Now Reading
Akena Kumara: Viata mea însăși este un “aha” continuu

Akena Kumara: Viata mea însăși este un “aha” continuu

Revista Psychologies

Sunt o conștiință care îți arată, practic, o scurtătură către partea mai înaltă din tine!

Perspectiva mea este că fiecare om are canalul său de lumină și iubire, prin care este asistat în permanență de către Sinele Înalt și Sufletul său. Prin programele și grupele de lucru din cadrul Școlii de Călăuze, te asist să te reconectezi conștient cu esența ta.

Sistemul pe care l-am creat este compus din metode și instrumente, descărcate din conștiința superioară, care lucrează în același timp pe conștiință și energie.

Sunt călăuză spirituală, formator, fondatoarea Școlii de Călăuze Akena Kumara. Am susținut peste 100 de cursuri, programe și ateliere pe tema împuternicirii de Sine.

Psychologies: Ce te-a motivat să alegi această profesie și să lucrezi în mod direct cu oamenii?

Akena Kumara: Motivația a fost cea de a găsi scurtătura, care să mă ducă direct către esența mea. Având acest scop, rezultatele au apărut ca o consecință, obținute în urma lucrului cu mine însămi. Dintotdeauna mi-am ascultat ghidarea interioară, pe care atunci când am început să o urmez conștient, s-a reflectat și în exterior, prin așezările pe care le aveam. Așa au început să vină oameni către mine, care mi-au cerut să le arăt și lor cum am ajuns la aceste așezări.

Urmându-mi propria ghidare, am creat pas cu pas, perspectivă cu perspectivă, un sistem. În cadrul sistemului descarc în permanență, din constiinta superioara,  informații, metode și arăt direcții noi, prin care fiecare om se poate conecta conștient, direct cu esența lui.

Scopul meu este să arăt o cale de care ceilalți se pot folosi, astfel încât să își recunoască propria cale. Aceasta este direcția pe care se îmbină atât conștiința, cât și energia.

Psychologies: Din experiența ta, care consideri că este cea mai mare provocare pe care oamenii o întâmpină în dezvoltarea lor personală sau profesională?

Akena Kumara: Provocarea majoră constă în recunoașterea, ascultarea și urmarea ghidării interioare a Sinelui Înalt. Când toate acestea au loc, ți se așeza viața și te bucuri de ea.

Psychologies: Cum te asiguri că rămâi obiectiv și imparțial atunci când lucrezi cu clienții tăi, având în vedere diversitatea problemelor cu care se confruntă?

Akena Kumara: Când ofer asistență, mă conectez la un spațiu cu o frecvență și o vibrație înaltă.

Aceasta mă asistă să rămân detașată de orice identificare pe care aș putea-o avea.

Psychologies: Există vreo tehnică sau abordare pe care o consideri esențială în munca ta și care ți-a adus cele mai multe reușite?

Akena Kumara: Da, metodele conținerii și a fluxului, care acționează atât din perspectiva conștiinței, cât și a energiei. Prin ambele reușesc să accept tot ceea ce încă resping și să îmi asum responsabilitatea creației. Asta duce la dizolvarea blocajelor în procesul de materializare. De asemenea, sunt eficiente și în armonizarea sănătății, și a relațiilor.

Psychologies: Cum te ocupi de stresul sau de emoțiile negative care pot apărea în urma sesiunilor cu clienții?

Akena Kumara: Perspectiva mea este ca fiecare om are canalul său de lumină și iubire, prin care se curăță energetic și este asistat în permanență de către Sinele Înalt și Sufletul său. Esențial este, însă, să nu mă identific nici cu conștiința salvatorului, care își asumă curățarea  energetică, nici cu aspectul de victimă copleșită, care preia ea toată încărcătura generată. Rolul meu este doar să arăt direcția, să mențin spațiul care să îi asiste să se reconecteze cu Ființa lor.

Psychologies: Ce sfaturi ai pentru cineva care dorește să înceapă o carieră în domeniul tău?

