Registrele akashice – portalul amintirilor eternității
Călătoria prin Timp este, fără îndoială, unul dintre cele mai vechi vise nutrite de omenire… Delir și căutare științifică nebunească? Cu siguranță, nu.
De mii de ani, au existat întotdeauna mistici și exploratori ai Invizibilului care au afirmat că au capacitatea de a-și deplasa conștiința prin meandrele Timpului.
Daniel Meurois se alătură lor, adăugând propria lui mărturie. Ne vorbește cu precizie, adevăr și simplitate despre experiența personală, ne face să pătrundem în inima acestei uimitoare metode de lucru din care au luat naștere cărți despre personaje istorice remarcabile precum Iisus, Akhenaton Faraonul Soare, apostolul Ioan, Sfântul Francisc de Assisi etc…
După mai bine de un sfert de secol de investigații prin Memoria Universului, suma informațiilor și a reflecțiilor pe care ni le oferă în cartea Registrele akashice este cu totul rară și remarcabilă.
Presărată cu anecdote, cu fapte trăite și observații unice, călătoria interioară din Registrele Akashice ne duce treptat către cel dintâi atom, la granițele Universului Spiritual, acolo unde Divinitatea se unește cu Materia, acolo unde totul se concepe, se formează, apoi se memorează…
Adevărată cheie pentru apropierea de Portalul Memoriilor eternității, cartea lui Daniel Meurois este, fără îndoială, un instrument de creștere, răspunzând celor mai neașteptate întrebări din partea celor care caută să se trezească.
Prin înțelegerea profundă și îndrăzneață a Spațiului-Timp, fiecare va afla atunci că, în prezent, inima și spiritul uman, în multi-dimensionalitatea lor, sunt solicitate mai mult ca niciodată pentru desăvârșirea completă.
”Din spontane și necontrolate cum erau la început, incursiunile mele în Memoria Timpului au devenit treptat voite apoi total dirijate. Această frecventare repetată și aș spune chiar neîncetată de vreo treizeci de ani, face din mine autorul mărturiei și reflecțiilor pe care vă pregătiți să le descoperiți.
Frumusețea experienței mă determină să scriu, să vorbesc. Nu voința de a convinge căci, dacă azi sunt convins că înțelegerea a ceea ce este spațiul-timp va reprezenta o etapă decisivă în calea dezvoltării conștiinței și a eliberării sale, sunt de asemenea convins că o asemenea înțelegere nu se inculcă cu argumente. Ea poate lua naștere doar treptat, urmând cura de întinerire pe care o implică orice căutare interioară adevărată, plină de îndrăzneală și iubire și fără a priori. E vorba de o muncă de explorare.
Vă invit așadar să mă urmați pe firul propriilor mele reflecții, în voia amintirilor mele. Uneori, experiența mea va face referire la unele din deducțiile fizicii cuantice, lăsând mereu locul adevărului experienței inimii… ”
Daniel Meurois
Extras din carte
”Să ne continuăm încă puţin ascensiunea… Dacă înotăm într-un ocean de iluzii până să ne reintegrăm în Sinele nostru divin, aceasta înseamnă neapărat că Memoria akashică la care facem referire este şi ea o parte a Visului.
Oricât de incomensurabilă ar fi, această Memorie se va evapora deci „într-o zi”; va rămâne o chintesenţă care va hrăni acest Incognoscibil pe care îl numim Dumnezeu. Poate că s-a evaporat deja în Absolut, dincolo de orice ne putem imagina…
La acest nivel de reflecţie, cuvintele ne prind în capcană, ne închid în conceptele lor, desigur, limitate. Este într-adevăr deranjant să folosim noţiuni precum „Valuri de Viaţă” sau „Valuri de Creaţie”, atunci când încercăm să ieşim dintr-o percepţie pur liniară a Timpului şi a memoriei care îl fixează. În noi, incredibila îngustime se învecinează într-un mod uluitor cu incomensurabila vastitate… Iată de ce conştiinţa noastră încarnată „cântă la acordeon” între Neant şi Infinit, între nevoia de a se asigura în inima unei memorii selective şi îndrăzneala explodării tuturor orizonturilor.
Folosind o comparaţie care poate părea prozaică, a intra într-o astfel de reflecţie înseamnă a realiza că, atunci când a ajuns la sfârşitul unui ciclu de funcţionare, un computer cere un fel de „moarte clinică”. Îi curăţăm memoria profundă, hard-diskul – într-un fel „registrele akashice” – pentru un nou „val de muncă”.
O astfel de analogie este de natură să lase un gust de amărăciune sau chiar de disperare, deoarece tehnologia este, prin natura sa, întotdeauna rece… Dacă tot o folosesc aici, o fac de dragul clarităţii, ştiind că ce e oricât de mic se inspiră din marele infinit în principiile sale de funcţionare.
Desigur, memoria informatică nu este nimic în comparaţie cu Memoria akashică, dar ceea ce pare prea schematic are, totuşi, virtutea de a ne învăţa.
Deşi un calculator nu este înzestrat cu suflet, departe de asta, nu trebuie să uităm că ceea ce numim suflet este, dintr-un anumit punct de vedere, o sublimare a memoriei. Întoarcerea unui suflet, apoi fuziunea lui în spiritul din care provine, corespunde unui fel de „moarte clinică”.
Memoria experienţelor cuiva în creuzetul Mayei este ca un diamant care îşi adaugă caratele la cele ale spiritului.
Fără să ştim sau amintindu-ne doar prea episodic şi prea superficial de acest lucru, la asta lucrăm pentru fiecare moment al vieţii noastre. „Amintirea Viitorului” este cea care ne împinge să mergem înainte.”
Vă invităm să audiați un extras audio din cartea ”Registrele akashice – portalul amintirilor eternității”, în lectura Radei Pantea, fondatoarea editurii Solisis.
Cartea a apărut la Editura Solisis, editură cu profil de cunoaștere de sine și spiritualitate, care a scos de-a lungul anilor cărți cu învățături foarte profunde pe teme precum: învățătura autentică a lui Christos, registrele akashice și karma umană, evoluția interioară prin alchimia mentală și emoțională, transmisiuni ale unor ființe cu un nivel de vibrație foarte ridicat, care sunt aproape de noi pentru a ne ajuta în propria noastră creștere spirituală, Trezirea Spirituală și Realizarea de Sine, corpurile subtile ale omului, împărtășiri despre drumul sufletelor după moarte, exerciții de purificare a chakrelor, predate de Iisus discipolilor lui, Shamballa, tărâmul ființelor realizate, experiența sufletelor nedorite care trăiesc avorturi, decese premature sau malformații, și multe alte teme foarte interesante.
Fondatoarea Editurii Solisis, a Şcolii Interioare Solisis, președinta Bibliotecii Pythagore (Pitagora) din Strasbourg, instituție ce a împlinit 104 de ani, o bibliotecă ce reunește 8000 de lucrări de filozofie și din toate curentele spirituale. Rada are o experiență extrem de bogată, vorbitoare a 7 limbi, a profesat în management de top și televiziune.