Now Reading
A medita sau a nu medita?

A medita sau a nu medita?

Avatar photo

Cum trebuie să meditez? Cât de importantă este meditația? Pot să mă dezvolt și fără meditație? Nu am răbdare și nici timp pentru meditație…”

Sunt întrebări firești pe care ni le punem cu toții și ne suntem datori cu răspunsuri oneste către noi înșine.

Meditația este o practică mentală și spirituală care implică focalizarea minții și obținerea unui nivel profund de conștientizare sau liniște interioară. Scopul principal al meditației este să cultive o stare de calm, claritate mentală și o conexiune mai profundă cu sinele interior sau chiar cu dimensiuni spirituale mai înalte, în funcție de contextul în care este practicată.

Cât de important este să meditezi pe calea de Realizare a Sinelui?

Meditația nu este o obligație și depinde de fiecare. Dacă ai o chemare interioară, dar ceva care nu a fost construit, ci pur si simplu dacă se întâmplă de la Sine și există și o mare bucurie în meditație, atunci este pentru tine. Dacă nu există așa ceva, înseamnă că poate ai o altă cale de parcurs.

Nu are sens să forțezi o meditație, nu trebuie să o forțezi niciodată. Fiecare trebuie să se simtă chemat din interior pentru că suntem ghidați, acolo unde este ceva viu. În general vorbind, este mai bine să evitați să faceți ca cineva, șă îl luăm drept exemplu de urmat. Mai bine să ascultăm cu adevărat ceea ce e în inimă și să urmăm impulsurile noastre profunde. Aceasta chiar funcționează și este punctul comun al tuturor căilor spirituale, să urmezi impulsul inimii tale.

A medita sau a nu medita?

Singurul lucru pe care îl au în comun toți înțelepții este că nu este o chestiune de tehnică sau abordare, nu este o chestiune de a meditata sau de a nu medita, etc. Este o chestiune de iubire, de fapt, de intensitatea iubirii pe cale, oricare ar fi practica aleasă. Sfântul Francisc de Assisi doar repeta: “Dumnezeul meu, TOTUL meu.”

TREZIREA ÎN INIMA PREZENȚEI 

O carte cu întrebări și răspunsuri care îți pot aduce claritate,

înțelegere și aprofundare pe calea ta personală de evoluție.

 

 

 

 

Cântul poate fi o altă cale

Unele ființe vor trece efectiv prin meditație, altele vor trece prin cânt, ca și act. Există mulți yoghini în India care și-au realizat Sinele print cânt divin. Pentru că la un moment dat, de fapt, ceea ce se întâmplă, este că există o formă în care te topești în vibrație și există o dizolvare în adorație, asta nu este ușor de explicat, dar asta este de fapt ceea ce se întâmplă.

O altă cale: serviciul

Da, Realizarea Sinelui prin a fi în serviciul cuiva este o cale autentică și profundă. În multe tradiții spirituale și filosofice, servirea altora este văzută ca o modalitate de a transcende ego-ul și de a te conecta cu ceva mai mare decât tine. Atunci când te dedici ajutorării altora, îți muți atenția de la propriile probleme și dorințe, concentrându-te pe nevoile și bunăstarea celor din jur. Aceasta te ajută să te conectezi cu comunitatea și să cultivi compasiune, empatie și înțelegere profundă. Servirea celorlalți îți oferă un sens al vieții mai profund decât obținerea succesului personal. Te ajută să găsești o motivație care transcende obiectivele materiale și egoiste. Poate să îți ofere un sentiment de împlinire care vine din contribuția la binele comun.Prin a servi altora, înveți multe lecții valoroase despre tine însuți: răbdare, toleranță, sacrificiu și iubire necondiționată. Această cale îți permite să-ți depășești propriile limite și să-ți dezvolți calități interioare, cum ar fi generozitatea și smerenia. Servirea altora nu doar că poate conduce la Realizarea Sinelui, dar poate oferi și o cale de creștere spirituală și personală, în care ești ghidat de compasiune, empatie și iubire altruistă.

UNUL – NU EXISTĂ DECÂT UNUL

O carte care conține un excelent dialog între Pierre Lere și Gerald Merzoug, maestrul și prietenul său, cu întrebări spontane, profunde și răspunsuri pe măsură.

 

Descoperă-i pe Gerald și Pierre aici!

 

 

 

În spatele tuturor căilor și practicilor este întotdeauna iubirea, chiar și căile mai tehnice au la bază iubirea. Cei care au realizat Sinele a fost pentru că aveau un impuls profund un entuziasm al iubirii.

Vino să îi întâlnești pe Pierre și Gerald, Sâmbătă, 12 Octombrie la Festivalul Editurii Solisis, un festival unic in România, care va avea loc la Sala Dalles.

Biletele pot fi achiziționate de AICI!

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top