Akena Kumara: Cel mai important este ca, înainte de toate, să fii un canal curat care, în urma integrărilor, ți-ai integrat si “dresat” suficient ego-ul, încât să ți-l poți gestiona.  Oricum, prin interacțiunile pe care le ai, atragi oameni care au aceleași lecții ca și tine.

Psychologies: Ce resurse (cărți, cursuri, seminarii) recomanzi celor care doresc să se dezvolte în domeniul terapiei, coaching-ului, consultanței sau training-ului?

Akena Kumara: În Școala de Călăuze – școala inițiatică pe care am creat-o, am pregătit, atât în urma experienței mele, cât și a celorlalte călăuze, programe online interactive, mai simple sau mai complexe. Acestea pot fi accesate în funcție de nivelul de conștiinta și de experiență în lucrul energetic. (www.akenakumara.com). De asemenea, școala are o comunitate și grupe de lucru online, în care arăt și lucrăm tot ceea ce descarc din conștiința superioară.

Psychologies: Cum te asiguri că te dezvolți continuu ca profesionist și rămâi la curent cu cele mai recente tehnici și metode din domeniul tău?

Akena Kumara: Sistemul pe care l-am creat este un sistem dinamic, prin care descarc încontinuu informații, metode și instrumente noi, adaptate nivelului de conștiință în permanentă schimbare, atât al meu, cât și comunității pe care o asist. Practic se descarcă ce vine prin canalul meu, din conștiința superioară, care este asemeni unui cloud, în care sunt stocate toate înregistrările creației.

Toate instrumentele și metodele pe care le folosim sunt extrase și adaptate la nivel individual.

Psychologies: Ai avut vreodată un moment „aha!” sau o revelație în timpul muncii tale care ți-a schimbat perspectiva sau abordarea? Dacă da, ne poți povesti despre el?

Akena Kumara: Am avut un mare “aha” atunci când am conștientizat că nu sunt corpul fizic. Sunt doar o conștiință, parte individualizată din Sursă, care și-a creat un corp fizic, prin care se manifestă în plan material. Adică sunt o  expansiune a Ființei.

Viata mea însăși este un “aha” continuu. Văd mereu care este puterea încrederii și abandonului în Ființă. Văd cum lucrează aceasta pentru omulețul din mine.

Psychologies: Care este cea mai mare recompensă pe care o primești în urma muncii tale cu clienții?

Akena Kumara: Recompensa directă este că îmi îndeplinesc misiunea, asumându-mi că sunt un Canal conștient de Lumină și Iubire. Prin acesta sunt reconectați cu Ființa lor toți cei care sunt ghidați să vină către mine.

Rezultatele pe care le au cei din cadrul comunității pe care o susțin sunt o recompensă indirectă, deoarece, în urma așezării lor, devin călăuze și îmi sunt parteneri în Școala de Călăuze.

Psychologies: Cum abordezi rezistența sau scepticismul unui client în procesul de coaching sau terapie?

Akena Kumara: Cred că toți cei care sunt ghidați să vină către mine, sunt aduși să îmi oglindească propriile rezistențe. Atrag ceea ce conțin. Așa că văd rezistențele doar ca pe niște energii, pe care sunt pregatită să le accept. Văzând lumina din ele, observ cum se schimbă și relația cu clientul.

Psychologies: Unde vezi viitorul domeniului tău, având în vedere evoluția tehnologiei și schimbările din societate?

Akena Kumara: Omul a venit pe Pământ ca, în urma experiențelor pe care le are, să conștientizeze că este mai mult decât corpul fizic, cu care s-a identificat până acum. Să își reamintească că este o parte din Ființă.

Cunoașterea interioară este cheia și viitorul în absolut orice domeniu al vieții. De fapt, ea este scopul pe care fiecare om îl are la nivelul sufletului, când se naște pe Pământ.

Ce poate fi mai performant, decât însăși această creație complexă, numită Om?

Viitorul nu presupune înlocuirea omului prin tehnologie (robotizare), ci evoluția omului prin transcenderea minții egotice, ce duce la ridicarea nivelului conștiinței sale.

Noul Om reprezintă “tehnologia” viitorului!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top