Now Reading
Pierre Lere și Gerald Merzoug prima oară în România în cadrul Festivalului Editurii Solisis

Pierre Lere și Gerald Merzoug prima oară în România în cadrul Festivalului Editurii Solisis

Avatar photo

Pierre Lere și Gerald Merzoug vin pentru prima oară în România în cadrul Festivalului Editurii Solisis.

Ei au experimentat Realizarea Sinelui, trezirea spirituală până la capăt și împărtășesc despre asta.

Autorul cărții TREZIREA ÎN INIMA PREZENȚEI și învățătorul spiritual PIERRE LERE GUILLEMET – vine în România în octombrie, la invitația Editurii Solisis

Pierre Leré Guillemet trăiește o experiență spirituală decisivă, la vârsta de 19 ani, experiență care îl împinge să caute Trezirea neîncetat. Urmează o introspecție timp de 17 ani, marcată de numeroase întâlniri cu înțelepții din Orient și din Occident, precum și mai multe călătorii care îl duc până în Himalaya, la întâlnirea cu Yoginii alături de care petrece mai mulți ani. În cele din urmă la reîntoarcerea sa în Franța, în simplitatea vieții cotidiene, i se revelează Eliberarea mult dorită, punând capăt tuturor căutărilor. Din 2017, Pierre împărtășește cu alții această Realizare prin întâlniri sub formă de întrebări și răspunsuri și prin meditații în liniște sau ghidate.

Pacea interioară

Te-ai întrebat vreodată cum să găsești pacea interioară și să te conectezi cu divinitatea? Cum se realizează Sinele și când știi că ești Acasă?

“Când îți dai voie sa fii ca un nou-născut, într-o stare interioară de totală vulnerabilitate, ajungi imediat la mai multă destindere. Și poate exista chiar și o mare Bucurie care se simte, fiindcă îi permiți Vieții să se manifeste spontan”. Pierre Lere Guillemet

O carte care însumează întrebările cele mai frecvente pe care le are un căutător spiritual și răspunsurile lor revelatoare, de o mare simplitate care demistifica labirintul mental al căutătorilor și ne aduce la Prezența interioară.

Această carte este o invitație de a călători spre descoperirea de Sine, care să te ajute să desfaci credințele iluzorii și să Realizezi că totul se află deja aici, ACUM!

Căutarea fericirii are un sfârșit, iar acestă decizie se află în însăși Sursa a ceea ce Suntem. Ceea ce Suntem este Tot Ceea ce Este. De îndată ce este Realizat acest lucru, nu mai există căutare, nu mai există dorință. Ci doar această re-Cunoaștere a CEEA ce am fost mereu, înainte de credința de a fi o persoană separată, înainte de întreaga ei istorie. Asta numim în mod obișnuit Trezire, Iluminare sau Realizarea Sinelui. Acest Sine care Ești este pură Conștiință. Ești Viața în întregime, fără limită, fără centru, peste tot, în tot. Atunci totul se savurează, se minunează, se împărtășește…din același AICI, în Inima Prezenței.

“Întrebare: Concret, ce să facem în viaţa de zi cu zi ca să ne ajute să ne Eliberăm şi să ne Realizăm propria natură?

Răspuns: Există multe abordări posibile. Poţi să meditezi, să repeţi o mantră, să faci acţiuni în mod dezinteresat cu Iubire, să exersezi poziţii de yoga şi de relaxare (sau orice altă practică de conştientizare a corpului), să cânţi kirtan sau bhajan (cânturi meditative), să faci exerciţii de respiraţie, întotdeauna fără a forţa lucrurile.

De asemenea, mai poţi contempla ceea ce te inspiră cel mai mult: un bebeluş, o pisică, pădurea, o floare, etc. Poţi să citeşti texte sacre, să asculţi Înţelepţi, să urmăreşti filmări din Satsang, să te ocupi de grădină sau de ghivece dacă locuieşti la bloc! (râsete). Poţi face orice te conduce spre o mai mare deschidere a Inimii, căci Inima este singurul punct comun al tuturor abordărilor, la ceea ce te inspiră cel mai mult. Este important să fii consecvent.

