Puterea profundă de a ne modela destinul prin povestea trecutului
Societatea contemporană ne încurajează adesea să ne ascundem în spatele unor măști sociale și să ne definim identitatea prin competențe și realizări externe.
În această lume a aparențelor și a iluziilor, este vital să ne oprim și să recunoaștem că, indiferent de cât de multe roluri jucăm sau câte succese obținem, povestea pe care o spunem despre noi înșine și trecutul nostru dețin o putere profundă de a modela destinul nostru.
Presiunea de a ne conforma unor standarde prestabilite este imensă. Ne încorsetăm în măști sociale, adesea îmbrăcând personaje diferite în funcție de cerințele mediului înconjurător. În același timp, cultivăm competențe și talente pentru a ne evidenția în ochii celorlalți. Cu toate acestea, sub aceste straturi exterioare se ascunde o identitate adesea umbrită de tipare sabotoare și amintiri nedezvăluite.
Văd asta în fiecare sesiune de coaching pe care o susțin.Poveștile pe care ni le spunem ne țes ca într-o pânză de păianjen, din care greu ne putem ridica singuri.
Fiecare persoană poartă cu ea o poveste nespusă, cu umbrele trecutului proiectate asupra prezentului.
Tiparele sabotoare, îngropate adânc în substratul nostru psihologic, sunt ca niște povesti nespuse care influențează alegerile noastre și modul în care ne privim pe noi înșine.
În sesiunile de coaching propun des următoarele întrebări, care probabil te vor ajuta și pe tine:
– Ce colțuri întunecate ale psihicului tău așteaptă să fie luminate?
– Ce structuri fragile ale auto-înșelării așteaptă să fie consolidate prin autenticitate?
Oricare ar fi răspunsurile, această arhitectură a destinului este un loc al descoperirii personale și al auto-acceptării.
Nu este ușor să aflăm cine suntem, să intrăm în contact cu noi înșine și să descoperim mai multe despre noi, dar uneori avem atât de mare nevoie de asta.
Sunt recunoscătoare după fiecare sesiune 1 la 1, în care pot să pun în fața persoanei cu care lucrez un plan inconștient la care ea lucrează și nici măcar nu își dă seama.
„Wooow”…. îmi răspunde imediat, „Woow….. cum de nu am putut să văd asta până acum?”
De cele mai multe ori le răspund că este greu să putem să ieșim din pânza de păianjen în care suntem, pe care însăși mintea noastră a țesut-o și să ieșim de acolo, folosind aceeași minte, acelaș afect zdrobit.
Avem nevoie de cineva care să fie lângă noi, de cineva, care a ieșit deja din pânza de păianjen, ca să poată să ne ajute „să vedem altceva”….
….Să ne dăm voie să ne creăm o altă poveste nouă despre ce am trăit, este esențial pentru a ne schimba comportamentele, obiceiurile, simțirile, izbucnirile, defulările și în esență să ne schimbăm viața.
Am pregătit un curs despre vindecarea copilului interior și al rănilor emoționale prin coaching și metode aplicate în neuroștiință, care se va desfășura în comunitatea „Spre idealuri înalte”. Mini-cursul începe în 27 ianuarie și se va termina în data de 13 februarie.
Te invit și pe tine să discutăm despre povestea trecutului tău.
Ligia Palfi este trainer și coach terapeutic certificat (IPHM), cu experiență în domeniu de 5 ani și fondatoarea comunității „Spre idealuri înalte”. Ligia te poate ajuta să scapi de autosabotare, să ai încredere în tine și resursele tale interioare pentru ca să ajungi la împlinirea și manifestarea visurilor tale. Este pasionată de identificarea blocajelor, rănilor emoționale, tiparelor mentale și comportamentale și te ajută să identifici, să modelezi și să transformi blocajele sabotoare pentru a putea ajunge la obiectivele dorite prin coaching terapeutic 1 la 1 sau prin coaching terapeutic de grup.