Feng Shui – Știinţa Orientală a Armoniei și Prosperităţii
Feng Shui este o artă străveche orientală, care vorbește despre cum să înțelegem energia din mediul înconjurător, în așa fel încât, făcând măsurători și ajustări, să devenim sănătoși armonioși și fericiți și să simțim cum lucrurile curg lin, mai degrabă decât avansează cu frâna de mână trasă.
Dacă ai intrat vreodată într-o casă sau apartament și de îndată te-ai simțit ca acasă, cu un sentiment cald în suflet, de așezare și liniște de n-ai mai fi plecat sau, dimpotrivă, te-a cuprins o agitație și o neliniște care te-au făcut să vrei să faci cale întoarsă imediat – ei bine, ai simțit ce înseamnă Feng Shui.
Dar acesta este abia începutul! Efectele pe termen mediu și lung ale Feng Shui sunt mult mai puternice decât am putea crede. Asta au descoperit chinezii din antichitate studiind efectele acestea timp de mii de ani.
Denumirea de „Feng Shui” înseamnă în traducere „Vânt și Apă”. Astfel e de menționat și ce nu este Feng Shui: nu este arta poziționării de obiecte, pisicuțe și alte statuete de plastic. Ce va determina succesul și armonia ta este influența unor elemente cosmice, precum Soarele, Luna, planetele – nu statuete și zurgălăi – deoarece puterea din Feng Shui vine de la mama natură.
Citește continuarea articolului în ediția dublă decembrie 2021 – ianuarie 2022 a revistei Psychologies.
Octavian Sbârnă este medic acupunctor şi psihoterapeut. Din 1999, a început să studieze şi să practice stilul Constituţional al Celor Cinci Elemente în Anglia, sub ghidarea unui maestru acupunctor, acesta fiind baza pregătirii sale. În paralel, a studiat medicina clasică şi a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, urmând apoi specializarea în Medicina de Familie, tot în Bucureşti. De la începutul anului 2009, a început să studieze şi să integreze în practica sa Medicina Tradiţională Chineză. În afară de acupunctură, a studiat şi practicat Reiki şi Terapie Craniosacrală.