Grupuri suport și dezvoltare personală pentru femei
Cineva spunea că o femeie își poartă lacrimile asemeni bijuteriilor. Frumos, dar oare asta este tot ce merită ea? Puterea și farmecul femeii este doar în a îndura și a duce totul pe umerii săi? Când și cum ajunge ea în punctul în care să conștientizeze că viața-i poate oferi mai mult?
Din recunoștința pe care v-o purtăm, și din dorința de a vă susține, am creat 11 grupuri de suport în cadrul cărora vă puteți îmbunătăți calitatea vieții și găsi sprijinul de care aveți nevoie.
Tematicile sunt variate și se adresează atât adolescentelor și femeilor tinere, cât și celor care se confruntă cu forme de abuz în mediul corporate sau cu diverse situații de viață dificile.
Astăzi este cea mai potrivită zi în care să te privești în oglindă și să te-ntrebi ce-ți dorești cu adevărat. Primiți acest dar, și valorificați-l pentru voi sau pentru o persoană dragă care știți că are nevoie. Ziua noastră este în fiecare zi și avem dreptul de a fi fericite și iubite.
Înscrierile se pot face până duminică, 12 martie. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.
- Relații de cuplu – Grup de dezvoltare personală
- Grup de suport și psihoeducație pentru femeile care îngrijesc persoane bolnave de schizofrenie
- Grup de suport pentru femei victime ale abuzului în cuplu
- Grup de suport și dezvoltare personală pentru cadrele didactice în interacțiunea cu elevii, părinții și colegii
- „Nu e nevoie sa am probleme ca sa fiu vazută” – Grup de suport și dezvoltare personală
- Relații toxice și dezvoltare relațională – Grup de suport și dezvoltare personală
- Conectează-te și comunică cu succes – Grup de dezvoltare personală pentru adolescente
- Echilibrarea vieții profesionale cu a celei personale – Grup de dezvoltare personală
- Între discriminare și integritate la locul de muncă – 6 workshopuri tematice
- Grup suport și psihoeducație pentru mame supuse la abuz și presiune psihologică
- Sexualitatea și relațiile – Grup de suport și dezvoltare pentru adolescente
1. Relații de cuplu – Grup de dezvoltare personală
Număr întâlniri: 6 întâlniri. O întâlnire săptămânală începând cu joi, 16 martie, între orele 9:30 – 11:30
Cadrul întâlnirilor: Mixt. Întâlnirile fizice vor avea loc în București. Prezența este obligatorie.
Număr de locuri: 12 locuri. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi formularul disponibil aici.
Relațiile de cuplu pot avea un impact semnificativ asupra sănătății mintale a femeilor. Deși o relație sănătoasă poate aduce multă bucurie și împlinire, o relație disfuncțională sau abuzivă poate avea un impact negativ asupra stării de spirit și asupra sănătății mintale a femeilor.
O relație disfuncțională poate duce la anxietate, depresie, stres și alte probleme de sănătate mintală. Aceste probleme pot fi exacerbate atunci când o femeie se simte izolată și fără sprijin. În astfel de situații, este important să căutați ajutor și să găsiți sprijin emoțional din partea prietenilor, familiei sau din comunitate.
Te invităm să ne însoțești într-un program de șase întâlniri într-un mediu sigur, unde vom explora cum putem face față provocărilor cu care te confrunți în relația ta de cuplu.
Sesiune Ștefana Acozmei – Psihoterapeut experiențialist
Atașamentul și implicatiile sale în relațiile de cuplu
În această sesiune, vom explora cele patru tipuri de atașament: securizat, anxios-preocupat, evitant și dezorganizat. Vom înțelege cum aceste tipuri de atașament se formează și cum influențează relația de cuplu. Vom examina cum tipul de atașament poate influența comportamentul în relația de cuplu, cum poate afecta comunicarea și emoțiile și cum poate afecta satisfacția și succesul relației. În cele din urmă, vom discuta despre cum putem îmbunătăți atașamentul în relația noastră existentă. Vom învăța tehnici și strategii eficiente pentru a construi și dezvolta un atașament securizat, cum să răspundem nevoilor partenerului nostru și cum să creăm un mediu sigur și empatic pentru a ne îmbunătăți relația.
