Now Reading
Manifest pentru dreptul la sănătate mintală

Manifest pentru dreptul la sănătate mintală

Avatar photo

Accesul tău 24h din 24 la terapie ar trebui să fie acordat gratuit prin lege și disponibil telefonic, ca apelul de urgență la 112.

Știu că sună hilar pentru unii.
„Hai, doamnă,” ar spune unii, „de ce exagerați? Nu toți oamenii au nevoie de sprijin sau terapie. Unii se descurcă bine singuri.”

Alții vor spune direct: doar nebunii au nevoie de terapie. Iar aceia ar fi bine să fie și separați de ceilalți.

„Degeaba faceți, doamnă, terapie; oamenii nu se schimbă.”

Doar cei care au investit bani în evoluția lor personală îmi vor da dreptate, chiar dacă în umbra anonimatului și sub protecția confidențialității.

Și abia apoi vor veni cei care au înțeles că viața lor s-a transformat prin terapie. Și vor mărturisi tuturor ce au reușit să facă, ce au reușit să înțeleagă, să vindece, să elibereze și să nu mai repete.

Eu sunt parte din ultima categorie. Eu am mărturisit prin câte tipuri de terapii am trecut pentru a-mi vindeca trauma de abuz sexual din copilărie. Mereu o să fiu foarte deschisă să vorbesc despre asta, acelora care au nevoie să audă și să asculte asta, celor care au nevoie de speranță. Vorbesc celor care au nevoie să audă că traumele se vindecă și poți trăi apoi fără suferință.

Într-o lume ideală, așa cum o visez eu cu ochii deschiși, oamenii au acces la terapie 24h din 24 în mod gratuit prin lege și disponibil telefonic!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top