Trezirea: evocarea Absolutului, natura noastră profundă
Realizarea Sinelui ne invită să creștem în conștiință. Să abandonăm infantilismele, cel mai adesea nevrotice, să ne eliberăm de suferințe, să devenim ființe responsabile și consecvente.
Dincolo de valoarea intrinsecă a acestei recunoașteri și celebrări a naturii noastre veritabile, interesul major al unui asemenea demers îl constituie posibila eliberare de vechile noastre scheme de confuzie și suferință.
Și, în cele din urmă, pacea care decurge firesc din aceasta. Pacea inimii și a minții. O pace simplă, lipsită de poveste. Odată cu această Pace ia naștere o Bucurie inocentă. O grație simplă. Nimic mai mult. De altfel, nici nu este nevoie. E liberă.
Dacă Trezirea sau realizarea sinelui nu vă preocupă, este la fel de bine; nu există nicio obligație.
Dar dacă vă interesează pur și simplu propria viață, dacă pacea, blândețea, starea de bine, inteligența, împărtășirea, bucuria și iubirea sunt cuvinte care au un sens real pentru voi, atunci faceți la fel!
Dacă i-ați citit pe Eckhart Tolle, Pierre Lere Guillemet sau Gerald Ben Merzoug, cartea ”Trezirea – Viața nu moare” de Charles Coutarel se încadrează în același „curent”, dacă îl pot numi așa, de non-dualitate, de Realizare a Sinelui, a Prezenței interioare.
Bineînțeles că fiecare dintre acești martori ai iluminării interioare transmit în felul lor mai departe, Chales Coutarel se distinge prin incredibila simplitate și în același timp, printr-o imensă profunzime.
Charles duce un trai modest în Franța, nu îi place prea mult să apară în public și nici să facă declarații pompoase. Cei care îl cunosc îi apreciază modul direct de abordare și simplitatea.
Cartea va fi lansată pe 7 decembrie, ora 18.00, în cadrul târgului de carte Gaudeamus București, sala de evenimente ”Mircea Sântimbreanu”.
Extras din carte
”Trezirea este o inversare a valorii.
Înainte de trezire, valoarea este investită exclusiv în personaj și în povestea sa; povestea „eului”.
După trezire și eventuala integrare, valoarea se deplasează și își regăsește la centrul său natural – ființa conștiință – fără istorie sau identitate, dar nu fără plăcere… dimpotrivă!
Percepția lumii și a sinelui nu mai este mascată de poveștile care se derulează și nici obliterată de vălul opiniilor personale, proprii sau ale celorlalți.
Nimic nu mai este luat drept sigur sau crezut, totul este acceptat ca o poveste, o poveste a faptelor, o poveste frumoasă și extravagantă de care suntem conștienți și față de care suntem „cunoscători”… Ni se oferă astfel, o capacitate cu totul diferită de apreciere și relaționare…
Cum are loc această faimoasă trezire?
Unii oameni se trezesc fără să își dea seama, fără a avea măcar noțiunea acestui lucru, cu inocență și bucurie… Alții după o lungă asceză alături de un maestru, iar alții în urma unei crize psihologice majore sau a unei suferințe profunde, a unui accident grav, sau chiar în timpul detenției!… Nimic nu este exclus; toate căile sunt calea…
Se pare că în majoritatea cazurilor, dar nu exclusiv, candidații sau laureații acestei treziri sunt indivizi hotărâți. Nu contează care este obiectul sau originea acestei tenacități.
Motorul sau numitorul comun este voința de a fi cât mai adevărat, cât mai autentic în sine și cu sine, iar apoi voința aproape întotdeauna irațională de a merge până la capăt…
La acest capăt improbabil, când nu mai rămâne nimic din poveștile noastre, când toate credințele noastre au fost risipite, are loc realizarea.”
Vă invităm să audiați un extras audio din cartea ”Trezirea – Viața nu moare”, în lectura Radei Pantea, fondatoarea editurii Solisis.
Cartea a apărut la Editura Solisis, editură cu profil de cunoaștere de sine și spiritualitate, care a scos de-a lungul anilor cărți cu învățături foarte profunde pe teme precum: învățătura autentică a lui Christos, registrele akashice și karma umană, evoluția interioară prin alchimia mentală și emoțională, transmisiuni ale unor ființe cu un nivel de vibrație foarte ridicat, care sunt aproape de noi pentru a ne ajuta în propria noastră creștere spirituală, Trezirea Spirituală și Realizarea de Sine, corpurile subtile ale omului, împărtășiri despre drumul sufletelor după moarte, exerciții de purificare a chakrelor, predate de Iisus discipolilor lui, Shamballa, tărâmul ființelor realizate, experiența sufletelor nedorite care trăiesc avorturi, decese premature sau malformații, și multe alte teme foarte interesante.
Fondatoarea Editurii Solisis, a Şcolii Interioare Solisis, președinta Bibliotecii Pythagore (Pitagora) din Strasbourg, instituție ce a împlinit 104 de ani, o bibliotecă ce reunește 8000 de lucrări de filozofie și din toate curentele spirituale. Rada are o experiență extrem de bogată, vorbitoare a 7 limbi, a profesat în management de top și televiziune.