Sesiune Ana Mandeal – Psihoterapeut psihanalitic
Alegerea partenerilor în funcție de stilurile de atașament
În această sesiune vom explora cum stilurile de atasament pot influența alegerea partenerului de cuplu. Vom face o conexiune cu propriul stil de atasament și vom analiza cum acesta poate afecta calitatea relației. De asemenea, vom discuta despre tiparele nesănătoase care pot apărea în relațiile de cuplu, cum ar fi atasamentul anxios, evitant sau dezorganizat. Vom explora motivele inconștiente din spatele acestor tipare și vom învăța modalități de a le depăși pentru a construi relații mai sănătoase.
Sesiune Cristina Bâra – Formator Compassionate Inquiry și coach transformațional
Relația în mișcare
În această sesiune, vom explora declanșatorii (triggers) în relația de cuplu și vom analiza ce se ascunde în spatele reacțiilor noastre în interacțiunea cu partenerul nostru, începând cu povestea pe care ne-o spunem în mintea noastră și continuând cu emoțiile și senzațiile corporale. Apoi, ne vom concentra pe nevoile noastre și pe importanța lor în relația de cuplu. Vom încheia sesiunea cu un exercițiu de mișcare, care ne va ajuta să ne conectăm cu limitele corpului și spațiului nostru, pentru a obține noi perspective legate de identitatea noastră în relație și modul în care ne raportăm la noi înșine și la partenerul nostru.
Sesiune Dana Sitaru – Psihoterapeut de cuplu, familie și copil, cu formări în terapia cognitiv comportamentală, terapia schemelor cognitive, psihologia sportivă.
Intimitatea în relația de cuplu
Ce înseamnă intimitatea într-o relație de cuplu? Împreună, vom explora modurile diferite în care femeile și bărbații abordează intimitatea și vom discuta despre sexualitate și comunicare profundă. Reprezintă sexul unul dintre factorii principali care influențează atât crearea, cât și destrămarea unei relații? De asemenea, vom discuta aspectele sensibile ale intimității, cum ar fi fidelitatea și infidelitatea, și vom identifica motivele conflictelor în cuplu, cauzele divergențelor de opinii și soluțiile pentru a le aplana. Vom învăța cum să construim o fundație solidă pentru o relație armonioasă și durabilă.
Sesiune Maria-Gabriela Uretu – Psihoterapeut TCC
Cuplul: între cooperare și competiție
În cadrul acestei sesiuni participanții vor învăța cum să identifice valorile personale și cum să creeze un sens și un cadru comun de valori într-o relație de cuplu. Vom aborda obstacolele care pot apărea în calea cooperării autentice și vor fi oferite soluții practice pentru a le depăși. Sesiunea va explora, de asemenea, diferențele între femei și bărbați și cum acestea pot fi utilizate în mod eficient pentru a simplifica viața în cuplu. În cele din urmă, vom discuta despre importanța cultivării pozitivității în relația de cuplu și vor fi oferite sugestii practice pentru a menține o atitudine pozitivă în relație.
Sesiune Ramona Ivan – Psihoterapeut sistemic de familie, cuplu și copii.
Cum să comunicăm eficient în cuplu
În această sesiune de training, vom explora modul în care comunicarea poate afecta relațiile de cuplu și vom învăța cum să identificăm și să utilizăm limbajele de comunicare potrivite pentru a crea o conexiune autentică și puternică între parteneri. Vom discuta despre obstacolele de comunicare, precum defensivitatea, criticarea, disprețul și evitarea, și vom învăța cum să le depășim. De asemenea, vom examina rolul vulnerabilității și al conectării în comunicarea în cuplu și vom învăța cum să ne deschidem și să fim vulnerabili în fața partenerului nostru pentru a crea o conexiune mai profundă și mai autentică. În cele din urmă, vom învăța cum să ne implicăm și să investim în relația noastră pentru a crea un cadru sănătos pentru o comunicare autentică și empatică.
2. Grup de suport și psihoeducație pentru femeile care îngrijesc persoane cu schizofrenie
Facilitatori: Cornelia Crăciun – Psihoterapeut TCC & Loredana-Cristina Cioranu – Psiholog clinician, psihoterapeut ericksonian și hipnoterapeut
Număr întâlniri: Vor avea loc cinci întâlniri saptămanale, marțea, între orele 18:00 – 20:00.
Cadrul întâlnirilor: Fizic, în București. Grup deschis. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi formularul disponibil aici.
