Luptătoarea – Arhetipul Victoriei
Conflictele fac parte inerentă din viața noastră, conștientă sau inconștientă. Mai ales! De-asta e valoros să înțelegem și să lucrăm cu arhetipurile, pentru că sunt aspecte interioare cu valori, nevoi, stil diferit și e important să le punem în dialog și să le învățăm să negocieze una cu alta și să ajungă la o rezoluție.
Luptătoarea nu e în mod necesar o generatoare de conflicte. Ea caută succesul și se luptă doar cu ce stă în calea realizării sale. Și nu se lasă învinsă. Nici de lume, nici de viață, de nimeni și nimic. Își urmează calea și țelurile cu îndârjire și fără compromis. Vede viața ca pe o luptă și știe să planifice strategic fiecare bătălie până la victoria finală.
Ajunge la terapie doar când e epuizată și se simte dezechilibrată și dorește să îi fie mai bine pentru a-și recupera resursele și a birui iar. Nu pentru a se recunoaște învinsă. Căci Nici-o-dată Nu Este! Are focus, stăruință, reziliență, tactici pentru a-și atinge obiectivele bine ticluite.
Când am întâlnit-o pe Victoria, fix la ora fixată pentru ședință, am văzut o femeie impecabilă. Elegantă, distinsă, demnă. Minte și vorbire clare, înțelegere profundă, acțiune persistentă. Avea job bun, carieră strălucită, bani, reputație, vilă, mașină de lux. Totul era high class. Prin munca proprie.
Cu toate astea era singură. Atât de singură… Singură cu gândurile ei, cu exigențele impuse sieși și altora, cu impecabilitatea gesturilor și valorilor ei neîntinate. Niciodată niciun compromis. Nimic abandonat, amânat, nefinalizat. Totul făcut la timp. Conform deadline-ului autoimpus. Pentru că nimeni altcineva nu îi seta standarde. Doar ea.
Citește articolul integral în ediția de aprilie a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.
Cristina Eremia este abolventa Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti. Şi-a început formarea în terapie încă din primul an de facultate în cadrul atelierelor de dezvoltare personală organizate de membrii Societăţii de Psihoterapie Experienţială Română (SPER) pentru studenţii Universităţii Bucureşti. A continuat parcursul formativ cu module de Psihoterapie Socio-Somato-Analitică şi Terapie reichiană, a făcut o formare de 5 ani în Gestalt Terapie, 4 ani Programare Neuro Lingvistică (NLP), 2 ani terapie de cuplu şi art terapie Phronetik. Are un stil eclectic, provenind din diversitatea formărilor şi o manieră de lucru psiho-dinamică. Rezultatele şedinţelor de terapie sunt: gestionarea anxietăţii, stresului, atacurilor de panică; soluţionarea depresiei şi condiţiei de „burn out”; ieşirea din crizele existenţiale şi tipare de viaţă repetitive; autocunoaștere si individuare; rezolvarea unor conflicte interne şi externe; optimizarea relaţiilor familiale sau sociale; reducerea unor simptome fizice; depăşirea unor traume emoţionale; descoperirea şi schimbarea scenariilor de viaţă automate; rezolvarea unor conflicte şi răni din copilărie; obţinerea unei stări fizice şi psihice pozitive; creşterea stimei de sine, valorii personale, încrederii în sine şi asertivităţii; realizarea echilibrului şi congruenţei între sinele autentic, imaginea de sine şi percepţia altora. Mai multe detalii: https://www.psychologies.ro/terapii/o-zi-din-viata-unui-terapeut-cu-cristina-eremia-2174737