Ce fel de terapie mi se potriveşte?
Dacă începi să cauți informaţii despre terapii, vei descoperi peste o sută de denumiri pentru abordări şi tipuri diverse. Înainte de a îți programa prima ta sesiune de terapie sau de a te înscrie într-un program, o idee bună este să te informezi despre tipul de terapie pe care îl practică (şi în care e certificat) viitorul tău terapeut. Înțelegerea tipurilor de terapii te va ajuta să îți alegi experiența potrivită.
Ce tipuri de terapii există?
Terapiile pot fi împărțite în funcție de obiectivul pe care îl au (în unele, te înțelegi mai bine explorându-ți trecutul, iar în altele concentrându-te pe situația actuală), de metodele folosite de terapeut în timpul ședinței sau de teoria academică pe care se bazează. Unele cuvinte care descriu terapiile par complicate, lucru care poate crea confuzie. Mulţi psihoterapeuți sunt certifi cați în mai multe tipuri de terapii, iar aceștia îți pot crea programe personalizate. Ei îşi vor descrie stilul ca fi ind integrativ, holistic sau eclectic.
Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei decembrie 2020-ianuarie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.
Clementina Anghelache este antreprenor în dezvoltare personală, learning facilitator, autor și Ontological Coaching Practitioner cu peste 15 ani de experiență. Formările sale cuprind peste 5000 de ore în domenii de business, leadership, vânzări și marketing, 3 programe NLP Practitioner și un Master, 3 școli de coaching cu Alain Cardon, Sir John Whitmore și Inner Game cu Tim Gallwey, PCM, Points of You, Theta Healing și Acces Consciousness. A petrecut două decenii ca antreprenor în publishing în domeniul învățării organizaționale și în urmă cu trei ani a relansat licența revistei Psychologies în România. Este pasionată de scris și acompaniază persoanele care doresc să își transforme viața prin intermediul journaling, prin cursuri create din perspectiva ontologică. Clementina crede că învățarea este un fel de a fi natural al omului și că prin învățare avem acces la transformarea vieții noaștre și atingerea obiectivelor.