Shamballa: „Tărâmul Maeștrilor Înțelepciunii”
Shamballa, care este un cuvânt sanscrit care înseamnă „loc al păcii” sau „loc al tăcerii”, este un paradis mitic despre care se vorbește în textele antice. Potrivit legendei, este un tărâm în care doar cei curați cu inima pot trăi, un loc în care domnește iubirea și înțelepciunea și unde oamenii sunt imuni la suferință, dorință sau bătrânețe.
Povestea din cartea ”Călătorie la Shamballa – un pelerinaj către sine” de Daniel Meurois și Anne Givaudan, nu este altceva decât un apel de la om la om, suflul unui zbor care a durat o noapte întreagă, undeva în Himalaya. După imaginea celor care o precedă, această lucrare este o mărturie. Este, totodată, transmiterea unui strigăt sau a unui cântec cules într-un punct al lumii noastre pe care Tradițiile l-au numit Shamballa, Shangri-la și multe alte denumiri.
Shamballa nu este totuși, în sens strict, un loc pe pământul nostru fizic, iar paginile care alcătuiesc această carte sunt rodul unei munci de proiecție a conștiinței în afara corpului fizic, sau, dacă se preferă, a unor călătorii astrale dirijate cu deplină intenție.
Până în prezent, s-au scris puține lucruri despre ceea ce a fost numit „tărâmul Maeștrilor Înțelepciunii”. După ce această muncă de redactare ne-a fost încredințată de către Ființele care îl locuiesc, ne-am străduit să nu citim nimic din ceea ce s-a scris înainte pe această temă, pentru a ne feri de orice influență, conștientă sau nu. Niciuna din Școlile spirituale care au existat până azi nu ne-a influențat, deci, oricât de puțin narațiunea.
Există „lucruri” care pot fi doar trăite.
Scopul nostru este doar de a ridica semne de întrebare, de a provoca o meditație pentru ca, în cele din urmă, așa cum dorește Frăția himalayană, să facem apel la acțiune. Sperăm, doar, că am fost suficient de buni interpreți pentru a trezi voința de acțiune în toți cei care refuză să încline stindardul în fața umbrei acestui sfârșit de ciclu.
Sperăm, de asemenea, că această carte nu va fi înțeleasă ca încă o lucrare care să devină sursă pentru extrapolări. Problema, dacă există una, se rezumă la o transmitere de energie.
Pentru a realiza acest lucru, cuvintele Ființelor care sunt inima acestei lucrări nu au fost reproduse „aproximativ”, ci cu extrem de mare atenție.
Dacă, parcurgând aceste pagini, cititorul simte o chemare, aceasta va fi chemarea lor și tot lor, ca adevărații autori ai acestei munci, le vor trebui adresate mulțumirile, lor, care refuză titlul de maeștri și care cu o iubire incredibilă vin să ne scuture din toropeală.
Făcându-ne ecoul cuvintelor lor, hrănim speranța că, în acest ceas în care mulți se complac în a vorbi despre apocalipsă, tot mai multe ființe vor fi capabile să devină conștiente de responsabilitatea lor…
Extras din carte
”„Caută în tine însuţi” nu este fructul unui vag sfat metafizic de auto-analiză ci, dimpotrivă, este lecţia unei necesităţi absolute, care corespunde unei realităţi dintre cele mai concrete. A creşte înseamnă să ne micşorăm în interiorul măştilor noastre, să ne micşorăm până la trecutul originar, să regăsim Atomul Primar, Christul-Atum. Soarele eternităţii veşnice…
Dar nimeni nu poate învăţa pe nimeni aceste lucruri. Vrând nevrând, fiecare este un călugăr rătăcitor care nu-şi găseşte direcţia decât după ce şi-a tocit tălpile pe pietrele drumurilor şi şi-a rupt zdrenţele, până la ultima.
Nu este nimic trist în asta. Dimpotrivă, este o binecuvântare, căci Regele care a fost cerşetor poate să facă să înflorească în inima sa mai multă Iubire decât nimeni altul… Astfel, ca și Frații noștri din Shamballa, ca și Maha, noi nu putem decât să sugerăm… Vă vom stimula voința de a lupta pentru propria voastră regenerare.”
„Prieteni, nu au existat niciodată paradisuri pierdute, ci doar o mulțime de orbi care se mișcă și se ciocnesc unii de alții, chiar în mijlocul grădinilor lor.”
Vă invităm să audiați un extras audio din cartea ”Călătorie la Shamballa – un pelerinaj către Sine”, în lectura Radei Pantea, fondatoarea editurii Solisis.
Cartea a apărut la Editura Solisis, editură cu profil de cunoaștere de sine și spiritualitate, care a scos de-a lungul anilor cărți cu învățături foarte profunde pe teme precum: învățătura autentică a lui Christos, registrele akashice și karma umană, evoluția interioară prin alchimia mentală și emoțională, transmisiuni ale unor ființe cu un nivel de vibrație foarte ridicat, care sunt aproape de noi pentru a ne ajuta în propria noastră creștere spirituală, Trezirea Spirituală și Realizarea de Sine, corpurile subtile ale omului, împărtășiri despre drumul sufletelor după moarte, exerciții de purificare a chakrelor, predate de Iisus discipolilor lui, Shamballa, tărâmul ființelor realizate, experiența sufletelor nedorite care trăiesc avorturi, decese premature sau malformații, și multe alte teme foarte interesante.
Fondatoarea Editurii Solisis, a Şcolii Interioare Solisis, președinta Bibliotecii Pythagore (Pitagora) din Strasbourg, instituție ce a împlinit 104 de ani, o bibliotecă ce reunește 8000 de lucrări de filozofie și din toate curentele spirituale. Rada are o experiență extrem de bogată, vorbitoare a 7 limbi, a profesat în management de top și televiziune.