Acest grup de suport este o resursă extrem de valoroasă pentru femeile care îngrijesc persoane dragi suferind de schizofrenie. Asigurăm un spațiu sigur și confidențial pentru a discuta despre îngrijirea persoanelor dragi și pentru a împărtăși experiențele, sentimentele și emoțiile dificile asociate cu această situație. Grupul este condus de profesioniști specializați în sănătatea mintală și cu experiență mare în domeniul patologic. Prin sprijin reciproc vom învăța cum să sprijinim persoanele dragi în gestionarea simptomelor schizofreniei și, în același timp, să avem grijă de noi. Vom împărtăși grijile și fricile noastre, precum și soluțiile utile care au funcționat pentru noi. Prin conectarea cu alte persoane care se confruntă cu aceleași probleme, veți găsi sprijinul și încurajarea de care aveți nevoie pentru a face față cu succes îngrijirii persoanelor dragi.
3. Grup de suport pentru femei victime ale abuzului în cuplu
Facilitatori: Daniela Damian – Psihoterapeut TCC și ericksonian & Cornelia Crăciun – Psihoterapeut TCC
Număr întâlniri: 8 întâlniri, lunea, între orele 14:00 – 16:00.
Cadrul întâlnirilor: Fizic, în București.
Număr de locuri: 8 locuri. Grup deschis. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi formularul disponibil aici.
Acest grup de suport reprezintă un spațiu securizat și confidențial pentru femeile care au suferit sau se confruntă cu orice formă de abuz din partea partenerului de viață, fie el prezent sau trecut. Dacă ai fost supusă la abuz verbal, fizic, sexual, emoțional, psihologic, economic sau abuz față de copii, sau alte forme de abuz care au generat teamă în cadrul relației de cuplu, ești binevenită în acest grup.
Scopul acestui grup de suport este de a creea un mediu plăcut și prietenos, unde te poți conecta, împărtăși experiențe similare și poți primi sprijin emoțional, încurajare și înțelegere. Vom aplica tehnici pentru a reduce simptomele legate de traumă, cum ar fi anxietatea și depresia, pentru a îmbunătăți abilitățile de comunicare și de relaționare și pentru a dezvolta strategii eficiente de coping. Totodată, vei avea acces la resurse utile și informații despre cum să găseșești sprijin și ajutor suplimentar în comunitate.
Dacă ești o femeie care a suferit orice formă de abuz într-o relație de cuplu și cauți sprijin, te încurajăm să te alături acestui grup de suport.
4. Grup de suport și dezvoltare personală pentru cadrele didactice în interacțiunea cu elevii, părinții și colegii
Facilitatori: Daniela Damian – Psihoterapeut TCC și ericksonian, consilier școlar & Cornelia Crăciun – Psihoterapeut TCC
Număr întâlniri: 4 întâlniri, sâmbăta, între orele 10:00 – 11:00.
Cadrul întâlnirilor: La alegere.
Număr de locuri: 8 locuri. Grup deschis. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi formularul disponibil aici.
Acest grup de dezvoltare și suport este destinat cadrelor didactice de sex feminin, preocupate de starea lor de bine.
Obiective:
- Înțelegerea semnificației comportamentelor nonverbale și decodificarea mesajului „din spatele limbajului”.
- Recunoașterea diferitelor forme de comunicare verbale, nonverbale și paraverbale în interacțiunea cu elevii, părinții și colegi.
- Însușirea diferitelor tipare comportamentale și adaptarea lor în funcție de situație. Dificultățile de gestionare a comportamentului elevilor.
- Înțelegerea motivațiilor care stau la baza comportamentelor și reacțiilor impulsive.
Tematică:
- 5 metode eficiente de a reduce volumul mare de muncă și responsabilitățile multiple care pot duce la epuizare fizică și emoțională.
- 10 tehnici eficiente de gestionare a comportamentului neadecvat al elevilor.
- 5 pași eficienți pentru a rezolva conflictele cu părinții elevilor.
- 10 metode de a elimina stresul survenit din conflictul de rol profesional cu cel personal/ familial.
- 5 modalități eficiente de a te adapta la schimbările frecvente în politicile educaționale, programă și metodologii de predare.
- 10 moduri de a face față stresului survenit în relația cu colegii și conducerea instituției.
5. „Nu e nevoie sa am probleme ca sa fiu vazută” – Grup de suport și dezvoltare personală
Facilitatori: Silvia Nistoroaea – Psihoterapeut integrativ si psiholog clinician & Mihaela Ispas – Psihoterapeut integrativ
Număr întâlniri: 4 întâlniri. O întâlnire la două săptămâni, sâmbăta, între orele 14:00 – 16.00.
