Now Reading
De ce ți-ai dori să fii endorser pentru un prost?

De ce ți-ai dori să fii endorser pentru un prost?

eliza-kazan

Te lași luat de prost deoarece este evidentă superioritatea ta față de celălalt și nu vrei să îl pui pe el în situația de a se simți prost. Observăm că în mod clar, într-un astfel de duel, unul va primi titulatura de prost.

Problema este că lăsând azi de la tine, lăsând mâine, îți însușești această atitudine pe care ceilalți o vor cataloga PROSTIE. Tu, știindu-ți valoarea, nu vei da atenție și chiar vei avea un soi de empatie pentru răutatea și neputința prostului.

Totuși, pierzi din vedere un lucru important: știai că prostul este și rău? Iar el nu va conștientiza noblețea ta, ci se va considera și mai deștept de fiecare dată când te vei lăsa prostit. Pentru că nu trăim singuri în societate, aceste comportamente se observă din exterior, existând riscul ca alți proști să vină cu pretenții. Vei observa că proștii au toate trăsăturile specifice, de la îndrăzneală, obrăznicie până la spirit distructiv.

Știu că vei spune, „nu este cazul”, oricând pot să-mi reconsider atitudinea. Ai fi mirat să le vezi reacția dacă încerci asta. Și cum vor deborda de răutate și revoltă atunci când tu te vei fi săturat să mai faci pe prostul în fața lor. Te va durea lipsa lor de înțelegere, de umanitate, privirea lor bestială și disprețuitoare. Fără să conștientizezi, le-ai cedat, cu fiecare ocazie, teritoriu din tine, sperând ca aceștia să devină într-o zi ființe umane, demne de moralitate și însușiri pozitive.

Constați că ei nu s-au schimbat deloc, ci sunt și mai malefici, iar tu în schimb ai devenit nicicum. În ciuda circumstanțelor, a poziției, a competențelor tale, ești la dispoziția proștilor care sunt foarte demanding și știu ce vor.

Este necesar să înțelegi că în fiecare context, oricât de mic, dacă nu pui prostul la punct, îi vei da putere și o va face el, cu tine și cu alții, pentru că îi va crește valoarea și nu va ști niciodată unde îi este locul.

Dacă buruianul nu ar fi atât de invaziv, nu l-ar curăța nimeni. Așa este și cu acești oameni. Ei, nefiind morali, nu poți avea așteptări de la ei. Comportamentul lor meschin este precum un buruian în viețile celor din jur.

De ce ți-ai dori să fii endorser pentru un prost? Locul lor este în acele medii unde se produce multă energie negativă; unde bârfa, judecata, disprețul față de cei din jur, înjosirea, farsele, batjocura, minciuna, înșelatul, orgoliul și răutatea sunt la ordinea zilei. De aceea, extirparea acestora este necesară cât mai repede pentru a evita consecințele.

Ce poate fi rău în a pierde un prost?

Dar, ca să îl identifici, este necesar să devii un bun observator; să observi, în primul rând, atitudinea și modul în care omul vorbește despre alți oameni și, mai apoi, acțiunile lui. Acțiunile vorbesc mai mult decât orice.

Chiar dacă tu consideri că pe tine nu te tratează la fel, este doar o chestiune de orgoliu. Studiile spun clar că beneficiezi de același tratament. Este posibil să se poarte cu mănuși uneori cu tine, dacă acesta are un interes. Pentru el, practic, ești un prost important.

Dar să definim prostul. Titulatura nu are de-a face cu studiile, cu bogăția ori cu aparențele. Prostul este creația ta și a altor oameni care îl tolerează și îl lasă să se dezvolte. Prostul este creația oamenilor buni, care lasă de la ei, care nu pun granițe și cărora le este milă de proști.

Haideți să nu mai creăm proști! Să avem ca scop crearea unei societăți mai bune, a unui mediu profesional mai bun. Să devină fiecare dintre noi un model de integritate, de fermitate, de valori personale, trăind în adevăr. Și aici mă refer la adevăr pur, nu la percepții egotice și meschinării de genul „eu am dreptate”. Haideți să adoptăm un comportament care să limiteze expansiunea proștilor, prin a fi noi exemple, prin a ne apăra noi hotarele personale. De ce să îți fie teamă de un angajat prost? Ce ai de pierdut dacă pleacă? Să nu uiți niciodată: cu cât omul e mai prost, cu atât e mai rău și mai perfid. Nu îl subestima. Lucrează la fortificarea ta în fiecare zi și observă cu atenție oamenii din jurul tău. Oricât nu ai vrea să accepți, trăim într-un Jurassic Park.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top