Now Reading
4 metode simple de eliminare a energiei negative

4 metode simple de eliminare a energiei negative

Revista Psychologies

Am scăpat cu bine de astenia de primăvară, așa că zilele călduroase ar trebui să aducă un plus de vitamina D și multă bună dispoziție. În programul deja aglomerat, viața socială prinde teren și îți mai încarcă agenda încă puțin. Așadar, dacă și treburile zilnice sau viața profesională îți consumă energia și te fac să te gândești la prea multe lucruri în același timp, îți oferim câteva soluții ușor de pus în practică.

Pentru o minte liniștită, este important să găsești câteva activități care să te ajute la reîncărcarea bateriilor, eliminarea frustrărilor și descărcarea emoțiilor negative adunate. Așadar, alege câteva activități complet relaxante și care să îți readucă echilibrul.

1. Pictura

Probabil nu te așteptai ca aceasta să fie prima sugestie, dar exteriorizarea anumitor senzații negative este mult mai utilă cu un rezultat palpabil la final. Este destul de ușor să găsești niște acuarele de calitate și o hârtie pe care să așezi efectiv emoțiile. Dacă nu vrei să te raportezi la emoții, poți alege să reproduci ce vezi pe geam sau pur și simplu să trasezi linii sau forme abstracte.

Și nu te îngrijora în ce privește talentul. Nu ai nevoie de înclinații artistice pentru a te elibera de anumite sentimente negative. După ce ai calmat mintea agitată, cel mai interesant este că poți analiza cu seninătate cum arată tușele pensulei și vei ști în funcție de modelul final dacă există unele lucruri la care poți să lucrezi cu tine.

2. Scrisul

Poate cea mai puternică modalitate de a te relaxa și a elimina energia negativă, nemulțumirile sau pur și simplu gândurile care tot revin este să scrii. A spune lucrurilor pe nume, chiar și în variantă scrisă, te ajută la controlul emoțiilor și la dezvoltarea felului în care te raportezi la anumite situații dificile. Dacă frustrarea ta atinge cote înalte, alege să te descarci pe un caiet sau o agendă, în loc să reacționezi în fața unei persoane. Este un exercițiu de voință, la urma urmei.

După o perioadă, când deja te simți confortabil scriind și ai acea deschidere pentru a te exprima liber, încearcă să înlocuiești, pe etape, nemulțumirile pe care ai vrea să le scrii cu aspecte pentru care ești recunoscătoare. Iar un astfel de obicei poate să devină rutina ta de seară, în care poți aminti chiar și de cele mai simple elemente, cum ar fi mirosul de cafea dimineața.

3. Puzzle

Pentru cei care nu sunt fani ai jocurilor de puzzle, trebuie precizat că aceste activități care antrenează răbdarea și spiritul de observație au foarte mari șanse să se transforme în pasiuni. Și chiar pe termen foarte lung. Exercițiul pe care trebuie să îl faci este să nu îți pierzi entuziasmul pe parcursul unui proces destul de migălos, care poate dura chiar și zile bune.

Îți recomandăm să începi cu un joc de dificultate nu foarte mare (500 de piese) pentru a vedea dacă te entuziasmează. În caz că te prinde, vei observa că pe parcurs, gândurile tale negative vor fi înlocuite doar de procesarea de informații cu referire la o piesă pe care o cauți – forma, culoarea, orientarea colțurilor, și orice altceva va dispărea. Iar o minte liniștită este puternică.

4. Spa la tine acasă

Cel mai probabil ai o varietate de produse pentru o baie relaxantă, de la bath bombs și până la spumă de baie. Dacă până acum nu ai avut suficient timp pentru a le folosi în voie, este momentul perfect să începi. Găsește o seară numai pentru tine, în care să te folosești de produse de înfrumusețare pentru a te simți bine atât fizic, dar mai ales sufletește.

Utilizează instrumente pentru masaj, exfoliază părțile corpului care au nevoie, aplică măști, creme hidratante și răsfață-te cu băutura ta preferată. Include o parte în care să citești ceea ce îți place și alege cartea pentru care mereu spui că îți vei face timp. Scrie în agendă planul pentru următoarele luni sau pune mâna pe telefon și poartă discuția pe care o tot amâni de zile bune. Și asta chiar în timp ce contribui la hidratarea părului tău – interlocutorul tău își va da seama doar că ești pusă pe treabă – nu și că ai momentul tău de relaxare.

 

Fiecare dintre activitățile enumerate mai sus merg foarte bine la pachet cu uleiuri esențiale naturale pe care să le difuzezi în încăperea în care ești, cu alte arome preferate de tine sau cu lumânări care să ofere un plus de atmosferă. Este demonstrat că aromele modifică anumite frecvențe pe care lucrează mintea și schimbă astfel o stare de spirit negativă, aducând liniștea. Astfel de activități te ajută să îți reglezi trăirile interioare și dacă îți faci un obicei din a le practica, vei reuși să controlezi mai bine momentele de negativitate.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top