Recalibrarea emoțiilor prin structurarea spirituală a valorilor
Pentru mine anul 2020 a fost un exercițiu de smerenie, o pauză binemeritată pentru a consolida relația cu mine însămi. Recalibrarea valorilor spirituale a devenit o prioritate în contextul actual.
Părerea mea este că a fost un an cu profunde purificări atât la nivel personal, cât și la nivel colectiv. Nu este prima dată când umanitatea se confruntă cu o pandemie, dar acest moment este unic. Este unic pentru că, până acum, pandemiile au fost oarecum izolate, pe când această a cuprins toată planetă.
Asta ne-a făcut să realizăm cât de conectați suntem și în același timp dependenți unii de alții. Asta ne face să avem o nouă perspectivă asupra societății noastre: să ne unim ca să putem prospera împreună.
Managementul timpului are acum o altă accepțiune. Acum oamenii nu mai caută timp liber așa cum îl doreau înainte: compulsiv. Această criză nu face distincții de fond, origine, credințe sau statut în societate. Nimeni nu este imun la contaminare. De aceea spun că este o lecție de smerenie colectivă.
Sunt oameni care au descoperit plăcerea de a petrece timp cu familia, sunt oameni care au descoperit că fugeau de acasă la serviciu pentru că nu doreau să fie cu familia. Sunt cupluri care s-au consolidat în anul ce tocmai a trecut, sunt cupluri care și-au dat seama că nu mai au nimic în comun. Sunt părinți care au petrecut timp de calitate cu copiilor, sunt oameni care au început să se bucure citind o carte, de petrecut timp în natură, de făcut sport.
Bucuria poate fi găsită în lucruri mărunte. Natura ne învață că nu își părăsește creațiile egocentrice, țese o rețea de conexiuni reciproce astfel încât unitatea devine sursa lor supremă de forță. Totul este ciclic în natură, în ritmul său, către rezultatul fuziunii complete. Practic, redefinirea valorilor a recalibrat altfel emoțiile noastre.
La ce alegem să ne bucurăm, de cine să avem grijă, cu cine să împărtășim trăirile noastre. Am învățat să ne transcedem egoul și să lucrăm la relațiile noastre unul cu celălalt. În acest fel creăm premisele unui factor de stabilitate care va genera un nivel superior de normalitate. Tot anul ce a trecut îl putem privi ca un periplu al vindecării emoționale. În acest fel creăm o resursă pentru suflet.
Putem transforma această încercare ce se numește Coronavirus într-un leac pentru umanitate. Disonanța energetică necesară ne conduce către o nouă realitate. Tranziția va fi mult mai ușoară cu cât nu ne încăpățânăm să rămânem în vechea realitate care ne-a adus concurență, poluare, a provocat depresie, înstrăinare.
Și cum frumos spune Dalai Lama: „Schimbările în starea lumii depind de comportamentul individual.”
Adina Moldoveanu este strategist coach, trainer, speaker motivațional, terapeut și consilier spiritual cu o vastă experiență în domeniul dezvoltării personale. Fără a se limita la vreun sistem sau credință anume, a fost dintotdeauna interesată de domeniul spiritualității. Fondator al Centrului de dezvoltare personală și în bussines - Freistar, Adina a format și crescut oameni. Centrul Freistar este o platformă internațională ce formează și crește oameni pentru formarea într-un business de calitate ce are la bază valori spirituale. În prima sa carte Calea Căii, Adina a sintetizat ani de studii și cele mai diverse experiențe spirituale, pe care le-a reformulat de o manieră cât mai practică și accesibilă, sub forma unei discuții cu propriul Maestru Interior, pe care fiecare dintre noi o poate purta pentru a răspunde unor întrebări existențiale și cotidiene. În urma acestor ani de interacțiune cu persoane în diferite domenii, dar și implementând prin exemplul propriu, fundamentează Conceptul Mind’s diet. Acest concept vine să împărtășească rețeta succesului de lungă durată relevând concepte adaptate din cărțile sfinte. Cea de a doua carte Mind’s Diet, a fost publicată pentru prima oară în America și a fost bestseller pe Amazon în fața unor nume de răsunet precum John Maxwell, fapt ce a atras atenția Fox News unde a fost și invitată. Revenită în România, a decis să revizuiască și să cumuleze cele două cărți pentru o experiență completă a cititorului. În periplul vindecării, cartea Dieta Minții vă propune o structurare spirituală a valorilor printr-o relație sacră cu Sursă.