Exercițiu de conștientizare și introspecție: Paginile de dimineață
A avea conștiință de sine înseamnă să ai o recunoaștere clară a personalității tale îngeneral.
Aceasta include punctele tale forte și punctele slabe, gândurile și credințele, emoțiile și sursele de motivație. A avea conștientizare de sine te ajută să înțelegi alți oameni și cum te privesc și acțiunile tale.
Mulți oameni presupun că conștientizarea de sine vine ușor și în mod natural, dar de fapt poate fi greu de ajuns la o stare de conștientizare crescută.
Un exercițiu de conștientizare nu foarte complicat este cel de a scrie câteva pagini în fiecare dimineața.
Am găsit acest exercițiu în cartea Juliei Cameron: Cum sa eliberezi artistul din tine. Calea artistului catre o creativitate superioara.
Pentru acest exercițiu, imediat ce te-ai trezit scrie 2 – 3 pagini, lăsând lucrurile să vină din interior. Fără să îți impui bariere de stil sau un anumit subiect. Lasăți mâna să intre într-un flux. Pricipala preocupare ar fi să nu te oprești din scris. Acest exercițiu te ajută să eliberezi potențialul creativ și să recunoști lucrurile care se află în atenția minții tale și care poate au nevoie de atenția ta.
Pentru acest exercițiu, compuneți trei pagini cu flux de conștiință de mână lungă în fiecare dimineață imediat ce vă treziți. Acest lucru nu numai că vă ajută să vă declanșați mintea, dar vă ajută să recunoașteți și lucrurile care se află în prim-planul creierului dvs., pe care poate fi necesar să le abordați în acea zi.
Clementina Anghelache este antreprenor în dezvoltare personală, learning facilitator, autor și Ontological Coaching Practitioner cu peste 15 ani de experiență. Formările sale cuprind peste 5000 de ore în domenii de business, leadership, vânzări și marketing, 3 programe NLP Practitioner și un Master, 3 școli de coaching cu Alain Cardon, Sir John Whitmore și Inner Game cu Tim Gallwey, PCM, Points of You, Theta Healing și Acces Consciousness. A petrecut două decenii ca antreprenor în publishing în domeniul învățării organizaționale și în urmă cu trei ani a relansat licența revistei Psychologies în România. Este pasionată de scris și acompaniază persoanele care doresc să își transforme viața prin intermediul journaling, prin cursuri create din perspectiva ontologică. Clementina crede că învățarea este un fel de a fi natural al omului și că prin învățare avem acces la transformarea vieții noaștre și atingerea obiectivelor.