De exemplu, în fiecare dimineaţă, la aceeaşi oră şi în acelaşi loc, poţi începe ziua cu o meditaţie, chiar şi zece minute. Perseverenţa prevalează asupra cantităţii. Timpul practicilor se prelungeşte cu intensitatea Bucuriei pe care o trăim în experienţă. Toate aceste practici urmăresc să reducă agitaţia mentală, pentru a « defocaliza » gândurile şi a lăsa să apară calmul Prezenţei care e mereu acolo(…). Nu va mai trebui să depui eforturi pentru a gusta Pacea.”

TREZIREA ÎN INIMA PREZENȚEI – Pierre Lere Guillemet, Editura Solisis

Descoperă-l pe Pierre aici:

Autorul cărții UNUL și învățătorul spiritual GERALD BEN MERZOUG – vine în România în octombrie la invitația Editurii Solisis

Gerald Ben Merzoug are o personalitate atipică. De copil vedea mai multe planuri in paralel, comunica cu lumile subtile. In căutările sale a trecut prin diferite forme de mediumnitate, apoi meditații intense de zile la rând, ca să ajungă într-o bună zi la Unitate, la Realizarea Sinelui, eliberarea totală de suferință și apoi să se înscrie în rândul celor care, precum Eckhart Tolle, comunică despre acest adevăr profund al Ființei, pentru ca și alții să-și descopere natura lor Adevărată. Cartea sa atinge, cu o mare simplitate și profunzime, o învățătura puternică și eliberatoare.

Viața lui Gérald este, în sine, un mesaj extraordinar de Iubire și Înțelegere. În micul lui apartament, de ani de zile, le oferă celorlalți tot timpul său liber fără să ceară vreodată ceva în schimb. Pentru probleme spirituale sau practice, sau pur și simplu – pentru „a gusta” acea Pace care „odihnește Sufletul” atunci când se află în compania lui; sunt oameni care provin din toate categoriile  sociale, religioase şi culturale, iar de foarte multe ori aceștia pleacă transformați în adâncul lor datorită prezenței și Iubirii lui care dăruiește și se răspândește neîncetat… la fel de natural și fără efort ca parfumul unei flori cu totul deschise. Această carte este scrisă în doi, dar este aceeași voce care vorbește, iar mesajul său este pentru toți.

 

Descoperă-l pe Gerald aici!

 

De ce trebuie să ne creăm o identitate, un motiv de pentru A FI?

În realitate nu există identitate, nu este nevoie să ne identificăm pentru a fi. Corpul, Spiritul și Universul sunt Unul. Este foarte important să conștientizăm acest aspect.

O carte care conține un excelent dialog între Pierre Lere (înainte de Realizarea sinelui) și Gerald Merzoug, maestrul și prietenul său, cu întrebări spontane, profunde și răspunsuri pe măsură. Direct, puternic, demistificator și revelator!

“Pentru că exteriorul şi interiorul nu constituie în realitate decât Unul, nu există nicio diferenţă, şi nu a fost niciodată. Este aceeaşi energie, aceeaşi energie pură. Forţa care animă corpul tău fizic este aceeaşi care animă tot ce este în afara corpului tău. Există instrumente pe care le putem folosi în mod conştient şi care ne pot permite să trăim experienţe. Dar învelişul nostru fizic ne poate permite să folosim multiple instrumente pentru evoluţia noastră. Acesta este de altfel Scopul lui principal.”
UNUL – Gerald Ben Merzoug, Editura Solisis

Vino să îi întâlnești pe Pierre și Gerald, Sâmbătă, 12 Octombrie la Festivalul Editurii Solisis, un festival unic in România, care va avea loc la Sala Dalles.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top