Calea vindecătorului
Corpul este ghid către rădăcina problemelor, dar și protecție. Doar prin corp putem ajunge cu blândețe la cele mai grele daune emoționale și energetice și, cu ajutorul diferitelor metode psihologice, putem realiza eliberarea lor. Dar toate cunoștințele și tehnicile se bazează pe iubire și pe consimțământul profund la un miracol.
M-am născut în suferință și poate că aceasta a fost inițierea mea în procesul de vindecare. Tata a fost cel mai bun soț, cel mai bun tată pentru sora mea, a fost cel mai bun fiu și cel mai bun lucrător, maistru într-o întreprindere mare. Toți îl iubeau. El a murit înainte ca eu să vin pe lume; eu am venit deci ca o vindecare pentru cei din familie: am luat pe umerii mei toată suferința lor, am absorbit-o în interiorul meu și am încercat să o transform în iubire, ca să le dau vindecarea. Când am crescut puțin mi-am dat seama cât de mult suferă oamenii. Toți. Vin la doctor, dar nu se pot vindeca. De atunci m-am decis să fiu doctor și să vindec oamenii. Nu știam cum – dar am simțit că are legătură cu medicina.
O cale prin corp direct către inconștient
Am trecut examenele de la Facultatea de Medicină, dar nu mi se părea suficient și am studiat mai departe. Am studiat chimia la Universitate; am căpătat doctoratul în chimie și am lucrat pe poziție de chimist. După 30 de ani am început să mă întorc la oameni. Am realizat că trupul are nevoie de atenție – el trebuie vindecat primul. Aveam diploma de masaj din timpul studiilor mele medicale – așa că am revenit la masaj. Apoi am simțit iar că nu este suficient și trebuie să fac ceva mai profund. Atunci am avut șansa de a începe studiul terapiei craniosacrale – care s-a dezvoltat din osteopatie. Profesorul meu e fost Diego Maggio, care m-a învățat să conectez nivelul corpului cu nivelul psihic – inconștientul. Am înțeles atunci că asta este ceea ce am simțit în copilărie că îi va ajuta pe oameni. Așa putem intra în povestea inconștientă a fiecăruia; vindecându-se, oamenii realizează că nu mai trebuie să se întoarcă la povestea pe care și-o spuneau și care le provoca boala.
Citește continuarea articolului în ediția de decembrie 2022 – ianuarie 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește revista lunar, prin curier.