Vârstele „femeii sălbatice”
Dintotdeauna femeile s-au strâns alături să-și împărtășească experienţele. Poveștile lor s-au ţesut și depănat în mare parte în jurul focului – focul cel mare al comunităţii, focul din vatră, focul din bucătărie, focul din propriile inimi. Poveștile lor se ating și se separă, dar fiecare se poate recunoaște în ele.
De vreo trei ani și ceva, de când a apărut traducerea în limba română a cărții „Femei care aleargă cu lupii’’, a Clarissei
Pinkola Estés (2017, Niculescu), mai multe grupuri de femei s-au strâns în jurul cărții și îi repovestesc și asimilează sensurile. Desigur, de când a fost publicată cartea (1992, Ballantine, USA), grupuri de femei din toată lumea s-au format pentru a aduce în viața lor poveștile, interpretările, temele propuse în carte și a împărtăși propriile perspective.
Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei de iunie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.
Jeanina Cîrstoiu este trainer, profesor de biologie, instructional designer și lector la Fundația Calea Victoriei. A urmat o formare în Psihoterapie Experienţială – Institutul SPER (2014) și una în NLP (certificare ca Trainer NLP din 2019). Susține ca trainer ateliere/ întâlniri de grup în care îmbină tehnicile de autocunoaștere și dezvoltare personală cu tehnici de scriere creativă, scriere terapeutică, tehnici handmade (în special ,,mărgelit") şi tehnici psihosomatice (inspirate din yoga și masaj). Susține și promovează rolul poveștilor – scrise, rescrise, citite și trăite în orice domeniu al vieții personale și profesionale.