Now Reading
Rada Pantea: Calea pornește din interior în exterior, din conștiință în materie

Rada Pantea: Calea pornește din interior în exterior, din conștiință în materie

Revista Psychologies

Aleg practic cărțile care îmi vorbesc mie, care rezonează cu învățătura pe care o dau în Școala interioară Solisis și pe care le recunosc ca purtând un adevăr profund și fiind deschizătoare de conștiințe.

Psychologies: Ai avut o carieră de succes în media, lucrând ca prezentator și director executiv. Ce te-a determinat să faci tranziția către un drum spiritual și să pui bazele Școalii Interioară Solisis?

Rada Pantea: Chiar după ce am experimentat succesul mediatic și apoi managementul de top continuam să simt un gol interior și vroiam să văd cum aș putea să fiu și fericită :), după ce am făcut ceea ce părea că ar fi succesul. Și așa am ajuns la un psiholog apoi am trecut la spiritualitate am trăit ca o renaștere interioară și m-am gândit să dau asta mai departe pentru că este extrem de valoros. Mie mi s-a schimbat viața complet! Nu puteam să rămân ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic și să continui în colțișorul meu. Am vrut să dau asta la toată lumea și de 20 de ani de când fac asta continui să fiu uimită și să mă întreb cum se face că mulți nu s-au bucurat încă de această posibilitate.

Psychologies: Ce moment sau experiență a fost punctul de cotitură în viața dumneavoastră, când ați realizat că vocația dumneavoastră adevărată este să fiți un ghid spiritual?

Rada Pantea: Nu a fost propriu-zis nici măcar o decizie, n-aș fi putut face altceva… Am descoperit lucrul care era cel mai important pentru mine și simțeam o nevoie imperioasă să-l dau mai departe la alții, deci să le arăt și altora calea pe care am început să o parcurg și care îmi aducea enorme beneficii, precum o mare pace interioară, o liniște sufletească, o viziune mult mai largă asupra vieții, senzația de plin, de a avea un sens în viață. Au trecut 20 de ani de când am înființat Școala interioară Solisis, acum 10 ani am am devenit președinta bibliotecii Pitagora din Strasbourg, bibliotecă de spiritualitate cu 8000 de lucrări de spiritualitate din toate curentele și unde organizez conferințe cu oameni pe aceste teme de cunoaștere de sine și de 4 ani am înființat Editura Solisis, aducând cărți de o profundă și directă cunoaștere din Franța în România.

Psychologies: Ai adus în România operele unor ghizi spirituali francezi. Cum alegi aceste cărți și ce impact speri să aibă asupra publicului român?

Rada Pantea: Aleg practic cărțile care îmi vorbesc mie, care rezonează cu învățătura pe care o dau în Școala interioară Solisis și pe care le recunosc ca purtând un adevăr profund și fiind deschizătoare de conștiințe. Deci cam acesta e impactul pe care îl sper: de a ne deschide viziunea și să reușim să trăim mai frumos.

Psychologies: Festivalul Editurii Solisis aduce în prim-plan teme profunde precum călătoriile astrale și realizarea sinelui. Cum consideri că aceste experiențe pot transforma viața celor care le practică și înțeleg?

Rada Pantea: Aceste teme ne ajută să ne deschidem conștiința. Prin călătoria astrală înțelegem că suntem mai mult decât corpul fizic și asta ne arată și foarte multe experiențe de moarte clinică în care lumea face călătorii astrale spontane. Este o statistică în Franța precum 2 din 10 persoane au trăit experiențe de acest gen doar că lumea este puțin reticentă să vorbească despre asta. Deci clar mi se pare o mare deschidere când înțelegem că suntem mult mai mult decât acest corp și această lume. În ce privește Realizarea Sinelui e vorba de o transformare totală să înțelegem cine suntem în esența noastră, cine suntem cu adevărat dincolo de ceea ce gândim, dincolo de corpul nostru, de tot ce experimentăm în această dimensiune. Suntem cu toții un Întreg conștient, viu, inteligent.

Psychologies: Școala Solisis se concentrează pe conectarea cu Sinele interior. Ce înseamnă pentru tine această conexiune și cum poate cineva să o dezvolte în viața de zi cu zi?