Cadrul întâlnirilor: Fizic, în București. Prezența la acest grup este obligatorie.
Număr de locuri: 8 locuri. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi formularul disponibil aici.
Acest grup de dezvoltare personală și suport este adresat femeilor care își doresc să se conecteze sau să se reconecteze cu sine, să se repoziționeze în propria viață și să își ofere prioritate. Vom crea împreună un cadru de siguranță și libertate, în care îți va fi respectată confidențialitatea și vei avea ocazia să fii tu însăți.
Vom crea pentru tine un timp și un spațiu în care să îți poți exprima nevoile, vom găsi împreună răspunsurile potrivite ție și vei experimenta puterea și sprijinul unui grup. Întâlnirile vor include elemente de psihoeducație, exerciții practice și sesiuni de întrebări.
Temele abordate vor fi: „Cine sunt eu versus cine a fost nevoie să fiu?”, „Ce trebuie să fac ca să fiu văzută în viața mea?”, „În ce rol mă simt cel mai confortabil în relațiile mele: victimă, salvator sau agresor?”, „Cine sau ce îmi sabotează alegerile?”
6. Relații toxice și dezvoltare relațională – Grup de suport și dezvoltare personală
Facilitatori: Cristiana M. Pioarcă Ciocănea – Psiholog clinician și Psihoterapeut integrativ & Grațiela G. Fălcoianu – Psiholog clinician și Psihoterapeut integrativ
Număr întâlniri: 3 întâlniri în datele de 15, 17 și 29 martie, miercurea între orele 18:30 – 20:30
Cadrul întâlnirilor: Online.
Număr de locuri: Nelimitat. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi formularul disponibil aici.
În viață, suntem implicați într-o varietate de relații, iar aceste relații pot aduce atât bucurie, cât și durere. În acest grup de suport, vom explora subiecte precum modalitățile de relaționare, tiparele de atașament, comunicarea asertivă, rolul femeii în relații, cum să stabilim limite sănătoase, triada victimă-salvator-agresor, tipurile de personalități toxice și cum să le identificăm. Scopul nostru este de a ne sprijini reciproc în procesul de dezvoltare a relațiilor noastre și de a ne ajuta să ne vindecăm de rănile din trecut. Acesta este un spațiu sigur și confidential unde putem discuta fără judecată și putem învăța unii de la alții.
Iată câteva argumente pentru a participa la acest grup:
- Prin expunerea la diverse idei și perspective din partea participanților și moderatori profesioniști, acest grup te poate ajuta să înțelegeți mai bine dinamica relațiilor și cum să navigați prin ele cu succes;
- Vei învăța să identificați și să evitați relațiile toxice prin înțelegerea semnelor și tipurilor acestora, protejându-vă astfel în viitor;
- Vei învăța modalități sănătoase de construire și menținere a relațiilor pozitive și sănătoase, protejându-vă astfel de rănile emoționale;
- Vei interacționa cu alte persoane care au avut probleme similare cu ale tale, creând un spațiu de vindecare și suport emoțional;
- Vei dezvolta abilitățile de comunicare asertivă și stabilirea limitelor sănătoase pentru ați proteja relațiile și sănătatea ta emoțională.
7. Conectează-te și comunică cu succes – Grup de dezvoltare personală pentru adolescente
Facilitator: Camelia Mureșanu – Psihoterapeut integrativ
Număr întâlniri: 8 întâlniri săptămânale, duminica între orele 11:00 – 13:00, începând cu 19 martie.
Cadrul întâlnirilor: Fizic, în București. Grup închis cu prezentă obligatorie.
Număr de locuri: 8 locuri pentru femei cu vâsta cuprinsă între 18 și 23 de ani. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi formularul disponibil aici.
Acest grup de suport și dezvoltare îți va oferi un mediu sigur și încurajator pentru a-ți dezvolta abilitățile de inteligență emoțională, cunoaștere de sine, intercunoaștere, și comunicare eficientă atât verbală, cât și prin intermediul limbajului corporal. Îți vei dezvolta empatia, vei învăța să recunoști și să gestionezi propriile emoții într-un mod autentic și respectuos, iar prin discuții și exerciții interactive vei învăța să te conectezi cu propriile emoții și să le exprimi într-un mod sănătos. De asemenea, vei înțelege perspectiva și emoțiile celorlalți și vei dezvolta abilitatea ta de a asculta activ și de a-ți dezvolta empatia. Vom învăța împreună să comunicăm eficient și cum să ne conectăm cu ceilalți prin gesturi și expresii corporale.
