Now Reading
”Șamanul și Christul”, Daniel Meurois, Editura Solisis: Memorii amerindiene

”Șamanul și Christul”, Daniel Meurois, Editura Solisis: Memorii amerindiene

Avatar photo

Cu această narațiune ce ne face să penetrăm în fascinanta cultură amerindiană a secolului al 17lea, Daniel Meurois ne oferă o mărturie ce vorbește inimilor celor ce aspiră la o spiritualitate spontană, deschisă și fără vârstă.

Folosindu-se încă odată de capacitatea sa naturală de investigare a Memoriei Universului – Akasha, ne invită sa-l urmăm de-a lungul parcursului excepțional al unui ”șaman vindecător” din regiunea marilor lacuri canadiene, într-un timp în care misionarii creștini făceau orice pentru a-și impune credința lor.

Acestă operă este unică pentru că se situează în punctul de întâlnire dintre două culturi cunoscute a fi ireconciliabile și pentru că relatează experiențe transcendentale într-o natură încă virgină cu imersiuni fuzionale în conștiința animală.

Emoționantă și intrigantă, această narațiune ca o frescă aduce intensitatea unei autentice inițieri propusă întregii noastre societăți aflată în nevoia de regăsire a Sacralității Vieții.

Un imn veritabil dedicat mamei Pamânt dar și respectului tuturor culturilor, ”Șamanul și Christul” ne indică foarte clar calea salvatoare a unei posibile întoarceri la Sursă.

Prefața autorului

Povestea pe care v-o spun aici a fost a mea; ea a ieşit la suprafaţă din memoria mea profundă într-un mod incontrolabil, în ritmul său. Fără îndoială, ea nu a fost uşor de aşternut pe hârtie, în primul rând pentru că, de îndată ce trebuie să intru în intimitatea fiinţei mele, la capătul stiloului meu se instalează imediat o senzaţie de pudoare şi, apoi, pentru că m-a făcut să pătrund într-o lume străină culturii mele actuale, cea a Primelor Naţiuni de pe continentul nord-american din secolul al XVII-lea.

Faptul că povestea ieşită din comun a unui „vraci”, sau altfel spus a unui şaman din naţiunea huron-wendat, mi s-a părut relevantă pentru a fi narată la începutul acestui secol fără îndoială decisiv este pentru că, în opinia mea, aceasta transmite valori pe care societatea noastră modernă, care se crede matură şi deţinătoare de „drepturi juste”, le-a uitat în mod dramatic.

Vorbesc aici, desigur, despre respectul fundamental faţă de Natură, precum şi faţă de toate formele de viaţă pe care aceasta le poartă şi despre sacralitatea esenţială a tuturor regnurilor care o locuiesc. În mod evident, vorbesc şi despre Recunoştinţa şi Iubirea pe care noi le datorăm planetei noastre în sânul cosmosului ei somptuos. Nu a sosit oare timpul ca atunci când o numim „Mama Pământ” să fie mult mai mult decât o frumoasă alăturare de cuvinte convenţionale?

Cu toate acestea, cititorul să nu se aştepte să găsească în aceste pagini o „lecţie despre şamanism”. Mai degrabă, ea lansează un strigăt, un apel la reînnoirea conexiunii cu o sensibilitate a cărei importanţă nu este opţională. Pentru aceasta, una dintre priorităţile mele a fost să retransmit o atmosferă, o ambianţă în general străină cititorului occidental şi, făcând acest lucru, să distilez o învăţătură care, prin subtilitatea şi posibila sa omniprezenţă în viaţa de zi cu zi, nu pare a fi una. Prin urmare, este vorba despre retransmiterea unui suflu şi nu a unui crez.

Despre autor

Daniel Meurois este autorul a 40 de cărți care s-au bucurat de un mare succes la nivel mondial din 1980. Este renumit pentru lucrările sale, mărturii reale care se referă, printre altele, la aventura conștiinței umane, multidimensionalitatea lumilor, concepția holografică a universului, nașterea supra-conștiinței, misterele Egiptului etc.

Opera literară a lui Daniel Meurois este impresionantă, variată, uneori derutează, dar este întotdeauna neobișnuită și inovatoare. Poezia și subtilitatea paginilor sale atestă o eficiență care nu poate fi negată, făcându-l pionierul unei noi conștiințe fără bariere, o conștiință care dezvăluie vastitatea spiritului uman în căutarea Divinului.

Scrierile lui Daniel Meurois aduc întotdeauna o transformare radicală, invitând pe toți să privească infinit mai departe decât orizontul deseori confortabil și limitativ al existenței proprii.

Extras din carte

 ”La noi, Tradiția afirma că, atunci când un bărbat sau o femeie murea, Marele Spirit venea să îl ia sau să o ia, trăgându-l sau trăgând-o spre El de părul din vârful craniului său, fără de care și unul și altul nu puteau decât să rătăcească la nesfârșit între lumi.

 Știam că nu era, desigur, decât o imagine, din moment ce era vorba, de fapt, de părul de lumină care le crește sufletelor în vârful lor și că acesta este cel care trebuie urmat pentru a urca foarte sus în momentul în care părăsim această viață. (Este vorba aici de o aluzie la fântâna luminoasă a celei de-a șaptea chakre a cărei deschidere și intensitate condiționează eliberarea deplină a vehiculelor conștiinței în afara corpului fizic.) O știam pentru că făcuse parte din ceea ce îmi încredințase Tsehaweh de-a lungul anilor…

Totuși, pentru wendați, irozi, petuni și mulți alții, părul era cu adevărat sacru întrucât ceea ce era văzut ca o prelungire a sa în invizibil făcea Călătoria posibilă sau cel puțin mai ușoară…”

 Vă invităm să audiați un extras audio din cartea ”Șamanul și Christul”, în lectura Radei Pantea, fondatoarea editurii Solisis.

Cartea a apărut la Editura Solisis, editură cu profil de cunoaștere de sine și spiritualitate, care a scos de-a lungul anilor cărți cu învățături foarte profunde pe teme precum: învățătura autentică a lui Christos, registrele akashice și karma umană, evoluția interioară prin alchimia mentală și emoțională, transmisiuni ale unor ființe cu un nivel de vibrație foarte ridicat, care sunt aproape de noi pentru a ne ajuta în propria noastră creștere spirituală, Trezirea Spirituală și Realizarea de Sine, corpurile subtile ale omului, împărtășiri despre drumul sufletelor după moarte, exerciții de purificare a chakrelor, predate de Iisus discipolilor lui, Shamballa, tărâmul ființelor realizate, experiența sufletelor nedorite care trăiesc avorturi, decese premature sau malformații, și multe alte teme foarte interesante.

 

De asemenea, vă recomandăm Canalul de Youtube Rada WebTv, unde găsiți foarte multe resurse valoroase cu și despre autorii cărților, cursuri, evenimente.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top