Rada Pantea: Înseamnă să ne reamintim adevărata noastră natură, esență, mai profundă și să manifestăm această natură spirituală pe care o avem cu toții în această dimensiune în cotidianul nostru în tot ceea ce facem. Înseamnă o anumită calitate a prezentei, o anumită senzitivitate, receptivitate conștiență. O putem dezvolta în viața de zi cu zi când ne reamintim de ea și de cine suntem, când practicăm poate prin meditație, prin tăcere, prin observarea emoțiilor și a gândurilor, prin trezirea conștiinței. Când reușim să observăm ce se întâmplă în interiorul nostru în diferite situații e clar că ceva din noi se trezește. E ceea ce numim trezirea spirituală.

Psychologies: Într-o lume agitată și orientată spre materialism, cum credezi că putem integra în mod practic învățăturile spirituale pentru a trăi o viață echilibrată și autentică?

Rada Pantea: Asta nu se poate face prin teorii ci printr-o conectare reală cu spiritul. Se întâmplă atunci când resimțim tot ce vine de la sursă atunci putem să manifestăm. Atunci devenim transformați de către Sursă. O viață echilibrată înseamnă echilibrată cu sursa și cu tot ce este. O viață autentică, la fel, este conform a ceea ce suntem cu adevărat.  Vorbim de a trăi o viață echilibrată și autentică, ne dorim asta, dar nu putem trăi în afara noastră și a ceea ce suntem în mod autentic. Lumea din jurul nostru poate fi agitată și orientată spre materialism dar noi avem o alegere să ne identificăm cu ce este în jurul nostru sau cu ceea ce este în noi mai profund. Dacă reușim să ne conectăm cu ce este în noi funcționăm după aceste legi și principii și calități de viață. Nu ne mai uităm în jur pentru repere.

Psychologies: În cărțile publicate de Editura Solisis se regăsesc teme diverse, de la alchimie la Registrele Akashice. Care dintre aceste tradiții te-a influențat cel mai mult și de ce?

Rada Pantea: Diferitele tradiții sunt diferitele moduri de exprimare a sursei în această lume. Nu ele m-au influențat. Am practicat o conexiune directă cu sursa deci nu am trecut prin tradiții. Poate asta face dificilă comunicarea mea cu oamenii pentru că oamenii recunosc mental anumite tradiții la care se pot asocia. Eu nu caut tradiții, eu caut să resimt în interiorul meu lucrurile de o manieră directă. Și la asta invit și oamenii: să experimenteze prin ei înșiși, nu să creadă anumite idei. Atunci se întâmplă și o transformare interioară, o alchimizare a ființei.

Psychologies: Cum ai observat că se transformă oamenii care participă la cursurile și evenimentele Solisis? Există o poveste personală de transformare care te-a impresionat?

Rada Pantea: Am văzut nenumărate transformări la diferite persoane pentru că atunci când începem să „re-cunoaștem” cine suntem cu adevărat, ne e mai puțin frică de ceea ce trăim. De exemplu am văzut persoane care se vindecă de gelozie, de insomnie, de depresii, de neliniște, nesiguranță am văzut oameni pentru care viața s-a schimbat radical și am văzut oameni pentru care nu au fost mari schimbări. Totul depinde de spațiul pe care îl lăsăm forței spirituale să se trezească în noi sau nu.

Psychologies: Fiind o femeie de succes în domeniul spiritualității, cum vezi rolul femeilor în această lume și ce mesaje vrei să le transmiți celor care își caută propriul drum spiritual?

Rada Pantea: Femeile pot avea o intuiție puternică, multă flexibilitate, deci pot aduce o deschidere spirituală puternică. Mesajul pe care aș putea să îl transmit este ca înainte să acționeze să asculte în interiorul lor. Să facă liniște în interior. Calea pornește din interior în exterior, din conștiință în materie.

Psychologies: Care sunt planurile viitoare ale editurii Solisis și ce teme sau autori doreștii să aduci în atenția publicului din România?

Rada Pantea: Acum sunt încântată să aduc 3 autori în România deosebiți și cunoscuți la nivel internațional iar în viitor sper să continuăm să aducem autori prețioși care să și interacționeze cu publicul român. În viitor o să aducem alți „mesageri cu același mesaj” , de trezire evident. Trezire la adevărata noastră natură.

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top