8. Echilibrarea vieții profesionale cu a celei personale – Grup de dezvoltare personală
Facilitator: Monica Neidoni – Psihoterapeut psihanalitic
Număr întâlniri: 6 întâlniri săptămânale, sâmbăta între orele 15:00 – 17:00, începând cu 25 martie.
Cadrul întâlnirilor: Fizic, în București. Grup închis.
Număr de locuri: 10 locuri pentru femei cu vârsta între 25-45 ani. Participarea este în sistem pay it forward, cu o donație în valoare de 300 de lei, către un ONG. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi formularul disponibil aici.
În cadrul acestui grup ne concentrăm pe găsirea și dezvoltarea abilităților și resurselor necesare pentru a menține un echilibru între viața personală și cea profesională. Acest lucru poate fi realizat lucrând cu diverse aspecte ale dezvoltării personale, precum:
- Dezvoltarea stimei de sine: Dezvoltăm perspective mai pozitive și o atitudine mai sănătoasă față de sine. Ne recunoaștem și valorificăm propriile realizări și calități.
- Cresterea calitatii relatiilor interpersonale: Dezvoltăm abilitățile de comunicare, empatie și ascultare activă, de înțelegere și acceptare a diferențelor dintre persoane.
- Îmbunătățirea comunicării: Învățăm cum să oferim și să răspundem în mod eficient la feedback și cum să comunicăm clar și coerent.
- Crearea de limite sănătoase și a spațiului personal: Învățăm cum să spunem „nu” și cum să stabilim limite clare între munca și viața personală. Aceasta poate implica, de asemenea, recunoașterea și valorificarea propriului spațiu personal și a nevoii de a avea timp și spațiu pentru a ne ocupa de propria dezvoltare și nevoi personale.
9. Între discriminare și integritate la locul de muncă – 4 workshopuri tematice
Cadrul întâlnirilor: Online. Grupuri deschise.
Număr de locuri: 10 locuri la fiecare workshop. Pentru a te înscrie la unul sau mai multe workshopuri, te rugăm să completezi formularul disponibil aici.
Număr întâlniri: 4 întâlniri săptămânale, miercurea începând cu 22 martie, între orele 19:00 – 20.30.
Acest program de workshop-uri și psihoeducație are ca scop ajutarea femeilor să își valorifice în mod eficient drepturile și să își îndeplinească potențialul la locul de muncă, indiferent de provocările cu care se confruntă. În cadrul întâlnirilor ne vom concentra asupra modurilor în care ne putem afirma și putem accepta succesul la locul de muncă, precum și pe cum putem aborda comportamentele inadecvate. De asemenea, ne vom clarifica rolul, drepturile și provocările, astfel încât să se poată dezvolta o mai bună înțelegere a comportamentelor inadecvate la locul de muncă. Vom aborda în detaliu ce înseamnă bullying-ul, discriminarea, hărțuirea și stereotipurile, pentru a putea identifica și aborda aceste probleme într-un mod eficient. Nu în utimul rând, vom oferi resurse și tehnici pentru a lua atitudine împotriva comportamentelor inadecvate cu care vă confruntați.
Workshop 1. Facilitatori: Ramona Petre – Psihoterapeut integrativ și Ofelia Neagu – Psiholog și consilier psihologic
În această sesiune, vom explora rolul femeii în societatea acuală și modul în care distribuirea acestor roluri poate fi dificilă și poate crea așteptări nerealiste. Vom discuta exemple concrete și vom implica participantele pentru a obține diverse perspective. De asemenea, vom analiza tipurile de discriminare cu care se confruntă femeile, atât cele directe cât și cele indirecte. În plus, vom discuta despre bullying-ul la locul de muncă și cum putem recunoaște și gestiona această problemă.
Workshop 2. Facilitatori: Psihoterapeut Ramona Petre și Ofelia Neagu – Psiholog și consilier psihologic
În această sesiune, vom explora problema hărțuirii la locul de muncă și vom stabili ce acțiuni pot fi considerate hărțuire, inclusiv glumele, invitațiile sau remarci nepotrivite. Vom discuta, de asemenea, despre microcomportamentele sau microagresiunile, precum și despre stereotipurile și modelele preluate din familie care ne pot influența comportamentul la locul de muncă. Vom delimita diferența dintre normalitate și hărțuire sau bullying și vom analiza modalitățile de clarificare sau confruntare a situațiilor neplăcute.
