Atenţia faţă de tine şi terapiile alternative
Cum îţi acorzi atenţie cu adevărat? Să fie o calitate înnăscută, un program de meditaţie urmat cu conştiinciozitate ori nişte ritualuri atente de îngrijire? Se reflectă oare în estetică, în frumuseţea exterioară sau poate în adâncurile sufletului, în mental?
Fiecare dintre noi va răspunde diferit, în funcţie de lucrurile de care ne pasă, cu adevărat. Atenţia faţă de tine poate însemna o ceaşcă aburindă de cafea băută în tihnă în razele blânde ale soarelui, o conversaţie bună cu o prietenă veche, un ritual de relaxare atent pregătit, o lectură plăcută la lăsarea serii sau poate chiar o sesiune revigorantă de ozonoterapie sau terapie craniosacrală. Ori poate toate la un loc.
Atenţia faţă de tine presupune (aproape) întotdeauna un echilibru între exterior şi interior. Un psihic sănătos va conduce către o stimă de sine îmbunătăţită şi către o stare de bine care „se vede”. Pentru că atunci când eşti bine cu tine, acest lucru se reflectă în toate celelalte aspecte ale vieţii tale.
Bucuria stării de bine – cum o obţinem?
Medicina integrativă îmbină armonios practici, tratamente şi terapii moderne cu principii milenare. Este o medicină holistică ce se adresează tuturor dimensiunilor ființei noastre: fizică – emoțională – mentală – energetică.
Nivelul fiziologic și metabolic, unde tulburările și manifestările bolilor pot fi observate prin simptomatologia specifică acestora.
Nivelul mental‑emoţional, reprezentat de complexul gândurilor și emoțiilor pe care le experimentează pacientul, cu rol determinant atât în sensul blocajelor, cât și a facilitării mecanismelor naturale de apărare.
Nivelul energetic și informațional, unde se determină perturbările câmpului energetic al organismului, care de regulă preced sau însoțesc tulburările funcționale organice, intervenindu‑se la nivel informațional și vibrațional.
Terapiile alternative – metode la îndemână pentru menţinerea stării de bine
Terapiile alternative iau în considerare întregul stil de viață, relaţiile sociale – cu ceilalţi şi cu noi înşine, profilul emoţional, tiparele de gândire, de nutriţie, de mişcare, mediu de lucru și de viață, deschiderea spirituală şi oferă soluţii personalizate luând în considerare unicitatea fiecărei persoane.
Ce tipuri de terapii există?
Terapiile de recuperare
Secţia de Recuperare Medicală din cadrul Clinicii Eliade a fost înfiinţată pentru a veni în sprijinul persoanelor cu problematică specifică, atât în scop profilactic, cât şi terapeutic şi de recuperare. Terapiile de recuperare vizează afecţiunile locomotorii ortopedico-traumatice, neurologice, reumatice, cardio-vasculare, metabolice atât la adulţi, cât şi la copii.
Osteopatia
Osteopatia este o metodă manuală non-invazivă, prin care se evaluează țesuturile şi disfuncțiile somatice, iar prin manipulări manuale, îmbunătățeşte fiziologia întregului organism. Această formă de terapie priveşte corpul holistic, ca un întreg, şi îl ajută să îşi găsească starea de echilibru în care vindecarea poate fi din nou optimizată.
Masajul
Cu o istorie fascinantă în spate, masajul şi-a dovedit beneficiile încă din cele mai vechi timpuri. Scopul acestei terapii este de a relaxa corpul prin instalarea unei stări de calm profund, prin înlăturarea blocajelor şi îmbunătăţirea stării de spirit. Fie că este vorba despre masajul Compress Herbal Thai, Lomi-Lomi, cel cu beţe de bambus sau drenajul limfatic, masajul facilitează eliminarea dezechilibrelor şi restabileşte funcţionarea optimă a organismului.
Iridologia
Ochii sunt fereastra sănătății, iar Iridologia interpretează semnele sau marcajele care apar pe iris în vederea stabilirii unui diagnostic. Fiind o metodă neinvazivă de diagnosticare, iridologia ne vorbește despre starea organelor interne și gradul de funcţionare al acestora.
Dermato-cosmetica facială şi corporală
Stilul de viaţă, dieta şi nivelul activităţii fizice, expunerea solară şi factorii de mediu, precum şi factorii genetici îşi pot pune amprenta asupra frumuseţii pielii. Echipamentele Vibrashape, Bodyshape Treadmill, Rollshape şi Activeshape îmbină multiple tratamente anti-aging, detoxifiere, tonifiere și fitness având ca rezultate reducerea celulitei, creşterea fermității pielii și reducerea țesutul adipos în cel mai rapid, eficient şi plăcut mod.
Terapia craniosacrală
Terapia craniosacrală este o terapie blândă care lucrează cu structurile țesuturilor moi ale corpului și cu fluxul de lichid cefalorahidian aflat între cap și baza coloanei vertebrale. Aceste structuri și fluide protejează, susțin și hrănesc creierul și măduva spinării. Este o metodă blândă ce evaluează şi îmbunătățește funcția sistemului craniosacral şi susţine abilitățile proprii de vindecare ale organismului.
Terapia florală Bach
Terapia Bach foloseşte 38 de remedii preparate din flori, care acţionează asupra stărilor emoţionale, echilibrându-le. Fiecare remediu din cele 38 oferite tratează o stare specifică şi în funcţie de situaţie, putem alege unul sau mai multe remedii pentru stări de panică, depresie, lipsa de încredere în propria persoană, şoc, suferinţă afectivă, insomnie, dificultăți de concentrare, etc.
Terapiile energetice
Asyra testează răspunsul pacientului la o largă varietate de semnături electromagnetice referitoare la organele interne, preferințele alimentare, contaminanții de mediu, factori nutriționali, toxine, modele emoționale și multe altele.
Terapia Scenar se conturează ca o nouă ramură a medicinei moderne, fiind o soluţie holistică, neinvazivă de reglare a proceselor adaptive ale organismului. Este o terapie de bio-feedback ce foloseşte un dispozitiv electronic cu ajutorul căruia se acţionează asupra unor puncte relevante de la nivelul pielii, pe baza unor protocoale de operare care ţin cont de traseele şi plexurile nervoase şi energetice.
Ozonoterapia
Ozonul medical, folosit în concentrații terapeutice bine stabilite, protejează de acțiunea unor factori nocivi care duc la îmbătrânire și apariția unor boli. Ozonoterapia pornește de la principiul că la baza oricărei afecțiuni se află oxigenarea insuficientă la nivel celular, iar tratamentul bazat pe un amestec de oxigen și ozon poate repara din interior, reducând astfel inflamația. În Clinica Eliade, ozonoterapia se regăseşte sub următoarele forme: infiltraţii, insuflaţii, saună cu ozon şi autohomoterapie majoră şi minoră.
Alege-o conştient pe cea mai potrivită pentru tine şi bucură-te în fiecare zi de o stare de bine!