane vor ține răul deoparte. Fără a încerca să confer un ton peiorativ celor de mai sus, vreau să atrag atenția asupra unei abordări infantile, cu tente magice a unor situații de viață extrem de serioase.

Cineva care citește acest articol râde de cel care crede că un ceai face minuni însă, nu vede bârna din ochiul lui, spre exemplu, dezinvoltura de a apela la operații estetice pentru rezultate pe care le-ar putea obține în sala de sport.

Injectarea cu “I want it big and I want it now” este mai puternică decât tot ce se investește în alegeri sustenabile și stil de viață sănătos.

Să nu mai spun că acest termen, “sănătos” este extrem de versatil și își modifică esența, conținutul, la câțiva ani.

În acest amalgam de indicații, concepte, trenduri, omul nu vrea decât să rămână în propriul confort. De aceea vrea soluții ușoare, preferă să viseze, să își găsească circumstanțe atenuante, fără să fie de acord cu o doză puternică de realism urmată de ACȚIUNE.

Există oameni resemnați, oameni visători care așteaptă să fie salvați, există oameni frustrați, perfecționiști etc. Sunt atât de multe tipologii de oameni, la fel și soluțiile pentru fiecare, extrem de diverse.

Atunci când persoanele cu care lucrez au ca obiectiv scăderea în greutate, abordez tema din perspectivă emoțională, energetică, mentală și fizică.

Știți care este problema? Că funcționează.

Știți care e capcana faptului de a obține ceva prea ușor?

La fel de repede poți pierde rezultatul.

Este un principiu general valabil. Ușor e frate cu confortabil.

Pentru că nu a obținut viața cu efort, omul nu o prețuiește.

Pentru că nu a obținut corpul cu efort, omul nu îi acordă atenția necesară.

Dacă omul obține rezultate fără efort, nu le prețuiește. Fie că este vorba de o relație, o dietă, un contract.

Aici există o capcană. Acest precedent care se formează nu este unul real care va crea un mod de viață. Ulciorul nu merge de multe ori la apă. Nu te culca pe-o ureche. A doua oară, ținând aceeași dietă, nu vei mai avea aceleași rezultate.

Dacă îți bați joc de un om care merită prețuit, e posibil ca pe viitor să atragi răul pe care l-ai creat și nicidecum să întâlnești un om bun.

Majoritatea revoltelor apar când omul nu mai are ce avea. Poate fi vorba de bani, de siluetă, de o relație, de sănătate.

Apoi, dacă îl întrebi ce te-a adus aici?,  vei fi surprins de tenta deloc personală a răspunsului.

Omul vrea să aibă fără să ofere:

– Atenție

– Timp

– Energie

– Implicare

Tu la ce ești dispus să renunți pentru obiectivele tale?

Dar să oferi?

Găsește-ți forța să acționezi!

View Comment (1)
  • “Cineva care citește acest articol râde de cel care crede că un ceai face minuni însă, nu vede bârna din ochiul lui, spre exemplu, dezinvoltura de a apela la operații estetice pentru rezultate pe care le-ar putea obține în sala de sport.”
    Cred ca nu am lăsat niciodată vreun comentariu, pe undeva. Dar acest gen de afirmații, care nu au nici un sens, și care sunt răutăcioase și pline de “arătat cu degetul”, nu par deloc a fi din partea unui profesionist. Și pe o asemenea pagină.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top