Doreşte-ţi şi se va îndeplini
Oamenii au fost dintotdeauna fascinați de noțiunea de dorință. În unele culturi, credinţa împlinirii dorinţelor este legată de obiceiuri, gesturi sau momente: sufli în lumânarea aprinsă pe tort la ziua ta de naștere sau pe geana căzută pe obraz sau în fulgii unei păpădii, mănânci douăsprezece boabe de struguri la miezul nopţii dintre ani, arunci peste umăr o monedă într-o fântână, rupi iadeşul, cauţi un trifoi cu patru frunze, aştepţi ora 11:11…
Chiar dacă dorințele nu sunt îndeplinite ca prin magie, actul de a le formula este, în sine, benefic. Cel care își pune dorinţa are posibilitatea, în acea clipă, de a identifica ce își dorește cel mai mult dintre toate lucrurile din lume și prin urmare devine conștient de speranțe latente, nearticulate. Odată identificate, dorințele pot deveni obiective personale. Pentru că atunci când şoptim „Îmi doresc…“, de fapt spunem „Sper să…“ sau „Vreau…“.
Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei decembrie 2020-ianuarie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.
*Conţinut realizat în parteneriat cu JIDVEI.
Clementina Anghelache este antreprenor în dezvoltare personală, learning facilitator, autor și Ontological Coaching Practitioner cu peste 15 ani de experiență. Formările sale cuprind peste 5000 de ore în domenii de business, leadership, vânzări și marketing, 3 programe NLP Practitioner și un Master, 3 școli de coaching cu Alain Cardon, Sir John Whitmore și Inner Game cu Tim Gallwey, PCM, Points of You, Theta Healing și Acces Consciousness. A petrecut două decenii ca antreprenor în publishing în domeniul învățării organizaționale și în urmă cu trei ani a relansat licența revistei Psychologies în România. Este pasionată de scris și acompaniază persoanele care doresc să își transforme viața prin intermediul journaling, prin cursuri create din perspectiva ontologică. Clementina crede că învățarea este un fel de a fi natural al omului și că prin învățare avem acces la transformarea vieții noaștre și atingerea obiectivelor.