Puterea poveştilor
În momentul în care omul nu a înţeles, şi-a imaginat. În momentul în care a înţeles sau a crezut că a înţeles, a dat mai departe. O poveste nou-nouţă sau o poveste veche, pentru a se bucura de ea împreună cu ceilalţi. Iar ceilalţi s-au strâns să asculte, au întrebat, şi-au întipărit în mintea povestea şi au plecat cu ea mai departe. Iar după ce s-au gândit la ea suficient de mult încât povestea le-a devenit un pic personal, au dat-o mai departe în lume, păstrând-o în acelaşi timp.
Pentru suflet (sau pentru minte, cum îţi sună mai bine), poveştile sunt echivalentul pâinilor şi peştilor împărţiţi mulţimii venită să-L asculte pe Iisus. Hrană, siguranţă, coeziune, bucurie. Aparţinem unii altora, împărţim poveşti comune.
citește continuarea în ediția specială Psychologies: Împreună
Jeanina Cîrstoiu este trainer, profesor de biologie, instructional designer și lector la Fundația Calea Victoriei. A urmat o formare în Psihoterapie Experienţială – Institutul SPER (2014) și una în NLP (certificare ca Trainer NLP din 2019). Susține ca trainer ateliere/ întâlniri de grup în care îmbină tehnicile de autocunoaștere și dezvoltare personală cu tehnici de scriere creativă, scriere terapeutică, tehnici handmade (în special ,,mărgelit") şi tehnici psihosomatice (inspirate din yoga și masaj). Susține și promovează rolul poveștilor – scrise, rescrise, citite și trăite în orice domeniu al vieții personale și profesionale.