Workshop 3. Facilitatori: Psihoterapeut Ramona Petre și Ofelia Neagu– Psiholog și consilier psihologic
În această sesiune, vom explora modalitățile de comportament asertiv în situații de hărțuire, discriminare și bullying, și vom discuta despre ceea ce putem face atunci când aceste comportamente nu au efect. De asemenea, vom analiza motivele pentru care uneori nu acționăm, inclusiv frica sau modele preluate din stereotipuri și vom discuta despre cum putem conștientiza și accesa resursele necesare pentru a face față și a reacționa la astfel de comportamente. Vom explora, de asemenea, resursele interne și externe care ne pot ajuta să luăm atitudine.
Workshop 4. Facilitator Anca Velcescu – Psihoterapeut ericksonian și hipnoză clinică
10. Grup suport și psihoeducație pentru mame supuse la abuz și presiune psihologică
Facilitatori: Sinziana Toader – Psiholog clinician, Ioana Avram – Psiholog clinician – psihologie cognitiv comportamentală, Andreea Afrenie – Psiholog clinician cu formare în psihoterapia integrativă
Cadrul întâlnirilor: Fizic, în București. Prezența la acest grup este obligatorie.
Număr de locuri: 8 locuri. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi formularul disponibil aici.
Număr întâlniri: 5 întâlniri săptămânale, marțea între orele 10:00 – 12.00
Acest grup de suport este adresat mamelor cu copii mici, aflate în relații disfuncționale și afectate de abuz emoțional sau violență domestică. Creem un spațiu sigur și confidențial pentru a împărtăși experiențele și pentru a primi sprijinul emoțional necesar. În cadrul acestui grup, mamele vor avea șansa de a se conecta cu alte participante care au trecut prin situații similare și pot învăța tehnici de gestionare a stresului, traumei și anxietății prin intermediul terapiei și educației psihologice.
Participantele vor avea ocazia să își exprime emoțiile și să primească sprijin reciproc într-un mediu empatic și sigur. Grupul poate fi structurat în diferite sesiuni de discuții sau activități, cum ar fi exerciții de relaxare și mindfulness, tehnici de gestionare a conflictelor și comunicare eficientă, precum și informații despre servicii și resurse disponibile pentru persoanele care au trecut prin abuz. Grupul va oferi sprijinul emoțional necesar pentru a depăși traumele și pentru a construi relații sănătoase.
11. Sexualitatea și relațiile – Grup de suport și dezvoltare pentru adolescente
Grup adresat adolescentelor până în 20 de ani, indiferent de gen și orientare sexuală.
Facilitatori: Mircela Roșoiu – Psiholog clinician și sexterapeut & Mădălina Stoenescu – Psihoterapeut TCC
Cadrul întâlnirilor: Fizic, în București. Prezența la acest grup este obligatorie.
Număr de locuri: 6 locuri. Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi formularul disponibil aici.
Număr întâlniri: 5 întâlniri săptămânale, vinerea între orele 15:00 – 17.00
Acest grup de suport este o resursă valoroasă care te va ajuta să înțelegi și să gestionezi schimbările și presiunile din această perioadă de dezvoltare, astfel încât să îți protejezi sănătatea mintală și sexuală. Te vei afla într-un mediu sigur, în care poți să te exprimi liber, fără teama de a fi judecată, și într-un cadru în care diversitatea sexuală este acceptată și tolerată cu empatie și deschidere.
Discutăm despre notiuni de psihoeducatie precum modificările morfofiziologice și psihologice care apar în această perioadă, inclusiv schimbările hormonale. Vei învăța să identifici și să gestionezi aceste schimbări, și vei avea o înțelegere mai profundă a propriului corp.
În cadrul grupului, vei fi încurajată să îți exprimi temerile și întrebările și vom găsi împreună răspunsuri la acestea. Vom învăța să luăm decizii informate și responsabile în legătură cu experiențele noastre sexuale, având în vedere riscurile și consecințele acestora.
De asemenea, vom aborda subiecte precum presiunea grupului, care poate fi foarte puternică în ceea ce privește comportamentele sexuale. Vei fi încurajată să iei decizii bazate pe propriile tale alegeri și să te simți încrezătoare în a refuza presiunea din partea altora.
Vom discuta, de asemenea, despre riscurile asociate cu comportamentele sexuale riscante, despre bolile cu transmitere sexuală și despre cum să te protejezi și să îți protejezi partenerii.