Now Reading
Cum ștergem efectele unui gând care provoacă o realitate pe care nu ne-o dorim?

Cum ștergem efectele unui gând care provoacă o realitate pe care nu ne-o dorim?

eliza-kazan

Ce este gândul?

Un produs al minții.

Mai întâi îmi observ mintea, la ce se gândește?

Este aceasta direcția în care vreau să evolueze viața mea?

Dacă răspunsul este nu, atunci mă întreb: este în regulă ca eu să acord energie și atenție unui gând care îmi stabilește o traiectorie pe care nu o doresc? (Eu știind că mintea creează pe baza gândurilor).

Ce pot face?

Îmi stăpânesc gândul, îl pun pe stop. Apoi îl observ; este ca o invitație la ceva, la o realitate anume; ce fac? Îi dau curs sau nu? Dacă accept, intru în acea realitate. Să luăm ca exemplu o vitrină plină cu prăjituri. Putem trece indiferenți pe lângă ea sau ne putem lăsa ademeniți; dacă dăm curs gândului și ne IMAGINĂM cum ar fi să gustăm dintr-o prăjitură, lupta cu gândul este ca și pierdută. Chiar dacă noi nu vom face asta, în corpul nostru reacțiile chimice s-au produs; aceste reacții vin din substratul emoțional, acea corelare pe care noi o facem între gând, acțiune și emoție.

Exersând observarea gândurilor, va fi mai ușor să decidem în care să intrăm și în care nu; putem opta pentru cele mai puțin negative sau ne putem crea gânduri pozitive; revenind la exemplul de mai sus, putem să contracarăm gândul cu altul, pozitiv: aleg să refuz această plăcere pe termen scurt pentru beneficii pe termen lung. Îmi onorez corpul cu nutrienți și nu îl inhib cu zahăr; autoanaliza poate continua: de ce am nevoie de zahăr? De ce am acest craving? De ce vreau să simt ceea ce-mi imaginez că aș putea să simt? Așa apar conștientizările, demantelarea gândurilor.

Dar ce ne facem când gândul este însoțit de frică?

Spre exemplu, frica de eșec. În această situație, percepem o pierdere a controlului, ca și cum frica, precum un hău, ne atrage într-un scenariu negativ; tind să se instaleze panica, IMAGINAȚIILE. Să nu uităm, totul se întâmplă la nivel mental, sunt numai scenarii.

Ce putem face în această situație? Soluția este să începem să respirăm abdominal pentru a aduce înapoi energia vitală pe care am pierdut-o în acest stres; pe măsură ce respirăm abdominal, mintea pierde din putere, gândurile, oricât ar fi de puternice, se risipesc precum norii pe cer; așa cum observăm, natura gândurilor este negativă. De aceea, lor nu le priește energia vitală; dacă le dai aer care este combustibilul vieții, le distrugi; un corp bine oxigenat nu are anxietăți, temeri, stresuri, obsesii ci trăiește în prezent.

Gândurile sunt diverse și îmbracă forma unor dialoguri contradictorii cu alte persoane, răzbunări, reglări de conturi, judecăți la adresa altor persoane, prin gânduri omul își creează propria dreptate, își dă câștig de cauză, se compară, se poziționează față de alții.

Atenție la puterea gândului!

Gândul este o armă pe care persoane, în deplină cunoștință, o utilizează pentru a manipula, pentru a se răzbuna, pentru a face rău.

Ca să poți realiza unde te situezi în materie de igienă a gândurilor, notează toate resentimentele, emoțiile negative, ura, ciuda, furia, frustrarea, neputința, trădarea, răzbunare, obișnuința de a gândi rău. Și întreabă-te: ce este în spatele acestui sentiment? De ce fac asta? La ce mă gândesc? Câte din aceste elemente am remarcat astăzi la mine, în gândirea mea? Dar în acțiunile mele? De ce mă comport așa?

De reținut: gândurile neținute în frâu creează obsesii;

Este nevoie de efort dacă vrem să ne autoeducăm și să evoluăm; pentru cine nu este clar, stările negative, hiperactivitatea mentală, scenariile, obsesiile, imaginațiile sunt BY DEFAULT. La acest nivel de impuls trăiește omenirea.

Cine se gândește mult, are mult timp sau nu și-l repartizează corect; este necesar ca fiecare om să aibă o viață organizată, o agendă plină cu activități profesionale, sociale, personale, care să îi umple ziua și să îi aducă satisfacții și echilibru între ce dă și ce primește.

Ce ne influențează gândurile?

Calitatea gândurilor este influențată de MEDIU. Dacă oamenii din jur sunt răi, nemulțumiți, se victimizează, dacă petreci mult timp în mediile sociale, dacă nu te onorezi pe tine și corpul tău și trăiești mai mult pentru alții, dacă ai mereu pretenții, așteptări de la alții, dacă vizionezi filme cu conținut dur, negativ, machiavelic, la fel îți vor fi gândurile.

Cine vrea să evolueze, o poate face, depunând efort, având dorința de schimbare și de o viață mai bună. Însă evoluția nu este obligatorie. Cu toate acestea, este necesară.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top